Автор Тема: Забави...... не трчај низ животот...  (Прочитано 209827 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Одг: Забави...... не трчај низ животот...
« Одговори #810 на: 17 Април 2013, 11:51:31 am »
Falanga, se ti e prosteno tebe, vonzemjanin si ti, nisto ne razbiras. Ili zaboravi smajli da stavis pak?

Gojdo. Zabega od temata, razgovaravme za nesto, ti premina kon nasata 'bolna' tema. Sto, od sto te boli, sto od sto sakas da pokazes kolku znaes na bolnata tema. No uste poveke zabeguvas sto mene me obvinuvas za nesvesen, i deka ne si ja znam istorijata. Jas ne rekov deka iznese pogresni informaci za nasata istorija, tuku samo deka zabega od temata.

Sekako, i mene ovaa tema mi e bolna, i ne sakam da razgovaram. Jas ja spomnav idejata za Yugoslavija, obedineti balkanski narodi. Toa e edinstvenata opcija pod koja mozevme slobodno da ziveeme, a ne kako siromasni i porobeni slugi na zapadot.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #811 на: 17 Април 2013, 11:56:55 am »
„Темата“ е комплетно злоупотребена и масакрирана и треба да паузира едно 20 години, па после да се продолжи со Античарењето. Во моментов се што е поврзано со Антика се гледа низ призмата на простак од по селана. Одбивноста кон се што е Античко на поголемиот број граѓани доаѓа од нејзиното поврзување со перење пари и злоупотреба на службена должност. Не дека тие Македонци не си ја сакаат Македонија, туку не сакаат да го злоупотребуваат нејзиното минато во политички и нелегални цели.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #812 на: 17 Април 2013, 11:59:30 am »
Вака по слебодна проценка, што мислиш дека би било од МК ако не била под југославија? Нива? Природне богатствине?
Вардарска Македонија ќе беше Јужна Србија, а ние јужно-србијанци согласно планот за поделба на Македонија со Букурешкиот договор. Тито(т.е. тие кои стојат зад него) на Вардарска Македонија и дадоа независност и рамноправност во рамките на СФРЈ. За тоа треба да му се оддаде признание и благодарност на Тито како и за многу други работи. Но колку што има направено добро толку има направено и лошо.
На пример на 9 декември 1944 година, шефот на Британската мисија во Белград, Меклеан, го посетил Јосип Броз Тито и му го кажал својот заклучок дека формирањето на Бригадата (Егејска) открива територијални претензии врз грчките и бугарските територии и му посочил да не се меша во грчките работи, односно во судирот меѓу ЕЛАС и британските сили во Атина. Тито го убедувал Меклеан дека Југославија нема никаква претензија на грчка Македонија и дека Првата егејска бригада нема да оди во Грција. На 22 декември 1944 година, Тито наредил Егејската бригада да не замине за Егејска Македонија, на ЕЛАС да не му се даде ветената помош, што се должела на директивата на Сталин до раководството на КПГ да ја прекине оружената борба и да побара мирољубиво решение за судирот со Англија. Со специјална наредба под број 236 (строго доверлива) од маршал Тито на 2 април 1945 година побарал расформирање на Егејската бригада.

Меѓудругото уште од тогаш е јасно чив човек е Тито.

Среќа што "американците го инфилтрирале" Тито, иначе до ден денес Македонија ќе немала сопствена држава.
Чиста логика ова болдираново.
Ќе имала бе! Во принцип сите држави кои ги има денес(Грција, Бугарија и Албанија), само наместо да ја има и ФИРОМ ќе ја имаше Јужна Србија.

До 91 друго учевме
Кое одделение имаш завршено?

Цитат
не сум запознаен што срање се учи денес, али судејќи според плоштадот не ми мириса на арно.
Има една поговорка која вели човекот се учи додека е жив. Ама очигледно е дека таа поговорка не е вистинита. Кај некои луѓе процесот на учење завршува многу порано, а ти си најпластичен пример за тоа. За разлика од тебе и други ја учеле про-југословенски фабрикуваната историја, но не застанале таму и продолжиле да учат друго и од други извори, па така стекнале нови сознанија и размислувајќи оформиле некое поразлично мислење од она кое беше сервирано во екс-југословенската образовна литература.

Зависи кој како се чувствува, јас лично од 91 наваму се чуствувам поробен и ограничен.
Сосема оправдано ти е тоа чувството на ограниченост. Всушност ти и пред 91-ва си бил ограничен само дури тогаш си осознал. За поробеноста неможам да коментирам.
« Последно менување: 17 Април 2013, 12:16:11 pm gOJDO »
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #813 на: 17 Април 2013, 12:16:07 pm »
Вака по слебодна проценка, што мислиш дека би било од МК ако не била под југославија? Нива? Природне богатствине?
Вардарска Македонија ќе беше Јужна Србија, а ние јужно-србијанци согласно планот за поделба на Македонија со Букурешкиот договор.

