Автор Тема: Стандардизиран Супер-Научен CARclub Тест за Потрошувачка на Отворено ™  (Прочитано 188339 пати)

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Одг: CARclub Мерење на Потрошувачка 2017
« Одговори #135 на: 20 Август 2017, 19:57:44 pm »
Јас сум со клима со таа потрошувачка, а сепак 120км/ч врти моторчето на 2750 па не очекувам некоја многу пониска потрошувачка. Инаку ресетирав борд пред да запалам кола на Белви.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #136 на: 20 Август 2017, 20:00:40 pm »
Милета не беше таму?

Не бев за жал. Испадна дека итно треба да одам на операција, па морав да си ја соберам фамилијава низ македонијава.
Утре одам да отварам глава, срам ме фаќа што све ќе најдат таму, па ако ме состават како треба се читаме и се гледаме на следниот ваков евент да ве испукам со Меганот, нешто многу високи потрошувачки ми декларирате  8)

Останете ми со здравје
Држ се Миле не те давамее.
Со лесно на операцијата,лесно ќе го поминеш ти тоа,тек си на 200.000 км има уште возење во тебе ,веруваме во тебе дека наредниот пат кај тебе ќе бидат краосаните,само немој кога ќе те состават да се појавиш со некое 4000+cm бензинец БЕЗ плин та да го собереш асфалто како некоја черга на ламинат да исшлајфува (мала шала)
Те чекаме Миле да ни пишеш.

Ме насмеа бе Рики да си ибеш.
Ќе биде ајде, не е страшно, само да не усерат нешто за време сервисот, да не заборават некое штрафче или да не ме склопат со старите филтри ;D

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #137 на: 20 Август 2017, 20:09:31 pm »
Ako dojdev jas so lepotanot kaj mene sto e ke videvte potrosuvacka iamse da potrosi gorivo kolku site vas zaedno hahhahahaha

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
« Одговори #138 на: 20 Август 2017, 20:57:25 pm »
Треба почесто вакви дружби, супер беше.

Следен пат @Klen го чекам да видиме бензин V8 што ќе каже ;D

Отсутен hanacloud

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 226
  • Barcelona Mystery Blue
« Одговори #139 на: 20 Август 2017, 20:58:10 pm »
Со лесно Миле!
Жал ми е што не можев да дојдам... Само што стигнав во Дубровник, 10:14 време без паузи, многу гужва. 490км, просечна потрошња 5.0л./100км... Ме предизвикува да тестирам Белви - Матка - Белви кога ќе се вратам. :)

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
« Одговори #140 на: 20 Август 2017, 20:59:35 pm »
Одма си ја однел Дубровник а? Браво!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #141 на: 20 Август 2017, 22:40:11 pm »
Ako dojdev jas so lepotanot kaj mene sto e ke videvte potrosuvacka iamse da potrosi gorivo kolku site vas zaedno hahhahahaha

Да си бил ти со лепотанот, немало да се одржи настанов :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #142 на: 20 Август 2017, 22:43:29 pm »
Цитат
Ќе биде ајде, не е страшно, само да не усерат нешто за време сервисот, да не заборават некое штрафче или да не ме склопат со старите филтри ;D
Тебе сервис неможат да ти згрешат,фабрички си фалц. ;) ;D
Ај со лесно на операција. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
« Одговори #143 на: 20 Август 2017, 22:47:27 pm »
Баш би сакал и јас да ја направам истата рута и со Аудито и со Сеатот и да видам колку ќе испадне разлика. Се мислам дека сеатот ќе извади подобра потрошувачка и од Супербот но мора да се провери. Ќе ги пишам резултатите тука кога ќе направам тестирање барем со едната кола, малце ми е проблем што веројатно ќе ме фане гужва зошто неможам толку рано да ги вршам мерењава. Последниве 3000км колку го имаме Леонов просек е 6.3л/100км што мене ми е фасцинатно.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8001
  • Плинаш!!!
« Одговори #144 на: 20 Август 2017, 23:44:33 pm »
Еден пинг до сите што се пријавија:

