Автор Тема: Квалитет на горивата во МК  (Прочитано 578869 пати)

Отсутен Iceman_sk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 107
Одг: Квалитет на горивата во МК
« Одговори #585 на: 09 Август 2013, 15:24:25 pm »
И јас ставам на Марија Трејд, и супер им е плинот, два три пати имам ставено на Нас Гас,  полош ми изгледаше.

Каде е Марија Трејд? А сте го пробале тој во железара?

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
« Одговори #586 на: 09 Август 2013, 15:34:29 pm »
Марија Трејд е исто на патот накај Драчево, 200 - 300 метри лево пред Сервисот Џерси или патчето за накај Нас Гас.

На Железара еднаш ставив до сега пред тргнување на подолг пат, и пред Велес сакав да ја искршам колата или да најдам начин да го испуштам плинот, едноставно не мердаше повеќе од 130 км/ч, а за да стигнам до таму ми требаше вечност, чудно работеше и смрдеше. Од тогаш повеќе не ме виделе таму.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7826
  • Плинаш!!!
« Одговори #587 на: 10 Август 2013, 14:12:33 pm »
А да пробате од Окта на партизанска.

Отсутен Lubenicata

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 716
« Одговори #588 на: 13 Август 2013, 03:02:50 am »
А да пробате од Окта на партизанска.

Досега сум ставал и бензин и нафта и плин ,сите три топ се покажале..:D

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #590 на: 30 Август 2013, 22:58:51 pm »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #591 на: 30 Август 2013, 23:41:57 pm »
Абе стока Охридска. Не е само до пумпата. Нема место и дејност во Охрид кај која не се обидуваат да те дупат. Бензински, пазари, банки, маркети, автоделови, аптеки....
Јас подолго време се трудам да го сменам мислењето кое го имам према Охриѓани базирано на секакви искуства со нив (освен исклучоци секако), но НЕ! Никако. Последниве неколку години сум ТОТАЛНО разочаран од охридската „раса“ (освен исклучоци секако). Не можам да ги поднесам органски (освен исклучоци секако) од толку зулуми што гледам дека ги прават. Таква алчност никаде на светот не постои.
« Последно менување: 31 Август 2013, 08:34:06 am Falangasaurus »

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #592 на: 31 Август 2013, 02:15:04 am »
значи само да потврдам дека дефинитивно нафтата на макпетрол е лајна...
појаснување:

никогаш не турам од макпетрол, затоа што и порано ова ми се десило... ама вчера, во немајкаде (глуп и крив сум јас) ми се запали сијаличето за гориво во комбето.. во принцип не го дозволувам тоа, ама периодов сум преотперет од обврски и ете, сум заборавил да турам нафта... на првата, нај блиска пумпа застанав и турив. тоа беше бензинската на макпетрол на крајот од козле, пред угорницата што дели за нерези и жданец... продолжив да возам накај визбегово. пред да стигнам таму осетив дека се смени звукот на моторот кон потивко но и по нерамномерно работење. следното палење (некои 25-30 минути откако стигнав) увидов дека му треба повеќе верглање за да запали. тоа се повторуваше во текот на денот уште неколку пати без исклучок...

денес сабајле, на ладно палење ДУРИ ТРИПАТИ верглав... ке запали и по 1-2 секунди ке изгаси... кој ѓаол ме тераше од макпетрол да полнам нафта јас незнам... зашто претходно не видов дека на резерва сум... и претходно ова го имам пишано дека ми се има десено. следно полнење турив од окта и немаше проблем више (тогаш)... ај да видиме сега... ама имам уште пола резервоар.. утре нема да возам, пошто сум на свадба, тек понеделник ке дознаам...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MKDPetar

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 589
« Одговори #593 на: 31 Август 2013, 14:44:44 pm »
Со Југо 60 (карбуратор со едно грло) од Гевгелија преку Валандово до Штип и назад по ист пат во зависност од која бензинска различна потрошувачка:
- Окта 1550 ден.
- Макпетрол 1450ден.
- ЛУК Оил 1350 ден.
со иста цена на бензинот 98, доколку возам со бензин 95 плус 150 ден.

Отсутен lqwe

• Почетник
  • *
  • Пораки: 4
« Одговори #594 на: 01 Октомври 2013, 08:51:22 am »
Здраво до сите.

Веќе година дена како имам Пежо дизел (1.6HDI, 2007) и до сега гориво имам танкирано само на Макпетрол. Јас сум втор газда на возилото, претходниот газда претежно ставал од таму ама многу пати му се случувало да танкира и на други бензински.

- Прашањето ми е дали да продолжам да ставам на Макпетрол или да сменам малце од Лукоил, од каде е подобро за француски дизел?
- Кое е вашето искуство бидејќи имам слушнато дека францускиве коли се малце осетливи на тоа поле, со сензори и сл.?

