Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 3023625 пати)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #3030 на: 14 Јуни 2018, 16:34:41 pm »
Солун бил наш, до пред 100 год. Тоа е завршена работа. А за вро-сдс искрено ме заболе, пошо до овој момент и двете страни се покажаа како тешки предавници на националните интереси. Кој има потреба за кој сака нека гласа. Јас не гласам за никој, пошо се виде до сега кој што направи
Како бе Солун бил наш? :D - ти турчин да не си па не ебаваш нас тука? :)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #3031 на: 14 Јуни 2018, 16:49:17 pm »
Еве мала јадачка :)
Интер пишува латиница пошто е староседелец, антички македонец, кој по пропаста на империјата ( македонците не освојувале?), бил римјанизиран (латинизиран).
Потоа дошле оние од зад карпатите (кирилица).
Денешни северномакедонци.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #3032 на: 14 Јуни 2018, 17:06:55 pm »
@zlatkoa ајде доаѓај во грчка.
Идеме за грција цел форум.
Ќе им протестираме на плажа.
Ќе им мочаме во морето.
После ќе легнеме и некоја гркинка.
И ќе бапнеме по 2-донера.
Ветувам дека чесно ќе се бориме.

Немој да те чујат Турците за донерот у Грчка после и со нив ќе си имаме проблеми. У Грчка само гиро.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
« Одговори #3033 на: 14 Јуни 2018, 17:09:49 pm »
@zlatkoa ајде доаѓај во грчка.
Идеме за грција цел форум.
Ќе им протестираме на плажа.
Ќе им мочаме во морето.
После ќе легнеме и некоја гркинка.
И ќе бапнеме по 2-донера.
Ветувам дека чесно ќе се бориме.

Ајде бе кај сте, окапав на дождов, ми накисна транспарентов, плус ми се моча, ми се јади и ми се спија, за да си легнам со некоја гркинка ми е...

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #3034 на: 14 Јуни 2018, 17:38:16 pm »
Мислам дека фали @achtung во дискусијава, за да добие малку посебна убавина и естетика.
Да ги ебам сите со тоа испиените мозоци што им дадоа власт на овие накрвени кумуњари желни да одродат се македонско!

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #3035 на: 14 Јуни 2018, 17:40:20 pm »
Второ, ве читам тука скокате како прлиња сега а бато ахтунг кога ви збореше ме правевте малоумен. Носете си го сега тоа муртинскиот малоумник по дома да ви дава 500€ плата.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3356
« Одговори #3036 на: 14 Јуни 2018, 17:45:54 pm »

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #3037 на: 14 Јуни 2018, 17:59:53 pm »
i na grcive ne im se veruva deka se prifativme i kapituliravme. garant mislat deka ima nekoja finta, deka ne sme do tolku ludi.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #3038 на: 14 Јуни 2018, 18:00:54 pm »
Да бе, затоа интерпелација поднесе опозицијата.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #3039 на: 14 Јуни 2018, 18:02:14 pm »
mora malku drama da ima i tamu. barem javno da ne ispadne deka 99.99% pobedile. Vaka scenaristot im naredil da ima mala pretstava za narod

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #3040 на: 14 Јуни 2018, 18:09:34 pm »
Ако остана некој во градов, време е за кафана :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #3041 на: 14 Јуни 2018, 18:10:30 pm »
Фасцинантно е до кое дереџе стигнавме.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4103
  • MadaFunker
« Одговори #3042 на: 14 Јуни 2018, 18:35:57 pm »
Да бев од Скопје ке праевме по некоја бирка. ;D

Него да се навратам на North Macedonia немој да мислите дека така наивно го ставиле грциве.
North најчесто се употребува за оделна држава (South Africa), додека Northern како дел од регион (Northern Ireland) , sly fucks се грциве мора да се признае :)

Инаку @vlatko.klp  се осеќам ко Македонец и зборам на македонски јазик, и не сакам некој да ми забранува и да ми кажува како треба да се чувствувам. А искрено Александар за кој се "тепаaт" грциве сигурно не сакал поделби туку запамтен е како чоек што сакал да го обедини светов. А сонцето од Кутлеш за мене уште е наше знаме и му припаѓа на кој сака, не само нас, ама јбг не натераа да го смениме за бољиов живот. :)

New blood of old school

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #3043 на: 14 Јуни 2018, 19:00:27 pm »
mora malku drama da ima i tamu. barem javno da ne ispadne deka 99.99% pobedile. Vaka scenaristot im naredil da ima mala pretstava za narod
:))))) Солун е наш!!!
Да бев од Скопје ке праевме по некоја бирка. ;D

Него да се навратам на North Macedonia немој да мислите дека така наивно го ставиле грциве.
North најчесто се употребува за оделна држава (South Africa), додека Northern како дел од регион (Northern Ireland) , sly fucks се грциве мора да се признае :)

Инаку @vlatko.klp  се осеќам ко Македонец и зборам на македонски јазик, и не сакам некој да ми забранува и да ми кажува како треба да се чувствувам. А искрено Александар за кој се "тепаaт" грциве сигурно не сакал поделби туку запамтен е како чоек што сакал да го обедини светов. А сонцето од Кутлеш за мене уште е наше знаме и му припаѓа на кој сака, не само нас, ама јбг не натераа да го смениме за бољиов живот. :)

Супер. И јас сум македонец и јас зборам на македонски јазик и со овој договор не се менува името на македонскиот јазик и македонска етничка припадност.

North Macedonia на македонски е Северна Македонија не Север Македонија. Најголемиот проблем што јас го гледам со овој договор е Грција на грчки да не нарекува Severna Makedonija продолжувајќи со нивната дрскост дека они се единствени сопственици на зборот Македонија. Мораше тука нашиот преговарачки тим да издејствува по-паметно и на грчки да биде преведливо името.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4103
  • MadaFunker
« Одговори #3044 на: 14 Јуни 2018, 19:21:05 pm »
Ок, Северна Македонија е во превод да, ама читаш тоа погоре? И најголемиот проблем со овај договор е што воопшто постои, и како може да им се верува на дрските грци дека пак нема нешто да не зезнат како претходниот пат? Преговарачки тим? Кој преговарачки тим, прифатија се што другите побараа. Што има во случајов грција изгубено, ништо освен тоа што се тешки наци фаци па се забегуваат пак сега со протести. А и да, што ги држи сега овие другиве околу нас да почнат тие да не дриблаат, еве уште од денеска блгариве почнаа со барање :)

Ова бонус  :)

Се им прифаќаш и уште те серат..
« Последно менување: 14 Јуни 2018, 19:38:54 pm Принц »
New blood of old school