Автор Тема: Прашања и советување  (Прочитано 201947 пати)

Отсутен ZEC Electronics

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 101
    • www.zec.mk
Одг: Прашања и советување
« Одговори #45 на: 13 Септември 2011, 18:03:32 pm »
го најдов , сега , извини не видов дека си го пишал моделот,

http://www.kentcustoms.co.uk/acatalog/Amplifiers.html7

само ова е за 8 инчи  или 10 инчи вуфер до 100 вати реална снага , или до 300 вати максимум снага , бидејки е 2 х 31 в РМС , или 2 х 100 в максимим снага

Исто еден многу битен момент , значи ова појачало работи на волтажа од 11 до 16 волти, така да, и максималната - пишана ( или измерена  - можеби ) снага ја дава на 16 волти, кои реално никогаш неможеш ( а и подобро да не можеш ) да ги имаш. Така да од 2 х 100 вати максимална или 420 максимална во бриџ , снага , реални се тие  што јас ги најдов во сервисното упатство , РМС или синусна 2 х 31 ват , т.е. во бриџ 104 вати РМС , иако по правило (златно) не би требало да е повеќе од 93 вати РМС во бриџ !!!

понатака ти си знаеш
« Последно менување: 13 Септември 2011, 18:11:37 pm ZEC Electronics »
ZEC ELECTRONICS

ZASTAPNIK I OVLASTEN SERVIS ZA

PIONEER , JVC , ALPINE  GROUND ZERO, MTX AUDIO ,MAGNAT , MAC AUDIO , BLAUPUNKT , JAMO, ONKYO , LENCO , ION , PIONEER DJ , SHERWOOD , ELTAX , AMERICAN DJ I MN.DRUGI

INFO 02/3110-186

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #46 на: 13 Септември 2011, 19:25:38 pm »
aha ,znaci bi go teral na 12ka realna moknost 200W,inace ne mi treba za bubrezi vadenje nego da imam kulturen bas,otprilika 50W rms,vuferot go svirev na tda1562q so aktiven filter i ne se sedese vo kola,taka da ne mi treba mnogu jako 50W rms neka gi dava vo brige dovolno mi e,a ke dava i poise ko sto gledam,za kablite hmm jas imam kabel 7mm debelina na provodnikot,ovoj kabel go koristev koga go imav TDA pojacaloto i mislam deka ke vrsi rabota i so ova pojacalo.

Отсутен ZEC Electronics

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 101
    • www.zec.mk
« Одговори #47 на: 13 Септември 2011, 19:41:17 pm »
Хмммм.

tda1562q, реална снага 70вати РМС ,и уште со филтер активен, баги снага вади , пробај го да не се изненадиш ( во негативна смисла)

од појачалцето УСБ !!!!

Али ќе ни кажеш .... стави осигурач со лежиште на кабелот доводен за плус , доколку немаш во моментов , веднаш кај акумулаторот, по можност од стаклените .

ПС прво врзи ја масата (-) ,се друго ,  па на крај плусот (+) , тоа ќе те заштити тебе и појачалото во поголем број случаи од удари по џебот - парични !!!

позз
ZEC ELECTRONICS

ZASTAPNIK I OVLASTEN SERVIS ZA

PIONEER , JVC , ALPINE  GROUND ZERO, MTX AUDIO ,MAGNAT , MAC AUDIO , BLAUPUNKT , JAMO, ONKYO , LENCO , ION , PIONEER DJ , SHERWOOD , ELTAX , AMERICAN DJ I MN.DRUGI

INFO 02/3110-186

• Сениор
« Одговори #48 на: 13 Септември 2011, 22:12:10 pm »
heeh imam osigurac staveno pa ne mi dale za dzabe diploma za elektronicar,denovive ke odam da go probam pojacalcevo pa ke vidam dali ke go zemam.

Отсутен DC

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 256
« Одговори #49 на: 14 Септември 2011, 23:55:19 pm »
heeh imam osigurac staveno pa ne mi dale za dzabe diploma za elektronicar,denovive ke odam da go probam pojacalcevo pa ke vidam dali ke go zemam.
Го имам направено појачалово неколку пати и нејќам да те разочарам ама не трае долго.
А ако имаш желба да видиш како работи за да си го прошириш искуството, можам да ти олеснам и да ти поклонам едно направено со изгорен интегралец. Треба само да го смениш.

Output power:----------------------36W RMS into 4OHM
Music power:-----------------------70W into 4OHM
« Последно менување: 15 Септември 2011, 00:05:36 am DC »

• Сениор
« Одговори #50 на: 15 Септември 2011, 09:17:06 am »
ene ja vo garaza plockata ceka promena na integralec,inace gorat zatoa sto nema orginalni delovi kaj nas,da bese orginal Philips integralecot ke terase uste

Отсутен Schmitt

• Редовен
  • Пораки: 1815
« Одговори #51 на: 26 Мај 2012, 20:34:14 pm »
Препорака за предни звучки со цена околу ~100е. ???
Never drive faster than your Angels can fly.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #52 на: 26 Мај 2012, 20:39:14 pm »
Види во оглас Алпајн сега има тазе, а ако сакаш нови провери Фокал во Аутоленд. Околу 5000 се движат за пар.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #53 на: 26 Мај 2012, 20:59:54 pm »
Нема веќе Focal во Аутоленд, проверена работа. Останати се само еден пар од високата класа и ги дава за 13.000 денари а се со јачина од 60w RMS.

Имаш JBL GTO6508 so 70w RMS за 5.500 денари, мене ми се во план да ги ставам, али ако ми ги земеш последните ќе те убијам! ;D

http://eu.jbl.com/product-detail-gto-12083/gto6508c.html

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9194
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #54 на: 26 Мај 2012, 22:12:15 pm »
Види во оглас Алпајн сега има тазе, а ако сакаш нови провери Фокал во Аутоленд. Околу 5000 се движат за пар.

Негови се бе Дени  ;D

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1473
  • VOLVO C30
« Одговори #55 на: 18 Јули 2012, 16:52:43 pm »
Imam ednen problem so radioto,koga ke go pojacam volumenot do 20,se gasi ili pa ako e pod 20 so maksimalen bass pak odi off,a nemam nekoj si mnogu jaki zvuchnici,ushte koga se prikluchi se stavi masa direktno od akomulatorot,dane mu se gleda krajot :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #56 на: 18 Јули 2012, 16:55:43 pm »
Би рекол дека повлекува повеќе струја од што има. Некој кондензатор на напојувањето ќе да е отиден по мене.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
« Одговори #57 на: 19 Јули 2012, 23:33:37 pm »
Imam ednen problem so radioto,koga ke go pojacam volumenot do 20,se gasi ili pa ako e pod 20 so maksimalen bass pak odi off,a nemam nekoj si mnogu jaki zvuchnici,ushte koga se prikluchi se stavi masa direktno od akomulatorot,dane mu se gleda krajot :D

Smeni go dovodniot kabel za + dodeka ne si ja zapalil kolata!!!
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1473
  • VOLVO C30
« Одговори #58 на: 21 Јули 2012, 17:46:44 pm »

Smeni go dovodniot kabel za + dodeka ne si ja zapalil kolata!!!
a dali ke moze da stavam masa od shasijata direktno,ne od akomolatorot,poshto gledam denovive nema maka pa sega normalno si rabotti ne gasi

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #59 на: 21 Јули 2012, 19:58:33 pm »
Како што ти кажа Сале смени ја жицата, најди некоја поквалитетна и стави ја, едино ако не ти е жал за колата да идеш на ризик. А маса можеш да земеш и од шасија не е проблем.