Второво прашање го прашувам затоа што во последно време знае од време на време при давање контакт колата да биде во economy mode додека не се запали и после се исклучува тој мод без никакви проблеми. Ова се јавува random еднаш во месец-два нема некоја шема, па ми е страв да не е некој сензор или до горивото.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #595 на: 01 Октомври 2013, 09:09:11 am »
Добродојде на форумот.

Кај сите пумпи горивото е со нестандарден и променлив квалитет. Така да не може да се каже оди танкирај од таму и таму. Значи ситуацијата со горивата ни е мачка во вреќа како ќе ти се погоди така ќе си тераш. Исто е и со плинот.

Јас би рекол дека Лукоил ми изгледаат најпрофесионално и се фирма која влезе во нафтениот бизнис покрај целата мафија што владее во државава. Имам познат што работи консалтинг за Лукоил и еднаш ми спомна дека се мета на разни дубари од страна на нафтената мафија тука. Така да мој логичен заклучок е дека МОЖЕБИ имаат најквалитетна нафта со најмалку пропусти и флуктуации во квалитетот баш од причина да не остават простор за дубара, казна или друга заебанција.

Само гласно размислувам, немора да значи дека е така. Сепак имаат најнова опрема која е тазе баждарена.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14287
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #596 на: 01 Октомври 2013, 09:15:57 am »
Кога влегла на пазарот покрај толкава мафија,значи Лукоил е поголема мафија. :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен lqwe

• Почетник
  • *
  • Пораки: 4
« Одговори #597 на: 01 Октомври 2013, 09:49:07 am »
Добродојде на форумот.

Кај сите пумпи горивото е со нестандарден и променлив квалитет. Така да не може да се каже оди танкирај од таму и таму. Значи ситуацијата со горивата ни е мачка во вреќа како ќе ти се погоди така ќе си тераш. Исто е и со плинот.

Јас би рекол дека Лукоил ми изгледаат најпрофесионално и се фирма која влезе во нафтениот бизнис покрај целата мафија што владее во државава. Имам познат што работи консалтинг за Лукоил и еднаш ми спомна дека се мета на разни дубари од страна на нафтената мафија тука. Така да мој логичен заклучок е дека МОЖЕБИ имаат најквалитетна нафта со најмалку пропусти и флуктуации во квалитетот баш од причина да не остават простор за дубара, казна или друга заебанција.

Само гласно размислувам, немора да значи дека е така. Сепак имаат најнова опрема која е тазе баждарена.

Фала.

Треба да сменам да пробам за да видам како ќе се понаша колата, не дека не сум задоволен со Макпетрол ама ова со економи мод ме замислува. До сега викам да не менувам многу бензиски претежно ставам од една иста пумпа, али со нашиве горива и не-стандардизација дефинитивно човек треба да смени.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #598 на: 01 Октомври 2013, 10:30:33 am »
Штосот е што не знаеш што да смениш. А и тие си прават дај ми-на ти, пошто криминалниот закон ги обврзува да купуваат од Окта а не купуваат секогаш од таму. Куј знае што говна има во таа нафта што се движи и дистрибуира без протокол.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #599 на: 01 Октомври 2013, 13:07:46 pm »
Здраво до сите.

Веќе година дена како имам Пежо дизел (1.6HDI, 2007) и до сега гориво имам танкирано само на Макпетрол. Јас сум втор газда на возилото, претходниот газда претежно ставал од таму ама многу пати му се случувало да танкира и на други бензински.

- Прашањето ми е дали да продолжам да ставам на Макпетрол или да сменам малце од Лукоил, од каде е подобро за француски дизел?
- Кое е вашето искуство бидејќи имам слушнато дека францускиве коли се малце осетливи на тоа поле, со сензори и сл.?

Второво прашање го прашувам затоа што во последно време знае од време на време при давање контакт колата да биде во economy mode додека не се запали и после се исклучува тој мод без никакви проблеми. Ова се јавува random еднаш во месец-два нема некоја шема, па ми е страв да не е некој сензор или до горивото.

Ova isto kako da si prasal, molam za sovet...dali zmija da me klukne ili magare da mi go fu*kne? ;D

Ne se zamaraj, isto ti se faka!

Eve jas stavam sekogas i samo od LukOil i toa pretezno od samo edna pumpa. Koga odam na pat polnam do vrv, ako odam podaleku i mi snema nastrana gorivo togas gledam da zastanam na LukOil ako ima i da natocam. Problemi sum nemal, uste poveke sto kaj mene e so DPF filter  i e poosetlivo na nekvalitetni goriva!