Автор Тема: Vip и Neotel (пренос на број)  (Прочитано 1760 пати)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6538
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Vip и Neotel (пренос на број)
« на: 09 Јуни 2017, 14:53:41 pm »
Рекла казала е заклучена, па:

Постоечки договор фиксна телефонија - се води на мајка ми
Договор вип комбо 4 склучив со вип заедно со фиксна телефонија - и го направив на мое име

Пополнето барање за пренос на број, меѓутоа не можи да се одобри бидејќи во неотел ме топкаат дека не можи да се префрли бројот од едно на друго физичко лице а и не можи да се смени лицето на договорот освен нов ако не се склучи на година минимум

А во вип ме топкаат не можат ништо да направат треба во неотел да одам да си ги средам работите, и кај нив исто така не може да се смени договорот на друго лице оти ќе сум ги изгубел попустите

Имал некој сличен проблем досега? Знае некој нешто да ме упати или да му фрлам по една кофа лепешки и на едните и на другите?

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • Eбач на батерии :D
Одг: Vip и Neotel (пренос на број)
« Одговори #1 на: 09 Јуни 2017, 15:02:38 pm »
Друже извини за оф-топик ама, Дајте одклучете рекла-казала. Во разни теми прашуваме за некои банални работи, место се да е во една. Крај краева, банирајте ако почнат со политики, или препуцавања.
Се извинувам уште еднаш.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Присутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7883
  • Плинаш!!!
« Одговори #2 на: 09 Јуни 2017, 17:46:41 pm »
Зашто едноставно не го раскинеш договорот со неотел, па да си земеш од вип ново бројче. Во последно време многу луѓе имаат потешкотии за да префелат број од еден на друг оператор.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6538
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #3 на: 10 Јуни 2017, 13:35:43 pm »
Имам број од вип и си функционира фиксниот, ама треба сега на сите да им го кажуваме новиот,
а можеше се едноставно да биди и онаа флекосаната од вип да ми кажеше да не го пишувам новиот договор на мое име, и ќе си останеше.

Немам нерви да се расправам, раскинувам од неотел, и потоа после 3 месеци откако ќе се ослободи бројот од кај нив, ќе гледам да го откупам од аек или кој било, освен ако немаат некоја астрономска цена.