Автор Тема: Забави...... не трчај низ животот...  (Прочитано 181920 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Одг: Забави...... не трчај низ животот...
« Одговори #1470 на: 29 Мај 2013, 09:56:21 am »

- Владата не’ шупчи у дупе;
- Владата сака да ни ги шупчи децата у дупе;
- Владата ни ја шупчи економијата у дупе;
- Владата ги шупчи Скопјаните и Скопје у дупе, без никаков пардон.

- Веројатно најголемиот фалус што некад се појавил у светов.

1. Никој не не шупчи...Самите себе си се шупчиме. Владата не паднала од небо, сме си ја избрале ние, Скопјаните и останатите граѓани и селани од МКД.
2. Види 1
3. Види 2
4. Види 3

Веројатно ние сме најголемите серковци на планетава, кој освен да плачат како пи*ки не знаат ништо друго да направат. И наназад низ историјата, па и сега...Едноставно, нашиот посран одговор е дека немаме избор...
И секогаш другите ни се криви, и секогаш чекаме другите да ни ја завршат работата...
Тоа ти е народ без идентитет, без свое јас...
И не ме чуди фактот што цел, ама буквално цел свет не нарекува Фиром, а не Македонија, а Македонија не нарекуваат само за да не тапшаат по рамо и даваат изговори...
Грција, па Грција е држава...Да не беше така, досега ние ке бевме некој и нешто, ке бевме Македонија, ке бевме народ, а не само обична шака јада без идентитет и комплекси (види проект Скопје 2014) набиени од ГЗ до грклан...

Мизерија...

Повели ...!

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #1471 на: 29 Мај 2013, 10:00:48 am »
Ви смета кога некој од страна зборува со дијалект,а не ви смета што пола Скопје веќе е двојазично и пола Скопјани одат на курсеви за Албански.
И кај мене во Струмица има неколку деца преселени од др градови во текот на војната,па уште си зборуваат со нивниот дијалект,и не знам никој да реагирал на тоа.

Немаме ни грам чувство за државност како народ,и не заслужуваме држава.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1472 на: 29 Мај 2013, 10:06:08 am »
Не се лути на скопјанишчата, такви си се тие од мајка ! ;D

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1473 на: 29 Мај 2013, 10:08:00 am »
Искрено, да ми смета дијалект во јавна институција, банка, па и у кафич. дека општо ми смета далеку од тоа. напротив. Ама стварно ми е глупо коа некој ќе ми завергла на некој чкљ јазик а не лтературно македонски а сум отишол пример у МВР. :S или ќе ме застане цајкан у скопје, да ме казни, а он незнае да збори :S

За тао другото (со двојазичното скопје) да не праам муабет...не е местото на форумов да ги искажаам моите ставови...

Мислам без навреда на сите и ја не зборам литературно македонски како што треба, ако сме од Скопје ( јес да голем *** од кај сме) туку поентата ми е треба да се потрудиш, а не да изиграваш курац ипол ;)

BTW би почнал од Трајко вељановски или како и да се викаше тој претседателот на праламент. ЕЕЕЕЕј државна функција бе да му се серам и коа ќе го слушнам ЧЕ гласаме ГраЏаните и слично....

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #1474 на: 29 Мај 2013, 10:17:37 am »
Генерално кога се пишува писмо, маил или официјална дискусија треба да се говори колку што е можно политературно. Исто и за Скопјеани важи. Јас кога официјално се обраќам пред клиенти не зборувам исто како и секојдневно. Незнам што е ова тешко да се сфати.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1475 на: 29 Мај 2013, 10:19:10 am »
BTW би почнал од Трајко вељановски или како и да се викаше тој претседателот на праламент. ЕЕЕЕЕј државна функција бе да му се серам и коа ќе го слушнам ЧЕ гласаме ГраЏаните и слично....

Го имитира Стојан Андов, че го ебам!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #1476 на: 29 Мај 2013, 10:23:09 am »
Човеци!!! :) :) :) :) :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #1477 на: 29 Мај 2013, 10:26:38 am »
@LP

Дај прочитај го Уставот на РМ па после ќе дискутираме ... Тој е највисокиот ПРАВЕН АКТ. Законите се носат во согласност со истиот, што не ти е тука јасно. Твојата логика и правниот поредок не мора да се поклопуваат. Ако не ти се допаѓа собери 81 пратеник и смени го како што ти мислиш. Па напиши ако сакаш и дека атмосферес Хјундаи троши 6 литри во град  ;D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1478 на: 29 Мај 2013, 10:30:08 am »
Mozi vaka, ti procitaj go ustavot na RM, i najdi obrazlozenie zosto se postapuva pod 1,2,3,4. No moze i da razmislis malku, odgovor na prasanjeto e mnogu ednostaven. Koj e ustaven sud, i zosto se odnesuva neustavno i nemakedonski?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1479 на: 29 Мај 2013, 10:40:42 am »
Човеци!!! :) :) :) :) :)

Како беше она...Стојан андов во Цвеќара....Имте ичебана ? Ич ебана нем ме...ама тро ебана че се најди !

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #1480 на: 29 Мај 2013, 10:47:06 am »
Mozi vaka, ti procitaj go ustavot na RM, i najdi obrazlozenie zosto se postapuva pod 1,2,3,4. No moze i da razmislis malku, odgovor na prasanjeto e mnogu ednostaven. Koj e ustaven sud, i zosto se odnesuva neustavno i nemakedonski?

Ццццц нит се тераш нит се водиш ... човек со кој му се ограничени видиците не можеш да дискутираш. Ти дадов 2 одговора секое понатамошно коментирање е губење време за мене.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #1481 на: 29 Мај 2013, 10:48:26 am »
И Америка би откриена :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1482 на: 29 Мај 2013, 10:50:06 am »
ti mi dade poveke od 2 odgovori i site bea gresni. potoa mi dade sovet da citam ustav   :-[

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1483 на: 29 Мај 2013, 10:56:48 am »
Ако стимулираш размножување на една националност очекувано е таквиот закон да падне на уставен.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1484 на: 29 Мај 2013, 11:04:58 am »
zatoa ne stimuliras razvivanje na edna nacionalnost, tuku na opstina koja nema pozitiven natalitet.