Автор Тема: Hyundai  (Прочитано 350425 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
Одг: Hyundai
« Одговори #1680 на: 27 Септември 2015, 21:20:31 pm »
Цитат
Dealers will inspect the cars and replace engines at no cost to owners, a company spokesman said. The company also will increase the engine warranty for 10 years or 120,000 miles.

Интересно.
Најголем проблем се случува со возилата наменети за тој пазар и произведени во Америка.
Исто така имаат проблеми со блокот на Елантрата, 1,8 литарскиот мотор, кој исто така се менува. Гледам не е спомнат во текстот.

Него интересно е што после замената на моторот ја продолжуваат гаранцијата до 10 години или 120 000 миљи, за разлика од ФВ кој после замена на ланче ти вика немаш гаранција.  :D

Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг:
« Одговори #1681 на: 27 Септември 2015, 21:25:30 pm »
Po mene hyundai e edna od najkvalitetnite marki. E sea se zaebale da pravat motori vo amerika.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #1682 на: 01 Октомври 2015, 23:21:01 pm »
Цитат
Dealers will inspect the cars and replace engines at no cost to owners, a company spokesman said. The company also will increase the engine warranty for 10 years or 120,000 miles.

Интересно.
Најголем проблем се случува со возилата наменети за тој пазар и произведени во Америка.
Исто така имаат проблеми со блокот на Елантрата, 1,8 литарскиот мотор, кој исто така се менува. Гледам не е спомнат во текстот.

Него интересно е што после замената на моторот ја продолжуваат гаранцијата до 10 години или 120 000 миљи, за разлика од ФВ кој после замена на ланче ти вика немаш гаранција.  :D

ФВ кај може да мери муда со Хјундаи, ФВ може со кинеските возила да се споредува со тој квалитет кој го нуди.

Отсутен caki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 318
« Одговори #1683 на: 06 Ноември 2015, 21:07:10 pm »
Јас ја имав елентрата а и на други места имам кажано возилото е перфектно и многу квалитетно.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
НYUNDAI MOTOR ПРОДАДЕ НАД ЕДЕН МИЛИОН ЕДИНИЦИ ВО B-СЕГМЕНТОТ
« Одговори #1684 на: 01 Февруари 2016, 09:21:16 am »
Hyundai Motor истакна значајно достигнување во Европа, продаде над еден милион автомобили во B-сегментот - најпопуларната категорија автомобили меѓу европските потрошувачи. Успехот се должи на популарноста на новата генерација i20, лансирана на пазарот минатата година.

Компанијата достигна значаен успех во својот развој, откако ги претстави новиот i20 Active - третиот член на семејството на i20 и 1,0-литарски T-GDI мотор, кој го прави автомобилот уште попривлечен за клиентите во B-сегментот. Од презентацијата на Hyundai Getz во 2002 година брендот ги зацврсти позициите во најпопуларниот сегмент во Европа со прифатливи, високо квалитетни и добро опремени модели. Во 2008 година Getz беше заменет од i20, кој постави нова насока на развој, односно автомобилите се дизајнирани, конструирани и произведени во Европа, за клиентите на Стариот континент. Со над 500.000 возила продадени во Европа, двете генерации на i20 придонесоа за вкупната продажба на компанијата во B-сегментот да стигне до високи вредности кои беа надополнети од актуелниот модел, достапен во верзија со пет врати, Coupe и кросоверот Active, кој помогна за постигнување на раст на продажбата минатата година од 12% или 92.300 возила, продадени на европски клиенти. Европскиот B-сегмент изнесува над 2,7 милиони возила, или 22% од годишната продажба на автомобили во Европа. Тој останува сегмент со најголем обем на континентот и е главен фактор за успехот на Hyundai на европскиот пазар, кој пак оставри вкупна продажба од над милион единици на ова поле за помалку од 15 години.

Благодарение на трите различни верзии на новата генерација i20 европските потрошувачи имаат избор, побогат од било кога. Просторната и софистициран i20 со пет врати ја дополнува i20 Coupe со својот динамичен екстериер, привлекување повеќе млади купувачи. Новиот i20 Active нуди солидна дизајн и карактеристики на кросовер, за да ги заинтригира младите клиенти од градовите, кои водат активен начин на живот. Од 2016 година палетата на i20 на Hyundai го добива и новиот 1-литарски T-GDI трицилиндерски бензински мотор со турбополнач, достапен со два капацитети. Верзијата со 100 КЅ е прилагодена така што да ја максимизира економичноста на горивото, а моторот 120 КС за да нуди подобра ефикасност, но и подобри перформанси.

Сите верзии на семејството на новата генерација i20 се дизајнирани и развиени во центарот за истражување и развој на компанијата во Германија и се произведени во фабриката во Турција.

http://avtoplus.mk/vesti/zanimlivosti/nyundai-motor-prodade-nad-eden-milion-edinici-vo-b-segmentot

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #1685 на: 01 Февруари 2016, 10:05:47 am »
Окативно проценето, после некои 10ина саати на германски патишта, Хјундаи и Киа се некако на второ место по застапеност (односно колку често може да се забележат по улиците) после ВАГ.
Од ВАГ, убедливо највише се вози Фолксваген, па Шкода, зачудувачки (за мене) имаше доста Сеати, па Ауди. Хјундаи имаше поише од Киа.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1686 на: 01 Февруари 2016, 10:07:00 am »
Во Русија, окативно, 35% од сите возила се Киаундаи.  Голф ни за лек.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #1687 на: 01 Февруари 2016, 18:50:42 pm »
Окативно проценето, после некои 10ина саати на германски патишта, Хјундаи и Киа се некако на второ место по застапеност (односно колку често може да се забележат по улиците) после ВАГ.
Од ВАГ, убедливо највише се вози Фолксваген, па Шкода, зачудувачки (за мене) имаше доста Сеати, па Ауди. Хјундаи имаше поише од Киа.

Зависи во кој дел на Германија, во источна најмногу opel mokka, skoda yeti/roomster, vw golf 7, hyundai i30/40 дури и dacia duster е честа појава. Во западниот дел  bmw 1 и тоа последната (грда) серија е најчеста појава, заедно со golf 6/7 variant, passat variant, bmw 5 touring и за мене доста зачудувачки многу ретко да види човек мерц. и ауди во однос на бмв и исто така многу ретко skoda и кореските марки.
Зини да ти кажу.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #1688 на: 01 Февруари 2016, 20:29:30 pm »
Западниот дел, поточно од Диселдорф до Штутгарт и назад.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #1690 на: 19 Март 2016, 11:11:13 am »
^^ Интересно би било вавко нешто да ти се деси дур претицаш камион со приколка некаде после тунелите кај Демир Капија :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1691 на: 19 Март 2016, 13:26:20 pm »
Bug-че. Ќе се среди со следниот апдејт.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Одг:
« Одговори #1692 на: 19 Март 2016, 15:07:32 pm »
Нема да се среди. Хјундаи е гомно ;)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #1693 на: 17 Мај 2016, 20:13:09 pm »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
« Одговори #1694 на: 17 Мај 2016, 20:35:14 pm »
А Бентли поим за лепота е :D