@Simo - Carrier159
@Tischläufer
@kalimero
@AUUU
@Dimac
@Busav
@osmica8
@Molec
@KaZaN
@marjanot
@Carpathian Lord

Други? @BokiCivic @ZilePunto @DayWalker @hanacloud @InSides  ?
Јас сега гледам, јеби га друг пат.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3928
« Одговори #145 на: 21 Август 2017, 00:08:59 am »
Јас касно се вратив од одмор здравје следен пат

Sent from my F5 using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #146 на: 21 Август 2017, 08:21:49 am »
Супер беше, нареден пат доаѓам со 1.4 атмобензин.
Договорете дата кога некој ќе има роденден :-D

@Molec Среќен роденден ...

Бензинецот на Симо (7,6) потрошил 55% повеќе од 2.0 дизелите (4,9). И тоа е добар заклучок, треба уште по некој бензинец да се проба.

7,6/4.9 = 1,55

Интересно е исто така што на Симо колата има 60% повеќе снага од Супербот.

@Molec среќен роденден. Извини без поклон :(
Фала фала, си добив стикери = поклон!

Супер дружбица, следно да возиме подалеку тура накај Дебар или Мрзенци и од тоа ќе извадиме просек.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #147 на: 21 Август 2017, 11:37:09 am »
Мрзенци мене веќе не ме гледат. Станале таква тапа, преварантска и неквалитетна да тоа не е нормално. Последен пат јадев пред 3 месеци и како што реков, задње им е тоа од мене.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #148 на: 21 Август 2017, 11:55:46 am »

Бензинецот на Симо (7,6) потрошил 55% повеќе од 2.0 дизелите (4,9). И тоа е добар заклучок, треба уште по некој бензинец да се проба.

7,6/4.9 = 1,55

кога ќе подвлечеш црта, боки цивич, нај евтино вози. литар гориво му е 27 денари... :)

ве искинал сите со потрошњава... ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2765
« Одговори #149 на: 21 Август 2017, 11:57:31 am »
Над 5 ќе е тој. :D

Охооо, може и 5,6 да отиде со таа просечна брзина

Стварно нема потреба од сарказам во темава. Нити беше поентата „Стварно дизеливе поекономични, карклуб не е заебанција“, нити ништо такво. Поентата беше да се подружиме и во (какви-такви) квази-контролирани (да не речам, еднакви) услови (кои би симулирале нормално возење) да измериме потрошувачка.

Јас сериозно следниот пат ќе го земам Голфот на татко ми. Стварно не можам уште сега да претпоставам каква потрошувачка ќе извадам со него, ама ете, ќе видиме. Ќе пробам и сите коли што ќе ги земаме од сега на тест да ја пројдат истата рута. Интересно ќе биде да имаме една табела со вакви податоци.

Едит: Криво ми е што немавме со нас некој 1.5 dCi, или нешто слично. Во Меган/Клио, тие би требало да се рекордери. Особено 1.5 dCi со 90 коња, или колку и да беше. Би очекувал на автопат тој да има пониска потрошувачка и од Цитроенчето на Казан.
Clioto 1.5dci 75ks, noviot model nema uste 10.000km, mislev deka dosta pomalce trosi vo realni uslovi (ili moeto ne e pogodeno).
Vo grad ne se spusata pod 7l, Skopje- Ohrid-Skopje trosi 5 litri. (ako go dignam na 90ks mozda pomalce ke trosi?)

Vo isti uslovi Honda civic 1.8 sedan Skopje- Ohrid-Skopje mi trosi 6 litri.

BMW F30 316 twin Turbo (+Racechip) mi trosi isto 6l.

Jebes stednja od 1l na 100km vo dizel.

Site koli na relacija Skopje-Ohrid trosat okolu 0.3 do pola litro poveke na odenje nakaj Ohrid, pomalce na vrakanje, taka da ova e prosekot.

Kolite ne se vozeni stedlivo, ama vo ist rezim taka da sporedbata e dosta realna.
Napraveni se 10tina merenja, rezultatie se razlikuvaat vo nekolku decilitri.