Поука, нека се приклучи
@Banzai 1. Се случила сообраќајка, обавезно фотографии на твоето возило, на објектот во кој е удрено, од поголема оддалеченост како изгледа сцената. Обавезно повикување на полиција и правење на записник. Да, се плаќа, ама имаш доказ од местото на настанот. Во спротивно, некој ќе ти рече абе ти си си ја расклопил колата. Си ја удрил мојата кола, мојата куќа, си ми ја утепал кравата и што и да е, а ти немаш одбрана од тоа, не можеш да докажеш дека не си ти.
2. Кога за нешто прашуваш и добиваш цена, обавезно бараш спецификација што опфаќа цената. Колку % е материјал, колку% е услуга. Материјалот се попишува со поединечно цени за секоја ставка. Услугата се попишува точно за што се плаќа, крпење, китирање, фарбање, склапање и така натаму. Доколку мајсторот не сака да ги сподели деталите тогаш цената се објаснува описно: „ќе се поправи предница до фарбање, сосе фарбање, склопена или несклопена и слично.
3. Кога даваш пари, обавезно бараш документ Каса-прими. Приемница е нешто сосем трето. На Каса-прими, мора обавезно да има печат од фирмата. Ако нема печат, значи не работиш со фирма. Ако нема потпис значи фалсификуваш и злоупотребуваш печат. На касата-прими обавезно датум и износ на уплатените пари и наведување колкав е делот од некоја вкупна сума ако се плаќа повеќе пати, на пример примено 200 евра од договорени 600 евра.
Ако било која од овие работи сервисерот ја одбие, се вртиш и си одиш. Каков образ, какви бакрачи. Не постои образ денес. Луѓе, времињата се сменети. Нема повеќе глумење и очекување коректност. Само јасно и недвосмислено договарање, све на хартија. На тој начин не може да ти каже: еј не беше така или вака, не се договоривме за олку пари се договоривме за волку, не ми даде толку ми даде волку, не сум ја фирма немам одговорност. Ти си фер ќе си платиш колку ти побарал, тој има обврска да заврши работа како што сте се договориле. Само така со факти на хартија после можеш да отидеш во полиција или пазарна инспекција и да речеш вака и вака извршена е измама.