Вистинскиот сељак по селски опинок се познава....

A да не зборам колку сме само ние искомплексирана нација...
Се она што не сме го имале, сеа можеме да го имаме...
Сите одат на марс за викенд, ние правиме споменици...
Како на модерни гробишта да си во центар...
Нема гостин што не дојде и не праша што е моментот со коњите и склуптурите? Да не има некоја изложба???
Сва среќа што не ги носам покрај кеј, ке си помислат дека тука е центарот на светот, исто ко на Сител што кажаа

Толку многу уметници нема ни у Италија ни у Франција...
Чак што више да прашаш некого со каква цел се направи триумфалната капија нема да знае да ти одоговори, а и нормално е, нема одговор...
Направена е за да лечиме комплекси, кратко и едноставно...Друго објаснување нема..
Селска раја сме, нек си ибе матер све...
Срам да ти е да кажеш од кај си...
ПУ, Јазк...
p.s. Да не заборавам...Ни на најголем душман да не му даде господ да се разболе, па да треба да помине една нок у болница...
Една да поминат оние скапаницине што се фалат со ова надгробниве споменици у клиника, горе на хирургија, со угаснато светло, здрави и прави...Нек го запалат после 15 минути да видат какви глодари и какви бубалки се појавуваат...А и не треба ноќ, и дење ги има...Више ни од народ не се плашат стаорцине...Цркнуваат каде стигнат...Се шетаат каде сакаат...
Споменици на глава да им изградат све да им е**М.....
Сега за кратко ке ви апдејтирам слика за какви глодари зборувам...
Болница....Канализација не е тоа а не болница....

Да, глодар кој беше долг неверојатни 35цм без опашка...Свиткан во канал од 25 цм и притоа направил штета од неколку илјади евра...
ВО 21 ВЕК, да во 21 век во установа каде се лечат луѓе...
ТУКА НИ СТОКА не може да се лечи а не луѓе...
А бе малку и вториот блок на Треблинка е за стока нација како нас...
Нека дојде министерот и премиерот да видат на што личи просторија стара година дена со опрема која чини пола милион евра...Како глодар во 21 век си игра со технологија, и место, кочина поубаво мириса од просторијава која служи за дијагностика...
Ова е само еден мал дел од гадотијата, а никогаш во живот не сум бил згрозен како тогаш....
Ни на мртви лешеви ни у мртвачница кога сум влегувал не ми било толку одвратно...
Бљак....