Автор Тема: Mislenje za civic 2.2ictd ?  (Прочитано 3552 пати)

Отсутен rkvardar

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
Mislenje za civic 2.2ictd ?
« на: 13 Февруари 2018, 13:52:58 pm »
Zdravo na site
Sakam da zemam civic pa me interesira kako se pogodeni dizel motorite na honda mani/prednosti ?

Отсутен D_NazGUL

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 133
  • Come to the dark side - We have cookies!
Одг: Mislenje za civic 2.2ictd ?
« Одговори #1 на: 13 Февруари 2018, 13:55:04 pm »
Оваа?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Zastava 101 >> Daewoo Matiz >> KIA Ceed >> Audi A3 >> VW Passat Variant >> Peugeot 508

Отсутен rkvardar

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #2 на: 13 Февруари 2018, 14:18:35 pm »
Da za vakvo vozilo no me interesira kako se pogodeni motorite

Отсутен BeEmVe

• Почетник
  • *
  • Пораки: 45
« Одговори #3 на: 14 Февруари 2018, 12:11:35 pm »
Све зависи колку прошол моторот и нормално како е одржуван. Ако е редовно одржуван, со промена на улје, филтер и остали тракатанци по спецификација, тогаш не би требало да имаш многу проблеми. Е сега и да не е над 200.000 км....тогаш и најдобро да е одржуван, очекувај проблеми јер механика е во прашање, се троши, се абе...мој совет, колата под мишка и кај добар механичар да ти ја провери - турбото, моторот (чади/не чади), каиши....па после сечи. По дефиниција Хондите се магарици - издржливи до јајца, ама сепак провери па пресечи. Мислам дека Хонда сама го има развиено моторот. Има компании користат мотори од други производители заради смалување на трошоци или заради припадност на иста групација. Инаку вака на слика, Сивиков ти е топ.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #4 на: 14 Февруари 2018, 12:50:28 pm »
Добро извози ја пред да ја купуваш, бидејќи пријатели имаа иста ваква како што ти прати D_NazGUL, не можеа глава да кренат од поправки. Ланец и затегачи ги сменија со оригинални и пак тропаше, имаше проблем со притисокот на маслото, им окапа по мајстори. Одвај ја потсредија и ја продадоа.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен mushovlae

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 168
« Одговори #5 на: 15 Февруари 2018, 08:51:38 am »

Зирни ја оваа,добра и одржавана кола.

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=2741057

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #6 на: 15 Февруари 2018, 13:19:11 pm »
Само имајте во предвид една работа. Колата може да биде исправна на мајстор, а да почне да откажува по 100км :) Се е релативно и мора да се има тоа во предвид и да се планира буџет за санирање на дефектите. Прашањето „Како се покажани“ е ирелевантно. Сите модерни мотори се добри (од Матиз, па се до Бугати), се зависи од самата амортизација на материјалите, што само по себе не е никакво изненадување и не треба да те обесхрабрува, само треба да си имаш буџет.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 966
    • nobrain.dk
« Одговори #7 на: 08 Март 2018, 21:38:09 pm »
Моторот е погоден, мислам беше прогласен за дизел на годината пред некоја год.. познавам многу луге што имаат цивик и се презадоволни. Слободно безгрижно да гледаш.. подобро земи некоја малце поскапа ама да е саглам сочувана

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."