Над 5 ќе е тој. 
Охооо, може и 5,6 да отиде со таа просечна брзина
Стварно нема потреба од сарказам во темава. Нити беше поентата „Стварно дизеливе поекономични, карклуб не е заебанција“, нити ништо такво. Поентата беше да се подружиме и во (какви-такви) квази-контролирани (да не речам, еднакви) услови (кои би симулирале нормално возење) да измериме потрошувачка.
Јас сериозно следниот пат ќе го земам Голфот на татко ми. Стварно не можам уште сега да претпоставам каква потрошувачка ќе извадам со него, ама ете, ќе видиме. Ќе пробам и сите коли што ќе ги земаме од сега на тест да ја пројдат истата рута. Интересно ќе биде да имаме една табела со вакви податоци.
Едит: Криво ми е што немавме со нас некој 1.5 dCi, или нешто слично. Во Меган/Клио, тие би требало да се рекордери. Особено 1.5 dCi со 90 коња, или колку и да беше. Би очекувал на автопат тој да има пониска потрошувачка и од Цитроенчето на Казан.
Clioto 1.5dci 75ks, noviot model nema uste 10.000km, mislev deka dosta pomalce trosi vo realni uslovi (ili moeto ne e pogodeno).
Vo grad ne se spusata pod 7l, Skopje- Ohrid-Skopje trosi 5 litri. (ako go dignam na 90ks mozda pomalce ke trosi?)
Vo isti uslovi Honda civic 1.8 sedan Skopje- Ohrid-Skopje mi trosi 6 litri.
BMW F30 316 twin Turbo (+Racechip) mi trosi isto 6l.
Jebes stednja od 1l na 100km vo dizel.
Site koli na relacija Skopje-Ohrid trosat okolu 0.3 do pola litro poveke na odenje nakaj Ohrid, pomalce na vrakanje, taka da ova e prosekot.
Kolite ne se vozeni stedlivo, ama vo ist rezim taka da sporedbata e dosta realna.
Napraveni se 10tina merenja, rezultatie se razlikuvaat vo nekolku decilitri.