имаше во другите ехЈу пред година две, платил при превземање ама наместо ајфон цигла му стаиле во пакетот.
А имам продадено на времето пред 32години нов компјутер што го добив на наградна игра од белградски весник за компјутери,( ама јас веќе имав Спектрум и овој не ми требаше), го огласив и се јави некој од Ниш, го пратив и ми дојдоа парите ... тогаш имаше развиен бизнис и со касети со компјутерски игри за Спектрум и Комодор, се одеше како подмачкано... а имаше и пирамидална игра со пари праќање по вредносни плика, сопругата 2 пати доби, добра парица... ама почнаа поштарите многу да крадат и пропадна играта,па и другите бизниси а со распадот на ехЈу ...
А за измама нема поголеми измамниции од наш народ, во генот му е; најпроста работа сите фабрики што постојат во РМ за производи за домаќинство се ВОН СКопје, да биде потешка рекламација на гаранцијата, ќе ти рече донеси го бојлерот во Велес или аспираторот во Прилеп ... и сите се хоштаплери околу гаранцијата, имав лично лошо искуство и со Микрон и со Леов итн...
Како бе цела Македонија е во Скопје а овие се се некаде во тунгузија