Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2833997 пати)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8286
  • Плинаш!!!
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #19200 на: 27 Мај 2026, 21:00:50 pm »
Не треба мвр или било која институција да ми каже како да се облечам. Тоа е култура пред се за мене, па после за институцијата. Срамота е по бермуди по маица на прерамки или во минич и со цицките на мегдан. Со тоа само луѓето покажуваат каква култура имаат.

Sent from my Xiaomi 15t using Tapatalk

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18054
« Одговори #19201 на: 27 Мај 2026, 21:18:44 pm »
Мене како студент, пред 12-13 години не ме примија во Министерство за образование и наука по тексасни шорцеви на 38 степени надвор.

Не е од сега ова, само сега решиле да објават.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55268
  • Махер
« Одговори #19202 на: 27 Мај 2026, 21:48:08 pm »
Таман работа. Отсекогаш си е така.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2419
« Одговори #19203 на: 27 Мај 2026, 23:05:29 pm »
Лен постои како материјал и е права работа за нашите временски услови. Јас додека одев во канцеларија немам отидено по шорцеви/кратки панталони на работа. Шорцеви и кратки панталони не се за професионални средини.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5413
« Одговори #19204 на: 27 Мај 2026, 23:18:33 pm »
Лен постои како материјал и е права работа за нашите временски услови. Јас додека одев во канцеларија немам отидено по шорцеви/кратки панталони на работа. Шорцеви и кратки панталони не се за професионални средини.
Se slagam skroz so tebe, AMA jas rabotam vo golema internacionalna firma i imam direktori koi sto dogjaat vo shorc...

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4073
« Одговори #19205 на: 27 Мај 2026, 23:30:23 pm »
Лен панталоните со танга ги носите?за другар прашувам

Sent from my iPhone using Tapatalk
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2419
« Одговори #19206 на: 27 Мај 2026, 23:31:55 pm »
Se slagam skroz so tebe, AMA jas rabotam vo golema internacionalna firma i imam direktori koi sto dogjaat vo shorc...

Абе јасно ми е сѐ, кај мене во една од фирмите имаше луѓе на високи позиции што идеа на работа и таму соблакаа чевли/патики и шетаа по папучи низ канцеларија :)

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3696
« Одговори #19207 на: 28 Мај 2026, 07:23:59 am »
Што му фалело на Тарзан коа се шетал со преку палмин лист околу гзот? па ништо.Никој нема право да му ускратува на човек како ке се облекува ако сака и гол да шета/хода има право. Утре ке измислат друго отпор против диктатура и малтертирање кој што да носи на себе!!
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7259
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #19208 на: 28 Мај 2026, 07:28:22 am »
Кога во јавна институција ќе почнат да носат куси пантолони и влечки тогаш и народот ќе можи да влези така.
Ако можат вработените цел ден по пантолони/фармерки да седат, не гледам зошто поединците за 5 минути или саат работа да не можат да се облечат соодветно.

А сите знаеме како влегува мнозинството прост народ, по јадранки, само што го обесил тутунот на сушална, жива вода излезе и пред да мани дремка пошол да го земи пасошот.

ЕДИТ:
Џимни на улица ти носи што сакаш, никој не ти брани, освен да си облечен само, гол не знам дали е дозволено.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #19209 на: 28 Мај 2026, 07:42:25 am »
Пред мнооогу години имав еден колега кој видно се метаморфозираше со облекувањето, и кога ќе го прашавме дали се уфирцал за на свадба, тој велеше дека требало да оди до банка (на шалтер, не на состанок на директори).
Тоа што некој смета дека е срамота е негов личен КОНЗЕРВАТИВЕН став и не значи дека отсекогаш било така. Работата е што некој таков, денес од позиција на власт си дозволил да го наметнува тој став на остатокот од граѓаните.

Јас досега не сум имал проблем во МВР да пријавувам престој на странци облечен со т-ширт и кратки панталони.
Ниту во банка, ниту на технички, ниту во здравствени домови, ниту во која било институција.

Не треба, и не смее СЕРВИС на граѓани да  наметнува дрес код за корисниците на нивните услуги, поготово за работи поврзани со шалтер.

ПС сите вработени можат да си доаѓаат на работа како сакаат и потоа да се пресоблечат согласно дрес кодот, меѓутоа тоа може да важи исклучиво за вработените.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #19210 на: 28 Мај 2026, 08:00:36 am »
Попат, насекаде во странство институциите се отворени за граѓаните да влезат САМО да се разладат во климатизираните простории,
Тука кај нас ликови како power to the people ќе остават човек да пцовиса пред влез бидејки за 5 минути разладување морал да биде облечен по дрес код.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7259
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #19211 на: 28 Мај 2026, 08:22:15 am »
Да бе до умирачка е работата, имаш шорцеви и шорцеви кои некои ги носат до пола газ, и секој културно ако се облече а не како за на балирање најверојатно нема да го вратат.

Многу драма креваш за џабе, а утре другиден ќе ги ставиш пантолоните, кошулата и сакото и ќе играш на свадба на 40+ степени и а нема да речиш.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3461
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #19212 на: 28 Мај 2026, 08:27:58 am »
 Ако не ги забранат и педерките што се носат ништо не праиме.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4627
« Одговори #19213 на: 28 Мај 2026, 08:35:08 am »
Мене во УЈП пред неколку години ме вратија зашто бев во кратки пантолони, 2-3 цм над колена, со патики, не бев во влечки. А жени во сукњи исто над колена ги пуштаа. На шалтер требаше да идам, не на состанок.
Претпоставувам на кој дел од населението циљаат највеќе со забраната, ама пустите толку знаат, зашто немаат никакви услови за живот, нит за хигиена. Како ќе се справат со ова ќе видиме, мислам дека нема да функционира во пракса. Кој знае дали е регулирано, те можно јавна институција да наметнува дрес код на странките.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #19214 на: 28 Мај 2026, 08:54:20 am »
Да се разбереме, граѓани, не странки😉 Граѓани вадат лк, пасош, возачка...странките договараат "зделки".

Ниту во УЈП не ми забраниле влез
Тоа се малограѓански ликови кои се погодиле случајно во тој момент да глумат ВЛАСТ.
Ми се случи во МВР, пријавувам странци за престој по милионити пат, и сељанчето да се направи фактор и пол, као имало нов правилник странците да бидат лично присутни...
Откако се информирав дека не е точно, отидов неколку часа подоцна и завршив работа нормално.

Значи, дрес код кај некого дома или приватни клубови.
Не во институции, дали јавни/дали приватни, кои нудат услуги (СЛУГИ) на граѓаните.

Power to the people, на свадба летно време со ти-шрт, фармерки
Фактички немам одело за на забар :P

ПС, сум видел на свадба костими за и и после 10 ракии само "оглавот" му останал околу врат и домаќинската бела маица со прекорамки :'(