Автор Тема: Toyota Yaris 1.3 vvti TTE  (Прочитано 12342 пати)

Отсутен Zvrki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 396
Одг: Toyota Yaris 1.3 vvti TTE
« Одговори #30 на: 13 Јануари 2012, 11:53:52 am »
Прстите, сите се на број?

Ако мислиш на тоа додека ги монтирав ланците не се повредив, али затоа ми смрзнаа рацете и ми беа црвени од ладно да ми требаа едно 10-15 мин. да ги стоплам за да можам да продолжам да возам пошто неосеќав ништо. И замисли тоа двапати ми се деси пошто еднаш ги местев пред да се качам на Пресека па ги извадив доле, па повторно ги местев пред Стража па ги вадев доле. А дополнителен бонус ми беше тоа што морав да ја дигам колата со дигалица пошто неможеш да бутнеш рака помеѓу крилото и тркалото.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #31 на: 13 Јануари 2012, 12:06:44 pm »
А каде е ова Зврки?

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #32 на: 13 Јануари 2012, 12:49:05 pm »
На зврки треба медаља да му се дај, за најголема издржливост во екстремни зимску услови. ;D ;D

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #33 на: 13 Јануари 2012, 14:55:41 pm »
abe probaj so tie corapite so se...... mozda se polesni za montiranje i postabilno, baska alu felni imas, ovie lancive mozat da ti gi ostetat felnite........

Отсутен Zvrki

• Јуниор
  • **
« Одговори #34 на: 13 Јануари 2012, 15:23:46 pm »
А каде е ова Зврки?

Ова е сликано кога се симнав од Пресека негде пред Кичево.

Отсутен Zvrki

• Јуниор
  • **
« Одговори #35 на: 13 Јануари 2012, 15:26:47 pm »
abe probaj so tie corapite so se...... mozda se polesni za montiranje i postabilno, baska alu felni imas, ovie lancive mozat da ti gi ostetat felnite........

Кај мене пошто е спиштена колата и чорапите ми се за џабе нема да можам да ги наместам пошто неможам да бутнам рака меѓу крило и тркало. Едина предност би била таа што викаш да не ги оштети бандажите. Али плус ова беше ептен вонредна ситуација што непланирам да ја повторам било кога во скоро време :).

Отсутен Opel.Mk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 262
« Одговори #36 на: 02 Февруари 2012, 17:27:39 pm »
од опрема што има ??? Да не го продаваш количево ???

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #37 на: 02 Февруари 2012, 17:44:00 pm »

Кај мене пошто е спиштена колата и чорапите ми се за џабе нема да можам да ги наместам пошто неможам да бутнам рака меѓу крило и тркало. Едина предност би била таа што викаш да не ги оштети бандажите. Али плус ова беше ептен вонредна ситуација што непланирам да ја повторам било кога во скоро време :).
Свртиш волан пун леви, местиш, па пун десни па донаместиш, па на другата страна - опет! :D Очигледно временси малку искуство со спуштени аута :D

BTW, ептен обожавам кога гледам спуштени аута зацапани у снег, некако cool ми се сликите :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Zvrki

• Јуниор
  • **
« Одговори #38 на: 07 Февруари 2012, 14:57:08 pm »

Друже од опрема има се освен странични арибегови и електрика на задни стакла. Сега за сега не ја продавам али ако има нешто у најава ќе те информирам.

Отсутен Opel.Mk

• Јуниор
  • **
« Одговори #39 на: 07 Февруари 2012, 17:34:06 pm »

Друже од опрема има се освен странични арибегови и електрика на задни стакла. Сега за сега не ја продавам али ако има нешто у најава ќе те информирам.
Не верувам дека има се освен тие аирбегови и електрика на задни стакла нема и нешто друго...Има уште многу што фали..
климатроник,паркинг сензори,навигација...(може има ама незнам)+

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #40 на: 07 Февруари 2012, 17:48:22 pm »
Каква навигација во Јарис лебати? Или климатроник или сензори?
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #41 на: 07 Февруари 2012, 18:00:43 pm »

Не верувам дека има се освен тие аирбегови и електрика на задни стакла нема и нешто друго...Има уште многу што фали..
климатроник,паркинг сензори,навигација...(може има ама незнам)+

maliiiiiiii, zdrav si ili driblas ovde?!?!?!? se znae Yaris mk1 kakva oprema moze da ima "navi" nemaat novite koli!!! za klimatronik, vo to vreme standard oprema kaj malite koli nemase ni klima.... pola od passative so gi prodavaat vo pazar3 ne se klimatronik i to od 2005g. Xenon imase kaj compaktite, a bixenon mozese da najde vo koli koi kostaa nad 30.000eu. park senzori se montiraat i naknadno ne e nikakov problem

kaj ovaa kola najbiten e motorot, i toa snazen motor ima kolava, mala kola 90ks e super vo sporedba so nekoi so se golemi i imaat 80ks, klima ima elekrika na predni i retrovizori, solidna oprema.....

Отсутен Zvrki

• Јуниор
  • **
« Одговори #42 на: 08 Февруари 2012, 10:38:33 am »
Изгледа некој лошо ме разбрал. Кога кажав дека има се освен странични аирбегови и електрика на задни прозори мислев дека отприлика знаеш што има кај оваа кола како дополнителна опрема. Значи од тоа што може да има (она што производителот го нуди) фалат само овие две работи. И да сум сакал нешто плус од ова во тоа време и за овој модел не се нудело. Иначе ајде поточно што има: АБС, серво, клима, аирбег за возач и совозач, електрични ретровизори, подесиво возачко седиште по висина, волан подесив по висина (не и длабочина), кожен волан со команди за радиото, кожен менувач со полиран алуминиум, лизгачка задна клупа делива 60:40, патен компјутер, магленки и пар ситници кои го одвојуваат од јарис со послаба опрема како дополнително светло во кабината, заштитни лајсни на браниците во боја на каросерија и то. Мислам дека сега сум појасен во тоа што сакав да го кажам :) и се извинувам ако некој погрешно ме разбрал :)

Отсутен Opel.Mk

• Јуниор
  • **
« Одговори #43 на: 08 Февруари 2012, 14:24:57 pm »
Ај стави уште некое сликиче ако имаш :D

Отсутен Zvrki

• Јуниор
  • **