Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2370296 пати)

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4018
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #5820 на: 17 Јануари 2019, 18:44:46 pm »
Ајмо пак да се понервираме за споредни нешта, Македонија-Исланд :)

Добро прво полувреме, се надевам нема да ја заебат цела утакмица како вчера за само две минути.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5345
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #5821 на: 17 Јануари 2019, 18:45:59 pm »
Бидејќи FB, internet и "бунтвниците" се појавија последниве неколку години имам прашање до дотичниот @Van Пошто си бунтовен, праведен, патриот... а не си националиста... итн итн, имам едно прашање со неколку подпрашања. Дали некогаш си бил на протест...
https://youtu.be/y2TeZaF4J6I

Ако веќе инсистираш на лепење етикети, можеш да ме викаш родољуб. Тоа националист и патриот се туѓи етикети, и несоодветни за мене.

Инаку јас навистина се извинувам што не сум втората инкарнација Исус Христос и не можам да ги решам сите проблеми во светов. Тоа го може само народов заедно како колектив. За тоа на какви настани сум бил учесник сепак не сум (до толку) глуп да напишам овде, доволно се компромитирам и овака со јадењево бурек - но другар мармалад јас барем тоа го правам. Додека за тоа време ти го драпаш само за Мурто, јас сум еден од ретките овде кој посочува дека и Курто е за никаде, и да не ги менуваме Мурто и Курто еден за друг.

едит: Прикладен музички поздрав и до тебе:
« Последно менување: 17 Јануари 2019, 18:51:39 pm Van »

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #5822 на: 17 Јануари 2019, 18:53:31 pm »

Добро прво полувреме, се надевам нема да ја заебат цела утакмица како вчера за само две минути.
Далеку од добро, ама ако не е такво нема да е интересно. Такво ќе е и второто се надевам, на врат, на нос... ама нека се во водство :) :)

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #5823 на: 17 Јануари 2019, 18:56:54 pm »
Со музичкиот поздрав, сосема доволно ми долови со каков нечовек се објаснувам. Шуплив си за комплексни текстови од генијалецот, па се палиш на идиот како Чорба, кој на стари години се покажа што говедо е.

Токму и тоа го очекував од тебе, позер и револуционер на тастатура.

Tebi je celi taj svet fus
seres na sve i bas si kul
kako da menjas put
kad ti si taj virus, o, da!

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #5824 на: 17 Јануари 2019, 19:05:12 pm »
Бонус прашање, дали И КОЛКУ ПАТИ до сега си гласал за ДПМНЕ или СДСМ, те. некоја од нивните коалиции? Биди искрен, не ти се лутиме :)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #5825 на: 17 Јануари 2019, 19:28:23 pm »

Далеку од добро, ама ако не е такво нема да е интересно. Такво ќе е и второто се надевам, на врат, на нос... ама нека се во водство :) :)

Ај здрави и живи нека се, и ние нека сме, да си цвтцниме од ракичето. На здравје :)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #5826 на: 17 Јануари 2019, 19:31:57 pm »
Ракометариве заслужено патот накај дома ама пешки. Најлош настап од сите првенства.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #5827 на: 17 Јануари 2019, 19:35:23 pm »
На судиите не им требаше тоа на крај, исто како што нашиве не им требаше да прават толку глупости. Се на се добра утакмица во која дечките од Исланд изиграа повеќе од својот помал потенцијал а ние на жалост обратно, изигравме послабо од што можеме. За иднина прв фокус би требало да биде на дисциплина и правење многу помалку неизнудени грешки, како и прилагодување на критериумот на судењето... и нормално, развивање на новите дечки и лека полека смена на генерации. И на здравје секако. :)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #5828 на: 17 Јануари 2019, 19:42:33 pm »
Да се вратиме на побитните теми од регионот и светот:

„ДРАМА! Душко Тошиќ се разведува од Јелена Карлеуша! (ФОТО)“
„Врањеш има две недели да го напушти Андерлехт поради аферата со Карлеуша“
„Фото: Кучето на семејството Бекам има Луј Витон ќебе!“
„Како Инстаграм фотката од јајце го надмина рекордот на Кајли Џенер од 18 милиони лајкови?“

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #5829 на: 17 Јануари 2019, 19:57:45 pm »
Хммм... да, ме потсети дека не треба да го оставам @мармалад толку да чека.

Со музичкиот поздрав, сосема доволно ми долови со каков нечовек се објаснувам. Шуплив си за комплексни текстови од генијалецот, па се палиш на идиот како Чорба, кој на стари години се покажа што говедо е.

Каков буљаш таков поздрав, тебе и Чорба ти е многу...  :-\

Рап не е за мене, ама ако треба да одберам нешто... Ти не заслужуваш ама еве поздрав до Македонија со најсоодветното од RATM.
За помладите предупредување за неопходноста од максимален volume на звукот:

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #5830 на: 17 Јануари 2019, 20:30:07 pm »
Своевремено имаше дуел меѓу В.Ѓ. и Б.Ц.
Во тоа време, како неопределен но со извесни симпатии кон противникот на сдсм, очекував интересен дуел.

По дуелот, излезе помладиот и се кочопереше (пред своите) дека го растурил постариот. Длабоко во себе беше убеден дека е така.
Јас не видов такво нешто и само си помислив леле мајко, овој личи на Ван во 2018/19 ;D

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #5831 на: 17 Јануари 2019, 20:35:47 pm »
Вратете го Бугар!

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #5832 на: 17 Јануари 2019, 20:38:35 pm »
Се дур промашуваме акции сам пред голман ќе биде вака. Ама треба сериозност, а не мозокот во Инстаграм. Судии не ни се криви, иако обожаваме да бараме виновник во друг. До нас е.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #5833 на: 17 Јануари 2019, 20:42:16 pm »
Убај деца се, ама не знам што е работата, ете увек ја усеруваат. Изгледа дека многу се курчат, курчење е наше национално богатство :)

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 927
  • Virus-Alfa
« Одговори #5834 на: 17 Јануари 2019, 20:49:52 pm »
Dali ima nekoj iskustvo so :

https://www.racechip.de/shop/alfa-romeo/giulietta-940-ab-2010/1-6-jtdm-16v-1598ccm-105ps-77kw-320nm.html

Konkretno sum za zimanje na RS modelot, vika +26HP i +76NM . Interesni brojki za razumna cena.
LA MACCHINA DELLA EMOZIONI