Автор Тема: Забави...... не трчај низ животот...  (Прочитано 209677 пати)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
Одг: Забави...... не трчај низ животот...
« Одговори #795 на: 17 Април 2013, 11:25:37 am »
@LP

100% сум на темата која ти ја наметна. Плус ми е болна тема и неможам да ја изгинорирам поготово кога е напишана од несвесен македонец.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #796 на: 17 Април 2013, 11:29:39 am »
Избега од темата зошто темата фати крив правец. Се сложувам со Гојдо 100%. Непобитните факти се секаде окулу нас.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #797 на: 17 Април 2013, 11:31:38 am »
„Темата“ е комплетно злоупотребена и масакрирана и треба да паузира едно 20 години, па после да се продолжи со Античарењето. Во моментов се што е поврзано со Антика се гледа низ призмата на простак од по селана. Одбивноста кон се што е Античко на поголемиот број граѓани доаѓа од нејзиното поврзување со перење пари и злоупотреба на службена должност. Не дека тие Македонци не си ја сакаат Македонија, туку не сакаат да го злоупотребуваат нејзиното минато во политички и нелегални цели.

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 541
« Одговори #798 на: 17 Април 2013, 11:31:57 am »
Секоја чест Гојдо за напишаното. Лошо е само што многу малце луѓе се запознати со фактите кои ги наброја.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #799 на: 17 Април 2013, 11:33:19 am »
Одбивноста доаѓа од перењето пари и злоупотребата на службената должност а не од се што е античко. Античкото е наше.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #800 на: 17 Април 2013, 11:36:13 am »
Среќа што "американците го инфилтрирале" Тито, иначе до ден денес Македонија ќе немала сопствена држава.

Не за друго, премногу биле оптеретени "славните кралеви" со нивното кралство.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3415
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #801 на: 17 Април 2013, 11:36:22 am »
Во право е Филип. Политика е уништувач на форуми и на многу други работи. Баталете тоа и онака можете на миљон места заполитика да расправате немора и тука.

Гледате дека и деца од 15-6 години делат памет...

Абе и децата денес се паметни и знаат дека алфа од бугарија не се купува :D

Абе мочле уште влакна на курето немаш ти ќе кажуваш за коли. Него си аздисал со тоа крнтијата татко ти што ти ја дал и глумиш прима балерина. Да дознаам кој ти е татко одма му ги пуштам клиповине па малце ќутек да јадеш.

Прати му бе уште повеќе ќе си го засака кадетот кога ќе види дека може да се дрифта. И тој е мераклија не за џабе го чува :D

што се однесува на делот дека се ми е поклонено да те информирам дека со моите 21 година јас за период од една година на лично моја сметка успеав да внесам над 55 000 денари кои дел сум ги заработил дел ми ги поклониле баба ми и дедо ми родителите, брат ми не е важно туку и покрај сите трошоци што ги имам во шетања, возење, одмори јас сум успеал да заштедам лично мои средства и затоа дека се ми е поклонено е малку излишно да се коментира кога ниту ме познаваш ниту знаеш дали сум способен за нешто или не сум.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #802 на: 17 Април 2013, 11:40:14 am »
Среќа што "американците го инфилтрирале" Тито, иначе до ден денес Македонија ќе немала сопствена држава.

Тито нема никаква врска со македонската држава освен тоа што под негова команда е извршена окупација на македонија а не ослободување.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #803 на: 17 Април 2013, 11:42:07 am »
Вака по слебодна проценка, што мислиш дека би било од МК ако не била под југославија? Нива? Природне богатствине?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #804 на: 17 Април 2013, 11:42:45 am »

Тито нема никаква врска со македонската држава освен тоа што под негова команда е извршена окупација на македонија а не ослободување.

До 91 друго учевме, не сум запознаен што срање се учи денес, али судејќи според плоштадот не ми мириса на арно.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #805 на: 17 Април 2013, 11:43:08 am »
@Kimi

Ти бе дете цел ден седиш тука и замараш раја со своите селски затуцани сваќања, некој тежoк лажго си. Или сакаш рчки да напраиш и сеир да пукаш. Немаш ти ништо напраено со ова сваќање. Разликата меѓу луѓево тука и тебе е што константно се гледаме и се знаеме да си еден од тие нема да ќењаш толку, што се тиче мене ти си само едно шпиунче што прави рчки со намера.

Толку од мене со коментирање кон тебе за век и векова. Имам покорисни и попаметни работи во животот.

Дај ми контакт одтатко ти.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #806 на: 17 Април 2013, 11:44:29 am »
Вака по слебодна проценка, што мислиш дека би било од МК ако не била под југославија? Нива? Природне богатствине?

Македонија е ослободена 90-та година. Ако не се ослободеше од југославија ќе се ослободеше од било кој друг веројатно до истата таа година, по моја слободна проценка.

До 91 друго учевме, не сум запознаен што срање се учи денес, али судејќи според плоштадот не ми мириса на арно.

Тоа што се случува на плоштадот нема врска со историјата. Таа се случила и нема менување.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #807 на: 17 Април 2013, 11:46:44 am »

Македонија е ослободена 90-та година. Ако не се ослободеше од југославија ќе се ослободеше од било кој друг веројатно до истата таа година, по моја слободна проценка.

Тоа што се случува на плоштадот нема врска со историјата. Таа се случила и нема менување.

Зависи кој како се чувствува, јас лично од 91 наваму се чуствувам поробен и ограничен.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #808 на: 17 Април 2013, 11:48:21 am »
Темава е забави малку, а вие сте се затрчале, па па па... И сите сте историчари гледам

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #809 на: 17 Април 2013, 11:50:57 am »
Зависи кој како се чувствува, јас лично од 91 наваму се чуствувам поробен и ограничен.

Исто и јас но од друг аспект. Претходно си бил поробен од туѓинци а сега си поробен од „своите“.