Среќа што "американците го инфилтрирале" Тито, иначе до ден денес Македонија ќе немала сопствена држава.
Ќе имала бе! Во принцип сите држави кои ги има денес(Грција, Бугарија и Албанија), само наместо да ја има и ФИРОМ ќе ја имаше Јужна Србија.

До 91 друго учевме
Кое одделение имаш завршено?

Цитат
не сум запознаен што срање се учи денес, али судејќи според плоштадот не ми мириса на арно.
Има една поговорка која вели човекот се учи додека е жив. Ама очигледно е дека таа поговорка не е вистинита. Кај некои луѓе процесот на учење завршува многу порано, а ти си најпластичен пример за тоа. За разлика од тебе и други ја учеле про-југословенски фабрикуваната историја, но не застанале таму и продолжиле да учат друго и од други извори, па така стекнале нови сознанија и размислувајќи оформиле некое поразлично мислење од она кое беше сервирано во екс-југословенската образовна литература.

Зависи кој како се чувствува, јас лично од 91 наваму се чуствувам поробен и ограничен.
Сосема оправдано ти е тоа чувството на ограниченост. Всушност ти и пред 91-ва си бил ограничен само дури тогаш си осознал. За поробеноста неможам да коментирам.

Лични навреди се знак на немоќ, апатија, дегенизам и најбитното за темава неосознаеност. Ти луташ, бараш и сваќаш дека си гомно човек кој никогаш за ништо не се изборил, секогаш сервирано на тацна од друг, демагогија и предолго замарање со небитни податоци се карактеристика на одереден етнос кој порано беше мањина во државава сега стицајем околности дојдоа до израз. Док бевте на Голи Оток Македонија беше одлично место за живеење.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #814 на: 17 Април 2013, 12:17:41 pm »
И јас те сакам мил мој Куоре. Без тебе форумов ќе ми биде празен. :D
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #815 на: 17 Април 2013, 12:23:46 pm »
http://brejking.net/vo-521-izboren-krug-todorovik-izbran-za-gradonachalnik-na-opshtina-tsentar/

Во 521 изборен круг Тодоровиќ избран за градоначалник на општина Центар

Цитат
[Скопје, 17 април 2033.] Конечно завршија локалните избори во Општина Центар. На изненадување на сите, нов градоначалник е Владимир Тодоровиќ. На кандидатот на ВМРО ДПМНЕ очигледно 521-от изборен круг му донесе среќа. Во најскоро време, се очекува Партиската Изборна Комисија за Верификација на Мандатите да ги потврди изборните резултати, со што, 75-годишниот Тодоровиќ, повторно ќе седне на градоначалничката фотеља.

Фото: МИА
Инаку, Владимир Тодоровиќ во јавноста е познат како соспственик на единствената самопослуга во државата – Центро, а во својата биографија, освен што има неколку државни награди за најдобар претприемач, бил прогласен и за почесен граѓанин на општина Пустец, Албанија.
Екипата на Брејкинг доцна синоќа се обиде да стапи во контакт со новиот градоначалник, но тој беше премногу возбуден да ни даде било каква изјава. „Емоциите ме совладаа“ – кусо ни одговори Тодоровиќ.
Многу порасположен за интервју беше шефот на изборниот штаб на Тодоровиќ – господинот Центар Димитриевски кој ни рече: „Прегласувањето се исплатеше. Правдата конечо излезе на виделина. Се покажа дека опозицијата не може вечно да ги фалсификува изборите“ – изјави Димитриевски.
Инаку, според првичните резултати, според единствениот избирачки список во Општина Центар живеат 40124 жители од Пустец и 15894 споменици со право на глас. За кандидатот Владимир Тодоровиќ гласале мнозинството од гласачите, со што, Општина Центар конечно ќе добие свој Градоначалник на изборите кои започнаа пред 20-ина години.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #816 на: 17 Април 2013, 12:32:44 pm »
Лични навреди се знак на немоќ, апатија, дегенизам

а-у? стварно?

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #817 на: 17 Април 2013, 12:36:30 pm »
Во право е Филип. Политика е уништувач на форуми и на многу други работи. Баталете тоа и онака можете на миљон места заполитика да расправате немора и тука.

Гледате дека и деца од 15-6 години делат памет...

Абе и децата денес се паметни и знаат дека алфа од бугарија не се купува :D

Абе мочле уште влакна на курето немаш ти ќе кажуваш за коли. Него си аздисал со тоа крнтијата татко ти што ти ја дал и глумиш прима балерина. Да дознаам кој ти е татко одма му ги пуштам клиповине па малце ќутек да јадеш.

