значи само да потврдам дека дефинитивно нафтата на макпетрол е лајна...
појаснување:
никогаш не турам од макпетрол, затоа што и порано ова ми се десило... ама вчера, во немајкаде (глуп и крив сум јас) ми се запали сијаличето за гориво во комбето.. во принцип не го дозволувам тоа, ама периодов сум преотперет од обврски и ете, сум заборавил да турам нафта... на првата, нај блиска пумпа застанав и турив. тоа беше бензинската на макпетрол на крајот од козле, пред угорницата што дели за нерези и жданец... продолжив да возам накај визбегово. пред да стигнам таму осетив дека се смени звукот на моторот кон потивко но и по нерамномерно работење. следното палење (некои 25-30 минути откако стигнав) увидов дека му треба повеќе верглање за да запали. тоа се повторуваше во текот на денот уште неколку пати без исклучок...
денес сабајле, на ладно палење ДУРИ ТРИПАТИ верглав... ке запали и по 1-2 секунди ке изгаси... кој ѓаол ме тераше од макпетрол да полнам нафта јас незнам... зашто претходно не видов дека на резерва сум... и претходно ова го имам пишано дека ми се има десено. следно полнење турив од окта и немаше проблем више (тогаш)... ај да видиме сега... ама имам уште пола резервоар.. утре нема да возам, пошто сум на свадба, тек понеделник ке дознаам...