Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2381322 пати)

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #5520 на: 31 Декември 2018, 00:40:26 am »
Ај што ги утепаа ги утепаа, што ќе кажеш за моменталната кампања на Норвешките одговорни власти што пробуваат да го избришат видеото од интернет? За швеѓаните што пишуваат разводнети вести за случките?

Остај, не само што ќе казнуваат за гледање/шерување на видеото, туку и се забранува дискусија за фактот дека во тоа видео на девојките им ги сечат главите. „Повреди од нож“ било политички коректното изразување... Баш заради ваква државна пропаганда за игнорирање на опасностите, луѓето им се лажат да идат на одмор во тие затуцани вукојебини.

Неверојатен пад од историја на викингшко потекло - па до сегашнава импотентност и целосна незаинтересираност да се задржи националниот идентитет и националното наследство и култура на државата. Практично политичарите активно им работат на национално самоубиство.

Која им е крајната цел не сфаќам само.

Исламските терористи ја користат исламската религија како параван/изговор за своите активности.
Религијата им вели дека е во ред да убиваат и дека за награда ќе добијат „вечен рај со 77+ девици„... Или не веруваат во религијата, ама убиваат во име на религијата?

Важно е? Пошто резултатот е истиот.

Јајцето или кокошката? Сакаш да философираме?
Ти прави разлика дали терористот ќе ти ја исече главата заради тоа што во Куранот пишува така, или пошто го користи Исламот како „изговор“?

Цитат
Значи исламската религија како религија не е извор на тероризам, односно не пропагира тероризам.
Мухамед не бил warlord и Исламот е религија на Мирот? :)
Во Куранот не пишува дека напуштање на Исламот се казнува со СМРТ?
Во Куранот не пишува дека кафирите (неверниците) не заслужуваат ист фер третман како верниците во Алах?
Не ми верувај мене, прочитај сам - го имаш Куранот на нет.

Проучи си ги фактите Мики, пошто не се тие што ги повторуваат во америчкиве филмови.
Само ќе кажам дека во името на Христос и христијанската религија се имаат направено најголемите зла....

https://www.quora.com/Is-it-true-that-global-Islamic-invasion-caused-270-million-deaths

Малце преувеличени бројки ама поголеми од сите христијански жртви како и да е.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #5521 на: 31 Декември 2018, 03:47:07 am »
^^
Која им е крајната цел?

Крајната цел на политичарите?
- Да останат на власт (и се што следува со тоа).

Крајната цел на тие кои ги контролираат политичарите?
- Да добијат разделено, раскарано општество, кое лесно ќе го контролираат. Колку поголемо разделување може да постои од носење на назадно муслиманско население од друга етничка средина со целосно различна култура - во модерно западно и примарно христијанско општество?

Раздели и владеј, многу пати спомнувана стара стратегија - малку разбрана и многу игнорирана од општата популација. Не мора да одиш подалеку, погледај ги луѓето окулу себе, па и овде на форумов. Колку од нив ќе се потрудат макар да се обидат да разберат за што зборуваме... А не дека ова е тешко за разбирање и дека не можат да разберат, само едноставно не сакаат да се замараат.  :-\

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #5522 на: 31 Декември 2018, 05:27:48 am »
Обично во тие земји кај што почнал да се шири исламот до толку како што се шири во Шведска моментално во рок од 1 век се скоро тотално исламизирани. Мене не ми е јасно која би била поентата и на тие што ги контролираат политичарите да го направат тоа.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #5523 на: 31 Декември 2018, 07:33:24 am »
Лесно е да се команда таков народ и да прави што сакаш.

Пред се заради непостоење на капацитет во сивата маса.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #5524 на: 31 Декември 2018, 08:40:29 am »
Баш сакам да го посетам Мароко во 2019, планирав и 2018 ама не искочи планот :)

Посети го, јас бев годинава, убаво си поминав. Не верувам дека планираш нешто премногу да се мешаш со сумљивите локалци, така да верувам дека ке ти биде ок. Ако и маракеш ти е во планот, тогаш преспиј неколку дена тука, а за градот ти треба само еден ден/попладне.

