Автор Тема: Скијање  (Прочитано 114812 пати)

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4000
Одг: Скијање
« Одговори #240 на: 24 Декември 2019, 09:04:04 am »
Не сомнено дека Colmar ти нуди квалитетен продукт ама пола од цената е наменета за да се прошеташ во Ски лонџ со облека и опрема над 3000 евра. Имаш одлични производи по не така пеколни цени докај 350 евра кои се со врвни перформанси. Со малце чепкање Може да се најде Salomon, Columbia,  Rossignol, Burton, Oneill кои ќе ти тераат со години. Има и понизок ранг на опрема која исто е добра и нуди прифатлив квалитет а и изглед. А Колмарот ќе мора да го менуваш секоја година пошто ќе те приметат дека носиш јакна од „минатата колекција“ и нема да го имаш ефектот на „велгување во Ски Лонџ“.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #241 на: 24 Декември 2019, 09:29:45 am »
nikoj ne te tera so sila da kupuvas... :D

nemoras elelse i slicni sto nemaat deklarirana vodonepropusnost, imas Protest vrvni performanski 20k za 10.000 denari odlicna cena i kvalitet...

ps: i ne se nadovrzuvaj na temata so kukanjee :D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #242 на: 24 Декември 2019, 13:12:31 pm »
Колмар е брендиште и си има цена каква што си има.
Ако имаш муда, купија, ако немаш купи си Елесе од Спорт вижн и скијај си .

Немаат врска мудата со парите.  ::)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #243 на: 24 Декември 2019, 14:52:43 pm »
Колмар е брендиште и си има цена каква што си има.
Ако имаш муда, купија, ако немаш купи си Елесе од Спорт вижн и скијај си .

Немаат врска мудата со парите.  ::)

Е па не плачи и купи си.
:)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #244 на: 24 Декември 2019, 14:55:40 pm »
Во последно време скијам само со hiking тип на јакна со повеќеслоен сетап. И не ми се купува јакна посебно за на планина, посебно за на скијање, посебно за на точак. Најпопуларен ми е добар сетапна нешто како горетекс надворешен со дополнителна перув/софтшел слој внатреи волна на нулата.

Јас би одел на нешто вакво https://www.scout.mk/proizvod/clothing/north-border-1107803. И онака кога одам на скијање немам време за во Лонџ.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #245 на: 25 Декември 2019, 09:05:29 am »
Да се надоврзам на муабетот со јакните.
Дали има некој искуство со конкретниов модел на Colmar, колку проценуваат бубрег, '83то годиште, непушач, умерен на алкохол.....

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

eve za tebe cim taka ljubis colmar, 26.000denari i na tova 40% popust jaknice C O L M AR :D
da ne ni se setas bez bubreg na sobiri posle...

sos 20K e znaci

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #246 на: 25 Декември 2019, 09:14:45 am »
Да се надоврзам на муабетот со јакните.
Дали има некој искуство со конкретниов модел на Colmar, колку проценуваат бубрег, '83то годиште, непушач, умерен на алкохол.....

eve za tebe cim taka ljubis colmar, 26.000denari i na tova 40% popust jaknice C O L M AR :D
da ne ni se setas bez bubreg na sobiri posle...

sos 20K e znaci

Много је куме....

Ем ова е ланскиот модел. :)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #247 на: 25 Декември 2019, 12:27:42 pm »
Во лонџот ќе речат, кај оди овој со стари алишта.
А со 4F јас не ни се осмелувам да влезам.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2766
« Одговори #248 на: 25 Декември 2019, 12:43:01 pm »
U logde se vlegue so razlaulan V8  :D

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #249 на: 25 Декември 2019, 12:52:16 pm »
Не сакав да навлагам многу во дискусија дали вреди или не, ама во моиве 32 години скијање не можам да разберам кој е меракот да скијаш ако истура дожд и мокар снег.
Прво, ако врне дожд снегот е ужасен за скијање и не гледма ќејф.
Второ, ако врне мокар снег, пак снегот за кратко ќе стане очаен и пак не гледам поента да скијаш, ем ќе направиш пауза, ќе испиеш еден чај па ќе продолжиш.

Ова 20.000 mmH20, освен за екстремни услови и за freeride, каде што пола ден ќе гњуриш во снег, ми нема смисла при нормални услови. А ако не се нормални, стигам до Шапка/Маврово пијам чај и назад. На Алпите и Доломити до сега не сум начекал лоше време повеќе од неколку саати, а на Копаоник главниот проблем не е дождот него -15/20 степени кои траат по недела/две. Боровец неколку пати било сосема ОК без невреме, а на Банско не сум скијал така да немам појма какво е.
На Шапка имам пола живот поминато, ама дожд у зима е мнооогу ретка појава, не се ни сеќавам искрено пошто последниве 10ина години ич не ни одам за скијање, од друга страна на Маврово редовно се случува поради пониската надморска висина.
На глечер од 3.000 м не идеш и онака кога е лошо времето, да не се урочам ама и мојава ефтина јакна и панталони ми држат топло и на -23, на пониско не сум пробал. И тоа зборам без хеланки, џемпери и сл. Само од тие модерните блузи и јакна.

Не викам дека јакната не вреди толку, сигурно си има зашто е толку скапа, ама не гледам практична употреба.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #250 на: 25 Декември 2019, 14:17:02 pm »
За било какво скијање 5000 е сосема доволно. Најглупаво скијање е на дожд. За зимску услови дури и за хајкинг нема резон 20000 освен за случаи „да не се задеси“.  Диешењето е побитна категорија, бидејќи на скијање, барем јас, повеќе се „влажнам“ од внатере.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #251 на: 25 Декември 2019, 14:19:07 pm »
druze AUUU ne e bitno be ova 20k u prv momentus, bitno e da e C O L M A R ... ;)
poslem toa u sledniot momentus aaaaako slucajno gleas deka se neckaat da te primat U logde bidejci eee model od prosla sezonaa, eee togas go vadis kecot od rukav i pokazues beengG 20k

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1080
« Одговори #252 на: 01 Јануари 2020, 20:16:02 pm »
Ке идам утре за Боровец па се мислам да појдам преку Делчево. Ми го пофали патот една колешка ама незнам како ке е со гужва. Бил некој околу празнициве таму да каже како е?

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #253 на: 02 Јануари 2020, 07:45:26 am »
Патот е реновиран комплетно, на смрдена граница е за гужви. Зависи како ќе ти се погоди.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #254 на: 02 Јануари 2020, 13:53:56 pm »
 Бев за викендот 8ми дек. Патот е ок. Нема дупки кратери и слично. Премногу кривини. Можност за престигнување ако го откупи некој мала.

Е сега границата е прича за себе. По спори немам видено до сега и на наша и на бугарска страна. Чекав цел саат а немаше повеќе од 20 до 30 возила. Има само една лента и тоа е.
Барем да се потрудат кога се прави гужва нешто да направат за да забрзаат..

Останав 1 ден плус за да избегнам гужва на враќање. Поминав за 10мин. 9 чекав кај бугарите имаа нови на тренировка на пасоши.

Побрзо до Скопје од Банско никад не сум стигнал.