Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 3006896 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #585 на: 14 Август 2017, 13:32:33 pm »
Moze i akterite im gi prakjame u zivo da glumat....

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22368
« Одговори #586 на: 14 Август 2017, 13:36:23 pm »
Македонска филхармонија и македонска опера и балет одамна им крадат од лебот на своите колеги од Лондон, Бостон и Сан Франциско кога станува збор за снимање на филмска музика...бидејќи коштаме 10 пати помалку.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6090
« Одговори #587 на: 14 Август 2017, 13:50:34 pm »
Офлајн навигација за Windows телефон?
Станува збор за Микрософт лумиа 535 апдејтиран на виндовс 10, овие мапи не функционират шо се од телефонот бидејќи на 10-ка не работат.
И да како се брише кеш на некоја апликација :-D на фб месанџер мора да ја избришеш сосем апп па повторно да исталираш за да се најавеш со нова адреса :-)

Sent from my E2003 using Tapatalk

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5261
  • The Spartan General
« Одговори #588 на: 14 Август 2017, 14:01:59 pm »
Како бе Maps не функционираат? Да не имаш СД картичка во него па да се збркува? Пробај со ресет ама преку компјутер со microsoft tool. Само преку телефонот нема да профункционира ништо.

Кај мене додуша истото се случи, се вратив на 8.1 и си користам Here Maps. Откако се вратив на 8.1 се препороди телефонот. Држи по пет дена батерија, работи мазно, мапите и навигацијата прва лига.

Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #589 на: 14 Август 2017, 14:52:26 pm »
Па да на 8.1 функционират Here Maps но на 10-ка несака :)
Тоа е проблемот,иначе втор пат користам виндивс телефон,првиот го користев пред околу 2 години исти оваков но со 8.1 и стварно беше подобар,шо знам тапа сум за виндовс да чачкам наоколу,да симнам програма некоја на пц како оваа microsoft tool може да го вратам овој на 8.1?
Аве воа ни тапаталк немало
Ај сунце и јарешко

Sent from my E5603 using Tapatalk

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #590 на: 14 Август 2017, 15:03:24 pm »
На 10ка користи обични мапс што идат со телефонот. И таму се симнуваат офлајн мапи и самата апликација функционира како Here maps.

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #591 на: 14 Август 2017, 15:54:36 pm »
На 10ка користи обични мапс што идат со телефонот. И таму се симнуваат офлајн мапи и самата апликација функционира како Here maps.
Luki оваа нешто ќе го врати на 8.1 или само ќе се врати на претходната верзија 10-ка (бидејќи 10-та ја имам 2 пати апдејтирано)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #592 на: 14 Август 2017, 16:06:47 pm »
Да. После направи му неколку апдејти на телефонот и остани си на Хере Мапс. Единствената маана е што картите се од јуни/јули 2016та и ќе нема нови апдејти на самите карти.

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #593 на: 14 Август 2017, 16:21:43 pm »
Данкешен Луки

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #594 на: 15 Август 2017, 09:33:25 am »
https е ранлив со man in the middle, конкретно е еден од најчестите напади. Генерално интернетот не е безбеден и сведоци сме на мнооогу напади/испади на репутирани cloud сервиси и сервиси кои нудат услуги.

Да, многу корпорации превентивно прават man in the middle заради безбедност и да прегледуваат кој од вработените како сурфа. Јас никаде не реков дека ХТТПС не е ранлив, само реков дека не е мачкина кашлица.
Затоа реков дека е мачкина кашлица, далеку од тоа дека е едноставно да енкриптираш/декриптираш... па нели има и CA и ова и она, да не навлагаме во детали...
Нели и провајдериве може да бидат менот в среде?

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #595 на: 15 Август 2017, 09:43:24 am »
Другар, ако знаеш повеќе, кажи. Само прашуваш за работи за кои најверојатно веќе го знаеш одговорот. Вака само официјално “цицаш“ информации.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #596 на: 15 Август 2017, 09:44:12 am »
Технички гледано да. Можат да снифаат пакети со најразлични алатки ( само не-енкриптиран трафик) оној енкриптираниот тешко, TLS/SSL, SSH, SFTP па до најразлични тунели кои одат преку VPN.

Legally speaking, треба да имаат договор потпишано со најразлични институции кај нас или било каде во светот за заштита на потрошувачи итн.

Ама тоа колку се почитува никој не знае, треба нон стоп да се прави аудитинг на системот итн.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22368
« Одговори #597 на: 15 Август 2017, 09:44:37 am »
https://docsinsights.com/2017/08/11/documentary-oscars-2018-can-macedonias-avec-l%D0%B0mour-finally-bring-an-oscar-to-the-small-balkan-country-steven-spielberg-believes-it-can/

http://www.imdb.com/title/tt5759506/

A simple story, but larger than life portrayal of the universal human saga represented through Dionis, a retiring biology professor, his wife and his fantasy of turning his unusual car collection into a museum in a small uneventful town.

Го имам на фб имењаков.

https://www.facebook.com/dionis.pashlakov

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #598 на: 15 Август 2017, 09:45:20 am »
Другар, ако знаеш повеќе, кажи. Само прашуваш за работи за кои најверојатно веќе го знаеш одговорот. Вака само официјално “цицаш“ информации.

Има историја со прашањава што не ја знам Луки или некој пробува да извлече информации само ?
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #599 на: 15 Август 2017, 09:49:36 am »
Има историја со прашањава што не ја знам Луки или некој пробува да извлече информации само ?

Нема некоја посебна историја. Само така со тек на време забележувам одредена шема, узорец како поставува прашања Бициклето, а е очигледно дека знае повеќе отколку наивните коментарчиња и навидум површни прашања. Ама можеби и сум само по малце параноичен.