Кој период беше? Викаат најубаво било есен или евентуално пролет.

Иначе немам јас стравови како Ван. Он верува дека скоро секаде каде што има небелци е опасно и 50/50 е можноста да не се вратиш жив :)

Јас бев крај на Март, се погоди супер, еден ден смрзнавме, првиот, ни дојде како шок, ама се натака беше топ. Гледам дека одкако си прашал поминале 4 страни со коментари, ако сакаш може во пп да се објасниме ако те интересира нешто. Иначе со визата ме напнаа многу.

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #5525 на: 31 Декември 2018, 08:43:43 am »
Кај и да е ќе пропаднат државите на западот.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
« Одговори #5526 на: 31 Декември 2018, 10:06:12 am »
Од рубриката „Типс енд трикс“

« Последно менување: 31 Декември 2018, 10:32:07 am Ipkisija Meskosa »

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #5527 на: 31 Декември 2018, 12:19:12 pm »
Обично во тие земји кај што почнал да се шири исламот до толку како што се шири во Шведска моментално во рок од 1 век се скоро тотално исламизирани. Мене не ми е јасно која би била поентата и на тие што ги контролираат политичарите да го направат тоа.
Па ти кажав, раздели и владеј.
Етнички хомогени средини се најтешки за раскарување, етнички мешани средини се најлесни за дестабилизирање - кога ќе затреба. Не мора да гледаш подалеку, погледај овде кај нас што се дешава. Кога некоја локална политичка елита ќе почне да прави нешто што не е по мерка на вметнисамиотиметука, секогаш тука е малцинството да се активира да „бара права и слободи“ (иако има се, и повеќе од било кое друго малцинство).

Денес тоа раздели и владеј е главна алатка и за социјалниот инжинеринг. Не разделуваат по многу различни основи за да не бидеме сложни (и неконтролирани).

- Не разделуваат по политичка определеност, никогаш до сега не се продавала толку демагогија со сељачки навреди во јавност и по медиуми, со новинари кои пцујат и вреќаат државни функционери и политичари по нарачка.
- Не разделуваат по имотна состојба, како никогаш до сега се големи разликите меѓу сиромашните и богатите а средната класа забрзано изумира - посебно видливо на западот, со приливот на популација која работи за минималец.
- Не разделуваат секако, па и по сексуална определеност. Никогаш до сега оволку не било присутно рекламирање на педеризам, секаде, по филмови и популарна култура, по вести, во јавноста. СЕКАДЕ. Дури популарно е политичарите да промовираат педеризам:

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #5528 на: 31 Декември 2018, 13:05:50 pm »
Дечки, се најубаво во новата година.
Ви посакувам да трoшите повеќе пари на жени, коли и одмори, а помалку на лекови и антидепресиви, да слушате повеќе музика, а помалку политички анал(итичар)и.

И да си ебете почесто...

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
« Одговори #5529 на: 01 Јануари 2019, 11:53:03 am »
Шубоо е за возење, штама, само милицајци има чат-пат :)

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #5530 на: 01 Јануари 2019, 16:44:52 pm »
Некој да не поминува за околу пола саат од кисела вода накај тафталиџе со празна кола? не ми се иде со јсп.

Присутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
« Одговори #5531 на: 01 Јануари 2019, 16:59:40 pm »
Спарко нејќи да оди а? 😂😁

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #5532 на: 01 Јануари 2019, 17:05:05 pm »
Оди спарко ама синоќа ради пијанство беше напуштен сеа идам да го земам. ;D ;D

Благодарност до класниот @zeroSignal
« Последно менување: 01 Јануари 2019, 17:54:24 pm Ѓорѓи »

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #5533 на: 01 Јануари 2019, 21:43:19 pm »
Браво Ѓорѓи. Моја пракса во последно време, претерам ли со алкохол, викам такси.

Присутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
« Одговори #5534 на: 01 Јануари 2019, 22:40:14 pm »
Утре работен ден е?

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk