Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 3007783 пати)

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #1080 на: 08 Ноември 2017, 11:58:00 am »
ubaa vest, dodeka srbine na 120ti merat  sredna brzina grcite dozvolenata ja pomestuvaat na 150... koj e ovdeka lud a koj zbunet...

Грција ја зголемува максималната брзина на автопатите

Објавено во: Балкан 08 Ноември, 2017

Грција планира да ја зголеми максималната дозволена брзина на автопатите. Министерот за транспорт, Христос Шпиџис, објави дека новите сообраќајни прописи ќе овозможат зголемување на брзината од 130 км / ч, како што е сега, до 150 км / ч по нејзиното усвојување од страна на надлежните служби.

Њусвик забележува дека министерот не споменал колку е корисна оваа промена, со оглед на тоа што контролните тела не запираат да пријавуваат жртви за сообраќајни незгоди.

Се потсетува дека во повеќето европски земји дозволената максимална брзина е колку што е сега во Грција - 130 km / h.

До крајот на годината, властите во Грција ќе отпочнат аукција за изградба на нов систем за полнење на касите од патиштата во земјата.

Примената на новиот систем за наплата на патарина ќе биде пуштена во употреба следната година, а трошоците се плаќаат без готовина преку специјални уреди и мобилни телефони. Надоместоците ќе се базираат на километражата.

http://faktor.mk/grcija-ja-zgolemuva-maksimalnata-brzina-na-avtopatite

Одлука на место.
Затоа што никој нема да вози сега над ограничување на автопат, таман таму сообраќајците би ги преусмерил, место да мерат, дали се вози со 120 или 129, да прават поригорозни контроли на тоа дали гумите одговараат на сезона, дали имаат доволно шара, да не се постари од рецимо 9 години. Ако колата е во лоша состојба да ја пратат на технички да се провери. Гарант ќе има помалку сообраќајки отколку кај нас со келави распар гуми, напред зимски од 2003, позади летни од 2001 ама битно вози по пропис 120.
Зини да ти кажу.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1081 на: 08 Ноември 2017, 12:31:19 pm »
Ова со патарина врз база на километража читав дека и во Бугарија ќе се применува.
Ова за тешки моторни возила ќе важи.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7198
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1082 на: 08 Ноември 2017, 12:38:00 pm »
Конечно до не ограничен интернет еве ме назад, деновиве ќе претставам ново возилце у темата

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22368
« Одговори #1083 на: 08 Ноември 2017, 23:30:15 pm »
АНКЕТА НАМЕНЕТА ЗА ДЕЦА ОД 11 ГОДИНИ ЈА ВОЗНЕМИРИ ГЕВГЕЛИЈА - ДАЛИ ТИ ПРЕЧИ АКО ЧОВЕК ОД СИРИЈА, АВГАНИСТАН... ДОЈДЕ ДА ЖИВЕЕ ПОСТОЈАНО ВО ТВОЈАТА ЗЕМЈА

Дали имаш против доколку припадник на Сирија, Авганистан, Ирак, Иран дојде да живее во твојата зграда или соседство, да ти биде пријател... ова се само дел од прашањата наменети за петто и шесто одделение што учениците од ОУ „Владо Кантарџиев“ во Гевгелија деновиве ги добија за да ги пополнат со своите родители. Овие прашања на тема интеграција на мигранти и бегалци предизвикаа лавина реакции по социјалните мрежи кај гевгеличани.

http://www.fakulteti.mk/news/17-11-07/anketa_nameneta_za_deca_od_11_godini_ja_voznemiri_gevgelija_-_dali_ti_prechi_ako_chovek_od_sirija_avganistan_dojde_da_zhivee_postojano_vo_tvojata_zemja.aspx

Ееее маму ви е*ам подмукла....

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #1084 на: 08 Ноември 2017, 23:38:47 pm »
Жглап  ;D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1085 на: 08 Ноември 2017, 23:41:38 pm »
Пак ли станаа актуелни мигрантиве?
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55334
  • Махер
« Одговори #1086 на: 08 Ноември 2017, 23:52:40 pm »
Доста реални одговори. :)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8385
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #1087 на: 09 Ноември 2017, 08:44:06 am »
Ништо не мрднало, сеуште сме инструменти.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7198
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1088 на: 09 Ноември 2017, 10:23:09 am »
Kade ima gledring patosnici na lager po skopje a kaj so mozam da zemam popust preku forumot i taka sum tuka

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3945
« Одговори #1089 на: 09 Ноември 2017, 10:39:50 am »
Samad мислам има.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
« Одговори #1090 на: 09 Ноември 2017, 11:18:17 am »
АНКЕТА НАМЕНЕТА ЗА ДЕЦА ОД 11 ГОДИНИ ЈА ВОЗНЕМИРИ ГЕВГЕЛИЈА - ДАЛИ ТИ ПРЕЧИ АКО ЧОВЕК ОД СИРИЈА, АВГАНИСТАН... ДОЈДЕ ДА ЖИВЕЕ ПОСТОЈАНО ВО ТВОЈАТА ЗЕМЈА

Дали имаш против доколку припадник на Сирија, Авганистан, Ирак, Иран дојде да живее во твојата зграда или соседство, да ти биде пријател... ова се само дел од прашањата наменети за петто и шесто одделение што учениците од ОУ „Владо Кантарџиев“ во Гевгелија деновиве ги добија за да ги пополнат со своите родители. Овие прашања на тема интеграција на мигранти и бегалци предизвикаа лавина реакции по социјалните мрежи кај гевгеличани.

http://www.fakulteti.mk/news/17-11-07/anketa_nameneta_za_deca_od_11_godini_ja_voznemiri_gevgelija_-_dali_ti_prechi_ako_chovek_od_sirija_avganistan_dojde_da_zhivee_postojano_vo_tvojata_zemja.aspx

Ееее маму ви е*ам подмукла....

требале истава да ја направат за американец, германец, саудиец и кинез

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #1091 на: 09 Ноември 2017, 11:40:44 am »
treba lifcevo na . adekvatno dase zavitka i na Здружението на правници.. da im se butne odzadi...
potoa koj lud dozvol skoloto da im deli anketno lifce na nekakvosi zdruzenie (so kojznae kakvi nameri) na decata? (ako dobro razbrav) skoloto im go podelilo na ucenicite... ashljaci ... :D
« Последно менување: 09 Ноември 2017, 13:08:11 pm RedEco »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22368
« Одговори #1092 на: 09 Ноември 2017, 12:59:02 pm »
А на директорката која го дозволува и оправдува сето ова кој ќе и ја запали колата?

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #1093 на: 09 Ноември 2017, 13:15:12 pm »
ovaa krava moze da ima sorabotka do sabajle so kakvi saka sado/mazo zdruzenija ama ne znaci deka nasite deca se del od toaa :D prostitucija vo sistemot na obrazovanieto...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55334
  • Махер
« Одговори #1094 на: 09 Ноември 2017, 13:29:03 pm »