Социјален живот на Балканот?!
Навистина не разбирам што толку социјален живот имате тука па каква е разликата во Германија?
Репер Битола ја земаме? Да бидеме реални, Битола не е репер за Македонија.
Битола работа се запоставува, дури и на приватно, да се одело на кафе минимум 1 сат. После работа, пак на кафе оти на работа на сме направиле доста муабет.
Сабота/недела со количките низ Широк Сокак во гужвите, да седниме во Пајтон на кафе, а после на јадење во Кус Кус или во Буре.
Епа дечки то пример во Скопје го нема. Во Скопје работиш понеделник до петок, сабота/недела ако подизлезеш на кафе или да се видиш со некој и тоа е тоа.
Еден живее Ново Лисиче, друг Ѓорче, не ти се тепа пат низ гужвите и луѓето кај само шо се прибрале од работа, па уште еден сат да отепаат низ Битпазари, Пластичари да се расправаш со будали да стигниш до некаде.
Нешто сличен систем има и во „Германија“ (пополни си западна земја).
Се знае, дружење, излегување е викенд шема, т.е почнува петок попладне завршува во сабота вечер. Недела им е за прошетка по паркови.
Младите киснат по дискотеки исто како нашите во истиот период.
„Ладни“ биле не сакаат да се дружат?ж
Тоа зависи од држава до држава - од народ до народ. Мене искрено Белгијците и Холанѓаните ми беа одвратни во тој поглед, ама не дека не сакаа да се опуштат и тие.
Скандинавците (збораме за прави Скандинавци - не Гоце, Драгиша, Кенан, Јернеј или Фрањо) на почеток се малку резервирани (сепак не се арогантни), а после кога ќе се отворат се навистина блиски и срдечни луѓе.
Шо знам, мене не ми фалело дружење и зезанции. Едноставно сфаќаш во каква средина си и се привикнуваш.
Грција:
As part of the Covid-19 pandemic control effort, our country will receive visitors from all countries with the demonstration of negative molecular control (PCR) 48 hours. Excluded from the measure are travelers who have stayed in the countries for less than 48 hours.
The measure will take effect from Sunday 19/12 at 06:00.
Мене една работа не ми е јасна. Пример сакам да влезам во Лерин и да одам до Лидл да купам нешто, да земам гиро и да се вратам Битола. Каков PLF би пополнал? Да ме барат во Лидл?