Прати му бе уште повеќе ќе си го засака кадетот кога ќе види дека може да се дрифта. И тој е мераклија не за џабе го чува :D

што се однесува на делот дека се ми е поклонено да те информирам дека со моите 21 година јас за период од една година на лично моја сметка успеав да внесам над 55 000 денари кои дел сум ги заработил дел ми ги поклониле баба ми и дедо ми родителите, брат ми не е важно туку и покрај сите трошоци што ги имам во шетања, возење, одмори јас сум успеал да заштедам лично мои средства и затоа дека се ми е поклонено е малку излишно да се коментира кога ниту ме познаваш ниту знаеш дали сум способен за нешто или не сум.

Кими, дај 55000 мкд на заем? Да се кладам со ФилипВ за звучните карти , не ми е за друго ;) (Филип извини ама не издржав  :) ).

поздрав

Дарко

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #818 на: 17 Април 2013, 12:37:52 pm »
Плакати си е чист бизнис.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34464
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #819 на: 17 Април 2013, 12:39:59 pm »

Каква чиста логика? Сакаш да кажеш дека Македонија немаше да се избори за сопствена држава во современи услови? И така Букурешкиот договор истекува 2013-та година.

Falanga, se ti e prosteno tebe, vonzemjanin si ti, nisto ne razbiras. Ili zaboravi smajli da stavis pak?

Некаде грешиш....

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #820 на: 17 Април 2013, 12:52:11 pm »
Кими, дај 55000 мкд на заем? Да се кладам со ФилипВ за звучните карти , не ми е за друго ;) (Филип извини ама не издржав  :) ).

да те видам дали ќе се смееш кога сксес рејтот на ABX тестирањето ќе ти тежнее кон 50% :-)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #821 на: 17 Април 2013, 12:53:51 pm »

да те видам дали ќе се смееш кога сксес рејтот на ABX тестирањето ќе ти тежнее кон 50% :-)

:D :D

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #822 на: 17 Април 2013, 12:54:22 pm »
Кими, дај 55000 мкд на заем? Да се кладам со ФилипВ за звучните карти , не ми е за друго ;) (Филип извини ама не издржав  :) ).

Ќе те видам ко ќе ми теженее накај 95% :) Ама не ми пореметуј сеа.. Покушавам да земам на заем од Кими  55000 мкд :) Не ми иди офф топик

поздрав

Дарко

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #823 на: 17 Април 2013, 17:55:59 pm »
Историјата како наука е процес и релевантни сознанија и зклучоци можеда даде многу подоцна од реалните случувања.Треба да помине време за да се дадат судови...поготово оние кој како осознаени израснати личности не го живееле времето за кое судат..
Сонот на сите Македонци, се надевам е да ја видат еден ден цела , неразделена.Арно ама истите светски фактори кој тогаш ја расцепкаа нема да дозволат да се случи тоа, сем ако некој Македонец не ја зема ќерката на Ротшилд за жена ( или син му-бидеќи се дозволуваат и такви бракови) и полека како интрудер, пратен од нашата УБК не им ја разјебе нивната агенда за нов светски поредок..Букурешкиот договор треба да е истечен или ќе истече оваа година, па никому ништо...
Јас само едно знам, роден сум во Македонија како федерална единица на Југославија и ги проживеав најубавите години од мојот живот во таа Заедница, со мноштво пријателства во сите федерални единици до ден денес.Ако го споредувам денешниот живот во оваа самостојна Македонија ,може вода да му носи на тој од бившата ни федерација..во секој поглед...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #824 на: 17 Април 2013, 17:58:17 pm »
Историјата како наука е процес и релевантни сознанија и зклучоци можеда даде многу подоцна од реалните случувања.Треба да помине време за да се дадат судови...поготово оние кој како осознаени израснати личности не го живееле времето за кое судат..
Сонот на сите Македонци, се надевам е да ја видат еден ден цела , неразделена.Арно ама истите светски фактори кој тогаш ја расцепкаа нема да дозволат да се случи тоа, сем ако некој Македонец не ја зема ќерката на Ротшилд за жена ( или син му-бидеќи се дозволуваат и такви бракови) и полека како интрудер, пратен од нашата УБК не им ја разјебе нивната агенда за нов светски поредок..Букурешкиот договор треба да е истечен или ќе истече оваа година, па никому ништо...
Јас само едно знам, роден сум во Македонија како федерална единица на Југославија и ги проживеав најубавите години од мојот живот во таа Заедница, со мноштво пријателства во сите федерални единици до ден денес.Ако го споредувам денешниот живот во оваа самостојна Македонија ,може вода да му носи на тој од бившата ни федерација..во секој поглед...
Ова ми го посочиле сите мои постари познаници. :-\