Автор Тема: Patnicko osiguruvanje i zelen karton  (Прочитано 4033 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Patnicko osiguruvanje i zelen karton
« на: 10 Јули 2017, 20:51:57 pm »
Edno pitanje gospoda
Kolata mi e osigurana preku Eurolink osiguranje pa me interesira sega koga kje vadam zelen karton i patnicko osiguruvanje mora da odam kaj niv ili moze vo bilo koja osiguritelna kompanija?
Patnickoto osiguranje sakam da osiguram 3ca znaci jas, soprugata i maliot a zeleniot karton kje go vadam samo za 1 mesec.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
Одг: Patnicko osiguruvanje i zelen karton
« Одговори #1 на: 10 Јули 2017, 21:33:14 pm »
Зелениот картон мора од кај нив. Патничко можеш кај сакаш, ама не гледам логика да одиш кај нив по зелен, а да одиш у друга куќа да вадиш патничко осигурување. Дупла работа.
Ваму може и попуст некој ке ти направат.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3868
« Одговори #2 на: 11 Јули 2017, 00:41:44 am »
I obavezno gledaj patnicko osiguruvanje bez fransiza, ne e nekoja razlika vo cenata a da ne ispadne posle nekoja sitna intervencija vo stranstvo 200/300 eur da treba sam da si ja plakas. A da i obavezno segde davaat familijaren popust za patnickoto osiguruvanje cim ste site so isto prezime i toa podseti gi da ne zaboravat  ;D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #3 на: 11 Јули 2017, 08:39:44 am »
Јас цело време вадам осигурање за возило, зелен картон и патничко осигурање од 3 различни компании.
Односно: Вардар, АМСМ и произволно.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #4 на: 11 Јули 2017, 11:21:18 am »
АМСМ не осигурителна компанија,ама е агент (или како и да е) на осигурителните компании и затоа можеш да извадиш од кај нив.Издавач е компанијата кај која ти е АО полисата.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #5 на: 11 Јули 2017, 11:46:37 am »
Ете ти.
:)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #6 на: 11 Јули 2017, 12:22:22 pm »
Чисто информативно 15дена, годишно, соседни земји, 315 денари без франшиза во триглав. Јас такво вадам втора година, кроација биле поскапи сестра ми кажуваше. Како репер нека ти биди ова.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #7 на: 12 Јули 2017, 13:30:24 pm »
Јас цело време вадам осигурање за возило, зелен картон и патничко осигурање од 3 различни компании.
Односно: Вардар, АМСМ и произволно.

зелениот картон МОРА да биде од осигурителната компанија кај што имаш полиса за авто одговорност.  значи, ако ти е од вардар, и зелената карта е од вардар. друга компанија и да сака, неможе да ти даде само зелена карта. АМСМ е само продавач на осигурања, кој ете, има соработка со вардар осиигурување, па ти ја издаваат зелената карта, инаку нема да можат, ќе те препратат до вардар... впрочем, извади ја зелената карта и прочитај на нејзе од кого е. мора да има обележано на нејзе некаде и да пишува дека е од вардар. ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време