Автор Тема: Agolni garnituri??  (Прочитано 15616 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
Одг: Agolni garnituri??
« Одговори #15 на: 30 Октомври 2017, 17:43:02 pm »
За мали деца, се знае, кожа. Пребриши и готово.
Канапе се единствени кои нудеа 2 год гаранција на еко кожа. За конструкција не праам муабет сите се филмаат тука. Али да, скапи се.
И јас имав проблем како тебе да најдам димензии по мерка и таман да се решам за канапе, видов кожна гарнитура во Дома мебел во Ѓорче за 1150е во димензии 2.8м на 1.8м отприлика со простор за оставање работи во помалиот дел а поголемиот се пушта. Српско производство. 200-300 е поскапо од др варијанта али барем нема да се замарам дали ќе испука.
Штоф не ни гледав, извор на прашина и проблем за одржување.

Али, секој со своите потреби/вкусови.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #16 на: 26 Ноември 2017, 11:04:09 am »
Пред 3 години земав мебел комплет за цел стан од Алмак струмица, гарнитурава почна да се лупи, други работи откажаа, сега гледам друга аголна гарнитура до макс цена околу 1000еур. Да е штоф, и да е барем малку по солидна изработка (да тера 5год). Има ли некој искуство со Мондиви?

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #17 на: 26 Ноември 2017, 11:33:32 am »
Јас имам дома 2 кревети од Алмак Струмица. Онакви најобични единечни со сандук под нив.
Купени се од кога бевме студенти и се пренесуваат од стан во стан на кој му требаат.
Ги имаме едно 7-8 години.
Не се мрднати.
Абе душата му е извадена, нема никаков знак на користење.
Грди се од старт. Ама квалитет невиден.
Можи тогаш поинаку работеле.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #18 на: 26 Ноември 2017, 15:58:13 pm »
Слабо клецкаш :D

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #19 на: 26 Ноември 2017, 16:01:47 pm »
Пред 3 години земав мебел комплет за цел стан од Алмак струмица, гарнитурава почна да се лупи, други работи откажаа, сега гледам друга аголна гарнитура до макс цена околу 1000еур. Да е штоф, и да е барем малку по солидна изработка (да тера 5год). Има ли некој искуство со Мондиви?
Купи си како мојата од југоекспорт.

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #20 на: 26 Ноември 2017, 17:31:32 pm »
Naracano vakva garnitura samo sto naslonite kje bidat do kraj, ednata strana da se spusta i plus od dvete strani da bide so sandaci za skladiranje otpad od po doma. Naracani 2 kockasti taburetki+edna golema dupla taburetka isto da se otvaraat kapacite za skladiranje igracki na maliot. Masa ista vakva so 2 fioki na tac i goren del na izvlekuvanje ako imas gosti da zgolemis kapacitet za mezinjata.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Присутен tigar2012

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 72
« Одговори #21 на: 20 Јуни 2020, 18:54:20 pm »
Малку да ја освежиме темата, да прашам за аголни гарнитури по мерка, каде се добри, од кои имате позитивно искуство и слично.

Еве малку од овие што ги видов до сега,
Канапе - веќе не изработуваат по мерка
Фејдом - отпаѓа од избор
Прима - имаат некои премиум модуларни гарнитури (5год гаранција, +10 години на конструкција мислам беше)
Елит Софа - исто имаат гаранција 10 години на конструкција (имаат најголем избор од овие што ги видов)

Искуство со Елит Софа/Прима мебел ? Други кои да ги видам ?

Благодарам.
Seat Ibiza 1.4 16v 55kw

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #22 на: 20 Јуни 2020, 19:21:53 pm »
Zosto ne Feydom, vaka gledajki po net imaat najinteresni raboti. Si gi redis kako sakas, mene mi deluva cool i sum razmisluval koga ke dojde vreme da gi posetam. Edino ako ne se dobri so kvalitet toa e veke druga rabota
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #23 на: 20 Јуни 2020, 20:41:27 pm »
Избегни ги Прима мебел. Јас со аголна гарнитура од кај нив имам лошо искуство. Т.е си го добив она за кое си платив ама се крајно непрофесионални и не стојат на збор.

Отсутен Astraion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 678
  • Pixel Perfect.
« Одговори #24 на: 20 Јуни 2020, 21:00:43 pm »
Исто и моја препорака да се игнорира Прима. Татко ми се излажа по убавата цена за една кујна и немаше месец дена првата фиока која е најпрометна за лажици итн. се откачи/одлепи.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
« Одговори #25 на: 20 Јуни 2020, 22:36:15 pm »
И од мене препорака за Фејдом (не знам поради која причина се отпишани), 7 година како спиеме на неа, седиме, детето скока, многу комбинации....сега земав нова од кај нив за во новиот стан....ако дефинитивно отпаѓаат они, погледни во Кристина Дамил и Мебел Ви, имаат доста избор
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8890
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #26 на: 20 Јуни 2020, 22:42:00 pm »
Убаво ти велат луѓето.

Feydom личи како најпаметен избор.
Колку и да се поскапи од другите (а не се претерано) ова ти е една од оние работи: ќе купиш нешто за 30.000 и после 3-4 години ќе се утепаш од пцуење...
На крај, пак ќе ти треба ново ако не е лесно за оправање.

Екстра совет: батали аголни... удри малку умствена гимнастика и стави си една софа и 2 фотељи = 100 пати подобро од аголни гарнитури...
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #27 на: 20 Јуни 2020, 22:57:17 pm »

Екстра совет: батали аголни... удри малку умствена гимнастика и стави си една софа и 2 фотељи = 100 пати подобро од аголни гарнитури...

Најдобриот совет во темава.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8890
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #28 на: 20 Јуни 2020, 23:22:33 pm »

Најдобриот совет во темава.

Ој вам да те бацу ушеднаш за телевизорот тебе :D

Знаеш ли ама добар сум (си ми) одбрал?! :D

Па то слика на 4k филм мајке јебе, озбилно.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2240
« Одговори #29 на: 21 Јуни 2020, 00:31:55 am »
Интер Фантази,некаде на качанички пат е,јас пред 4-5 години зедов од таму,има голем избор,има избор на неколку димензии,а од ист модел имаат и аголни а и двоседи/троседи,зависи што сакаш.

Овој модел го зедов во црна изведба со димензии 2.75х3.25,а колку што ме држи сеќавањето ја имаше и на 2.75х2.75 и некоја помала димензија,а ја има и како двосед/тросед варијанта.До сега нема никакви знаци на користење.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!