Дечки дали некој од вас имал искуство со дом за стари лица низ Скопјево? Ако да, препорака/замерки?
Аеродром позади Вучко, 600е месечно, услови = човечки, најчесто се по двајца во соба, персоналот е исто ок, имаат дворче + кеј, ги вежбаат и масираат ако смее, имаат тв и купатило во секоја соба, чисто е, храната е стварно ок, често му правеа што сакаше стариот ама он беше ептен кул човек па можда го сакаа/почитуваа повеќе. Имаат мед.сестра во една смена и посета од доктор 2 пати во неделата, на машки не мењаат катетер, мелни редовно и бањање 2 пати неделно и по потреба. Инфузии и инекции ставаат сами, мерење притисок и шеќер исто, имаат комбе ако треба итно да се носи у болница да не се чека брза помош, со истото може да ти го донесат дома чоекот. Не ти треба хеликоптер да стигнеш до домот, ако планираш да посетуваш често и не се плаќа таму паркингот. Мене ептен ми беше блиску иначе од останатите што ги видов во К.Вода и Сопиште овој беше најдобар.
Замерки: најбитен е цимерот, ако не се погодат ќе им биде мука и на двајцата. Топлотна изолација на горниот спрат, гледај ако може доле да го сместат, на горниот спрат во лето знае да биде прилично загушливо.
Информацииве се од пред година и пол...прашај си за сигурно сега.
http://www.dommirkoski.mk/Многу ми го фалеа тој во Радишани ''Идила'' или така нешто ама мене ми беше далеку.
Лично дом би препорачал единствено ако е човекот неподвижен, ментално отсутен или му треба некоја основна медицинска грижа (инфузија/инекција), нешто што не може лице за нега да го прави дома, ама и секој случај е уникатен јбг.