Автор Тема: Две гуми 225 50 17 yokohama  (Прочитано 4568 пати)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6834
  • Бенве сие бенве
Одг: Две гуми 225 50 17 yokohama
« Одговори #15 на: 30 Ноември 2017, 08:54:58 am »
Јас би ги купил, ама моите имаат уште за возење, тек се на 2мм, тоа е цела сезона

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6180
  • 69
« Одговори #16 на: 30 Ноември 2017, 09:17:03 am »
@MAPJAH Има да тераат тие уште многу.
Он д топик.

На темите гуми, цела можна математика, физика и хемија се збори, да не чита некој странец ке помисли дека на форумов членуваат најголемите научни соработници за пневматици.

Ако ја отвори темата продавам, ке наиде на ром пазар и ке се стекне со мнение дека кај нас постојат многу фабрики за рециклажа, бидејќи може да набави суровини во неисцрпна количина.

Се извинувам ако на некого му го ебав пазарот и само посочив колку овие таканаречени суровини за рециклирање се нарекуваат гуми за продажба и возење.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #17 на: 30 Ноември 2017, 09:19:26 am »
Јас секогаш би земал овие ЈОКОХАМА пред несен или лауфен!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Отсутен passanger

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 431
  • [O__o]===[][]===[o__O]
« Одговори #18 на: 30 Ноември 2017, 09:26:42 am »
Не е работата да се убутаат на некого или не знам што, едноставно димензијата на гуми што ја возам моментално не ми одговара со овие две што ги давам.И беше ставена симболична цена за двете - кои ако ја земеме длабочината на каналот како репер од 4 мм имаат возење уште најмалку две сезони и на некој кој би имал потреба би ги искористил. Можеби требаше да бидат огласени по 2000 денари од гума и со наслов скоро нови па така ке беа допадливи во нечии очи. Колку се овие гуми поопасни од вашите кој сте ги купиле пред две сезони како нови е сега се на иста длабочина од 6 мм, и што е најважно за вас тие се сеуште нови бидејќи вие лично сте ги купиле како такви.
И може клуч кај се администраториве
Сите шмркаат , никој не е настинат ?!

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #19 на: 30 Ноември 2017, 09:31:13 am »
Како некој што имаше огласено гуми на форумот и продаде мал дел од нив тука, ме интересира членовите како @SaleSk  @MAPJAH @pirat_07 @zlatkoa и компанија да се произјаснат што прават со гумите кога ќе сменат кола и ќе им останат на газ уште неразвозени гуми, купени пред една година. Не сум ракотворен да правам саксии и лабуди од нив, па нека дадат идеја.
Зини да ти кажу.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #20 на: 30 Ноември 2017, 09:34:25 am »
Ги поклонувам на роднини што ми се конкуренција за имотот при поделба

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3279
« Одговори #21 на: 30 Ноември 2017, 09:44:28 am »
Како некој што имаше огласено гуми на форумот и продаде мал дел од нив тука, ме интересира членовите како @SaleSk  @MAPJAH @pirat_07 @zlatkoa и компанија да се произјаснат што прават со гумите кога ќе сменат кола и ќе им останат на газ уште неразвозени гуми, купени пред една година. Не сум ракотворен да правам саксии и лабуди од нив, па нека дадат идеја.

Јас сите гуми што сум ги сменил заради старост или биле извозени и сум ги оставил кај дилерот кога сум ги сменил. Секогаш ме прашувале дали старите гуми да ќе ги земам или да ги стават во отпад. Секогаш сум ги ставил во отпад. Кај нив. Што им правеле после незнам.

Лани купив нови Ханкук Кинерџи Еко гуми за Цитроенот, ги возев само два месеца и после начекав добри алуминиумски бандажи кои што бараа поголеми гуми. Ханкук гумите ги огласив на форумов и ги продадов за половина од цената што ги купив. Ама беа ДВА МЕСЕЦА стари гуми. Членот сигурно ќе прочита, нека се произнесе сам дали сум го заебал или тој ме заебал што сум продал нови гуми за пониска цена.

Кога сум продавал кола, сите гуми и бандажи што си биле со возилото отишле во пакет со возилото кај новиот сопственик. Тоа што сум бил "глуп" да купувам два пара бандажи за летни и зимни гуми е предност за тој што ќе ја купи колата кога ќе ја продавам. Сум можел да поминам со еден сет бандажи и да ги мењам гумите, ама ете сум се заебал сум купил два сета.
« Последно менување: 30 Ноември 2017, 11:06:07 am zlatkoa »

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8156
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #22 на: 30 Ноември 2017, 11:38:05 am »
Како што кажав, по инсистирање на другар ми му ги дадов.
Инаку ги поклонувам на луѓе во селото на кои му требаат за коњски коли како што ги нарекуваат.

Де бе стварно кажи плииис, кој те навреди? ;D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6180
  • 69
« Одговори #23 на: 30 Ноември 2017, 12:16:55 pm »
Јас сите гуми што сум ги сменил заради старост или биле извозени и сум ги оставил кај дилерот кога сум ги сменил. Секогаш ме прашувале дали старите гуми да ќе ги земам или да ги стават во отпад. Секогаш сум ги ставил во отпад. Кај нив. Што им правеле после незнам.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен ghost555

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 140
« Одговори #24 на: 30 Ноември 2017, 12:54:55 pm »
Пазаров со половни гуми од кои повеќето се доста истрошени доаѓа од тоа што многумина сакаат да возат јаки колишта за кои немаат пари да ги одржуваат. Ако немаш пари за нова 17 ка, купи кола со 15 ка и готово. Конкретно овие гуми на слика изгледаат скрос истрошени, ама некогаш сликата лаже посебно на нископрофилни, за во реалност членот што ги огласил си знае во каква состојба се.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6529
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #25 на: 30 Ноември 2017, 14:49:37 pm »
Треба да се забрани огласување на стари гуми на форумов,
а јас моите зимски пошто влегуваат во 4-та зима со едно 5-6мм ќе треба да ги фрлам ,оти претставувам опасност во сообраќајот.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #26 на: 30 Ноември 2017, 14:53:25 pm »
како претставуваш опасност жити се? Де објасни за да земам моите 08дот да ги фрлам ако е навистина опасно

• Сениор
« Одговори #27 на: 01 Декември 2017, 07:36:41 am »
Кој го виде оригиналниот оглас знае дека, гумите на човекот беа со толкава шара 5-6мм, подеднакво истрошени и ете вика 4 години стари, и ги даваше 1500ден дали по гума или двете заедно не се сеќавам. За оваа димензија беа беспари.

Да му ги земам и ги препродам плус иљадарка ќар сигуно можам да направам. Тоа што некои ги оставаат кај гумариве не се ништо повеќе светци затоа што и тие одат на продажба ако имаат некаква шара.
За да не се користи стара гума понатаму се знае како треба, го сечиш страничниот зид.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #28 на: 01 Декември 2017, 07:45:56 am »
Јас кога ја видов дискусијава имаше слика од опинок, а не од гуми со 5-6мм шара. Легално е според мишелин до 1,6мм за летна гума, имам дома мерач за длабочина на шара и на него убаво си стои зимни 4мм летни 1,6мм. Ако гумите навистина биле такви тогаш 1500ден е џабе пари

Sent from my iPhone X using Tapatalk

• Сениор
« Одговори #29 на: 01 Декември 2017, 07:58:41 am »
Човекот стави слика од банана и ги избриша сликите и цените бидејќи наиде на осудување, не е убаво така