Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 3006908 пати)

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7391
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #615 на: 18 Август 2017, 10:09:51 am »
... во Битола може во менувачница саат кула конкретно или ...
Ме интересира да не знаеш колку % враќаат таму?

Присутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2391
« Одговори #616 на: 18 Август 2017, 10:56:11 am »
Со премиер работат да побарам фактурите за точна бројка треба, мислам 3-4% за нив за провизија земаат

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
« Одговори #617 на: 18 Август 2017, 12:30:35 pm »
За тоа и прашував уствари. Земав од Србија делови за Меривата, ми напраиле документи за поврат на ддв.

Цената и онака веќе ми искочи драстично пониска од тука, па не се замарав многу со тоа, а и имаше доста гужва на граница.

Па имам познаници кои ми го спомнаа моментот дека наводно можело и од после да се среди работа (што уствари нема врска, освен ако немаш некоја дебела врска), па затоа и прашав.

Бидејќи се работи за Србија, а јас ја пројтов таа голгота..

1. Не само за Србија, за било каде, производите треба да се со тебе за печат. Исклучоци има, но тоа не се правила.
Ако е од ЕУ, можеш отпосле, но повторно мораш да ги имаш со себе во оргинално пакување. Пример можеш да купиш нешто од Словенија, па да добиеш печат од Грција. Е сега ова незнам колку финкционира во пракса, али е опција од Глобал Блу.
2. Во Србија откако ќе ти удрат печат, повторно мораш да одиш во продавницата и од таму да ги земеш парите.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 4025
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #618 на: 18 Август 2017, 13:02:04 pm »
Така, така. Мене ми понудија опција србиве, да им ги пратам документите по пошта, и парите да ми ги пратат по western union.

Како и да е, и онака сум задоволен од цената, па неам намера да се бафтам со тоа.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #619 на: 18 Август 2017, 15:04:29 pm »
Па ништо не те кошта да им ги пуштиш по пошта исо парите после да се почастиш ручек или купиш некоја ситница за меривата.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 4025
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #620 на: 18 Август 2017, 16:58:49 pm »
Џабе, не ги заверив. А и деловите отидоа на монтажа. :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #621 на: 18 Август 2017, 19:39:27 pm »
Дур сме на темава, во Меминген на аеродром кога пријавуваш роба за поврат во 99% од случаите не ти бараат да ја покажеш, бар за облека знам дека е така. Само им ги даваш тие листовите и пасош.

Има опција или да ти ги вратат на лице место, али ти зимаат не знам по колку евра од секој поврат, или па да ти ги пуштат на трансакциска цел износ. Јас така си направив и за една недела отприлика ми легна на сметка целиот износ, мислам дека беше за глобал блу.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22368
« Одговори #622 на: 21 Август 2017, 10:04:42 am »
Ко ќе се видиш со србинка, абе ти пее додека ти збори...
"Па где си Милане, јеси ли добро, како си....."

Kај нас...

;D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22368
« Одговори #623 на: 21 Август 2017, 23:05:57 pm »
Него ...мигрантиве?

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #624 на: 21 Август 2017, 23:22:25 pm »
И они слушнале дека сме број 1 економија во европа, уште чекаат платата минимална 500 евра да ја воведат и ќе не преплават.... во источна Македонија нема млад човек за лек, ние за мигрантите се фативме...  земјо Индијо!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55334
  • Махер
« Одговори #625 на: 21 Август 2017, 23:30:06 pm »
Да да треба да се фатиме за уши и оро да играме.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4413
« Одговори #626 на: 22 Август 2017, 00:27:04 am »
Него ...мигрантиве?

Иако се работи за fake news на вмровските портали, нeка ги населат по пустине села..се испразна државава па некој ќе мора да работи.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4103
  • MadaFunker
« Одговори #627 на: 22 Август 2017, 12:17:59 pm »
Ќешки да се фејк нуз, ама ништо повеке не ме изненадува во државава.
New blood of old school

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #628 на: 22 Август 2017, 12:36:13 pm »
Срамно е да се дига хајп само на принцип на експолатација на чувства и страв.

Бегалци и бегалски кризи има постојано (а кај нас не се заборавени, сеуште живеат генреции деца на „бегалци“). Хуманитарниот третман на беглци е должност на секоја држава потписник на конвенциите на Обединети нации.

Со проблемот на бегалците треба да се зафатиме од хуманитарен аспект пред сѐ. Нашиот политички неписменлук само ќе генерира штета, и за нас и за тие несреќници што се дават ко првородени мачиња фрлени во река.

Полека малце со фобиите, помислете дека не е така невозможно да се најдете со свое дете под мишка на ваква патека.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55334
  • Махер
« Одговори #629 на: 22 Август 2017, 13:31:14 pm »
Мислам дека е јасно на што се мисли во врска со мигрантите. На истото што не најде пред 15 години.

Не дека несака некој да помогне, баш спротивно. Туку дека што е резултатот од тоа кое сеуште го трпиме заради бегалци.

Срамно е да се вика дека се дига хајп за нешто толку ново во нашата историја, кое има потенцијал да не најде втор пат во 20 години. Бегалски кризи сма имале многу скоро. Кај нас ни случајно не се заборавени зошто се секојдневие кое е неизбежно.

Со проблемот на бегалците треба да се зафатиме хуманитарно во погледа на хуманост кон нашето семејство, нашите најблиски и нашите познаници и потомство за да не ги најде тоа што нас не најде. Штетата треба прво и основно да ја бараме во нас, а дури потоа во други. Неможе да помагаш на друг, на сметка на себе. Тие мачиња се само првите 15 минути, а после не се баш мачиња туку се мечки и орли како што гледаме од прва рака.

Полека малце со прифаќање на западњаштво, и помислете на своите деца што ќе им оставите и колкава штета нанесоа бегалци на нашето поднебје последниве 15 години.

Битно си се турка филмот, немора да помагаме на наша штета да се турка. Напротив треба да си ги гледаме нашите интереси прво и најосновно. Како некои други многу попаметни земји од нас кои и по цена на страшни работи не прифатија циркуз да им се прави на нивна територија.