Препеченица е над 45 степени, и тоа не е ракија да се разбереме, тоа дере. Тоа на се личи, само не на ракија. Кој може тоа да пие? Ајде да бидеме реални – се знае, ракија жолта, пивка, мекана, одстоена шљивка, умерна ракија да испиеш како човек, а не да пијам препек и јазик да бутам у вода и глава да боли. Јас не сум некој ракаџија, ама шљивка, па кога е дебел минус во зима, грејана со чварци – топ. Кај препек ќе пиеш? Дали сте со сите? Тоа не е ракија, повеќе за чалам, да видиш каква е ракија – вади па онака ја тресе прави тоа балончиња, не фала. Ако ми е за тоа, ќе си купев вештачки бадел. Неготинска ракија е многу убава, и струмичка исто така..што повеќе е одстоена поубава е.