Автор Тема: Hyundai  (Прочитано 404810 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9330
Одг: Hyundai
« Одговори #420 на: 09 Декември 2011, 11:46:54 am »
Абе на многу тестови и за Свифтот го викаат тоа дека тие 92кс нигде ги нема па не гледам дека на некој му е проблем, ама изгледа во хјундаи е само проблем ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55153
  • Махер
« Одговори #421 на: 09 Декември 2011, 12:11:25 pm »
Абе на многу тестови и за Свифтот го викаат тоа дека тие 92кс нигде ги нема па не гледам дека на некој му е проблем, ама изгледа во хјундаи е само проблем ;D
На свифтот му фалат 2, на Хјундаи 20, а на ТСи има 2 вишак, на БМВ 3 вишак... Нормално е да има грешка, ама на сите мотори од една марка кога тврдат 18% плус моќност. Џоа ДДВ да имаат овие Хјундаињава. Патетика.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34364
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #422 на: 09 Декември 2011, 14:31:39 pm »
На свифтот му фалат 2, на Хјундаи 20, а на ТСи има 2 вишак, на БМВ 3 вишак... Нормално е да има грешка, ама на сите мотори од една марка кога тврдат 18% плус моќност. Џоа ДДВ да имаат овие Хјундаињава. Патетика.
Едните да не ги мерат наполуосовина а другите на радилица?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #423 на: 09 Декември 2011, 14:35:44 pm »
Едните да не ги мерат наполуосовина а другите на радилица?
Јас пре би рекол дека едните ги мерат на полуосовина, а другите ги мавнал некој со радилица по глава. Или го користат тоа како маркетинг промоција и си трескаат бројки од ракав, за да се лаже прост народ, односно нивната примарна куповна група. Исто како звучки за компјутер со P.M.P.O 600w, исто мерени на радилица.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30266
    • CARclub.mk
« Одговори #424 на: 09 Декември 2011, 14:52:13 pm »
У принцип, имам почитување за Хјундаи како бренд, ако ништо друго, ради напредокот кој го постигнаа за многу кратко време.

Моторот во ниеден момент не се осеќа како да има 130 коња. Тоест, се чувствува, али у некој многу мал распон на вртежи, и тоа смешно визоки. Над 3500 вртежи е стварно бучен внатре, и (ваљда пошто беше прилично неразработен сеуште), работеше малку грубо.

Но и тоа не е проблем до толку.

Мене кај Елантра-та сериозно ми смета управувањето. Додека да ја возам Елантрата, школски пример за прелесно, пре-асистирано управување без никаков фидбек ми беше Фиат Браво, но Елантрата го надмина и него. Нема никаков фидбек, што не ми влева доверба во возењето. Едноставно нема никакви повратни информации, и во ниеден момент не знае возачот што се случува со предните тркала.

Како што реков неколку пати - сосема добро возило за некој што му треба просторен, добро склопен, ефтин и прилично убав автомобил за да си ги тера фамилијарните обврски. Али во никој случај возило за некој што сака возење и што среде ноќ ќе искочи да се вози.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #425 на: 09 Декември 2011, 14:56:04 pm »
Моторот во ниеден момент не се осеќа како да има 130 коња. Тоест, се чувствува, али у некој многу мал распон на вртежи, и тоа смешно визоки. Над 3500 вртежи е стварно бучен внатре, и (ваљда пошто беше прилично неразработен сеуште), работеше малку грубо.

Исто како што ни јас не можев да ги осетам 180-те и кусур коњи на Хартија дадени, кај X-35 та кои така ревносно се обидуваше да ми ги долови дечкото од салонот што седеше покрај мене.

Само што за таа моја изјава бев линчуван од Хјундаи Ловерите на едно друго место - тогаш! ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #426 на: 09 Декември 2011, 15:02:25 pm »

Исто како што ни јас не можев да ги осетам 180-те и кусур коњи на Хартија дадени, кај X-35 та кои така ревносно се обидуваше да ми ги долови дечкото од салонот што седеше покрај мене.

Само што за таа моја изјава бев линчуван од Хјундаи Ловерите на едно друго место - тогаш! ;D
180кс да ги осетиш во мечка, или бмв и после во Хјундаи ќе забележиш колку а коњи фалат. :) Ергели! И тоа јас го споредувам со 320д со само 170кс, наспрема масивните 180кс на икс35. Прос' чоек дури може да рече дека икс35 е побрзо од 320д... Чим има поише коњи.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20834
« Одговори #427 на: 09 Декември 2011, 15:03:45 pm »

Да си ми жив и здрав... И ја коа пробував да го кажам ова, испаднав ваков или таков, и со не знам какви намери кон другите членови на форумот... Нејсе, лајф гоуз он :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34364
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #428 на: 09 Декември 2011, 16:03:21 pm »
Нејсе, лајф гоуз он :)
Тоа за тебе, но не и за ЛП ;D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #429 на: 09 Декември 2011, 16:05:42 pm »

Да си ми жив и здрав... И ја коа пробував да го кажам ова, испаднав ваков или таков, и со не знам какви намери кон другите членови на форумот... Нејсе, лајф гоуз он :)

Фала, голем да пораснеш! ;D Само ЛП да не зaдаде од некоја страна.....ни еба све по список! ;D

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #430 на: 09 Декември 2011, 16:16:22 pm »
По волку дигање прашина и  плукање по Hyundai, можам да заклучам дека повеќето доста често помислувате на него. Има нешто тука. На сите ви се свиѓа по малце.
:) :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #431 на: 09 Декември 2011, 16:18:21 pm »
По волку дигање прашина и  плукање по Hyundai, можам да заклучам дека повеќето доста често помислувате на него. Има нешто тука. На сите ви се свиѓа по малце.
Сите имаат по некое службено срање од оваа марка кое го пцујат еднаш неделно најмалку.

Отсутен TRPEE

• Редовен
« Одговори #432 на: 09 Декември 2011, 16:19:48 pm »
Јас го имам, али кај мене не е службено, и не го пцујам да не се налути. :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9330
« Одговори #433 на: 09 Декември 2011, 16:20:13 pm »
По волку дигање прашина и  плукање по Hyundai, можам да заклучам дека повеќето доста често помислувате на него. Има нешто тука. На сите ви се свиѓа по малце.
Сите имаат по некое службено срање од оваа марка кое го пцујат еднаш неделно најмалку.

еј Дени шо напраи бе, колава гомно ајде не зезај има многу модели што ги пцујат така да констатацијава ти е за ријакл бин

Отсутен TRPEE

• Редовен
« Одговори #434 на: 09 Декември 2011, 16:22:38 pm »
Едноставно со Hyndai нема што да те изненади, ама нема и што да те разочара. Си знаеш на што си. :)