Автор Тема: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)  (Прочитано 520791 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
Одг: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)
« Одговори #3540 на: 10 Мај 2025, 09:36:20 am »
Cekam body armor da mi stigne ke vlezam i ja vo nekoja shuma 😂

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 781
  • .
« Одговори #3541 на: 21 Мај 2025, 00:02:56 am »
Dali smee da se vozi moped od 50 cc vo slucaj koga policijata ti ja ima odzemena dozvolata?!
Ps: prasuvam za sebe ;)
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1862
« Одговори #3542 на: 21 Мај 2025, 00:15:53 am »
Dali smee da se vozi moped od 50 cc vo slucaj koga policijata ti ja ima odzemena dozvolata?!
Може, забраната ти е за Б категорија, другите категории си слободен ;)

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
« Одговори #3543 на: 21 Мај 2025, 06:34:14 am »
Ако не ти е впишана М категорија на возачката што ја имаш, провери си назад, тогаш мора да побараш да ти ја запишат и да се сликаш за нова возачка. После тоа ќе можиш.

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • .
« Одговори #3544 на: 21 Мај 2025, 14:00:06 pm »
Може, забраната ти е за Б категорија, другите категории си слободен ;)

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Тогаш барам скутер од 50 кубика за наредните три месеци сум без дозвола од б категоријата
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • .
« Одговори #3545 на: 21 Мај 2025, 14:04:28 pm »
Ако не ти е впишана М категорија на возачката што ја имаш, провери си назад, тогаш мора да побараш да ти ја запишат и да се сликаш за нова возачка. После тоа ќе можиш.
Уште ми немат најавено од мвр за забраната меѓутоа имам од суд пресуда за 3 месечна забрана за управување на пмф од Б категорија, ми останува да платам судски трошоци и после да барам скутер или тротинет, или да продолжам без довола да возам
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #3546 на: 21 Мај 2025, 14:29:38 pm »
Dur ne ti dojde pismo od mvr,l da ja predades dozvolata,vozi slobodno.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #3547 на: 22 Мај 2025, 06:15:30 am »
Trotinet zemi si bajco

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
« Одговори #3548 на: 22 Мај 2025, 09:29:06 am »
Уште ми немат најавено од мвр за забраната меѓутоа имам од суд пресуда за 3 месечна забрана за управување на пмф од Б категорија, ми останува да платам судски трошоци и после да барам скутер или тротинет, или да продолжам без довола да возам
Јас чекам да ме викаат на судење, ќе ми репнат и мене забрана, се надевам само 30 дена, барем одморите да поминат.

Ако бараш скутер до 50 цц, кај и да е ќе се продава ново скутерче, кинеско Wangye, има само 400 км поминато, лани купено, треба да заврши оставинска постапка за да се среди документација за пренос, и цена да се провери колку е купено па да се стави разумна цена за продажба 
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Hardboy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 209
« Одговори #3549 на: 31 Мај 2025, 09:03:12 am »
Мислење за брендот Гусите? Во двоумење сум помеѓу сим фиддле 3 и Гусите матрикс. Буџетот е околу 1900 евра така да сум симфони е надвор од него, а и не би сакал да дадам повеќе пари за нешто што би го возел 3 месеци макс. Дали некој ги возел двата за да сподели дали има разлика во вожња или квалитет?

Присутен fuzzjaw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 529
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4TB
« Одговори #3550 на: 31 Мај 2025, 13:42:46 pm »
Gusite ми се типичен кинески бренд, кинезарија ко кинезарија. Од искуство на блиски, кинезиве се лотарија малку.

Sym од друга страна ако добро памтам се прилично квалитетни, машините едно време им ги правеше Honda, не знам сега чиви се ама не би бил изненаден да се уште нивни. Од овие два јас би гласал за Sym.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #3551 на: 31 Мај 2025, 15:37:42 pm »
Site pred da zemat skuter vikaat 3 meseci samo letovo bi go vozel ama koga kje zateras so nego od sigurno april maj pa i noemvri kje te fati.
Inace kinez ko kinez na sekoj 1000km menjaj ulje i nesaka puna barem za 4T. Zapali neka odraboti 1min vo mesto i teraj sekade kje te odnese. Moj sovet odma 80cc za mali pari se pravi kje go rasteretis odma i polesno za teranje niz grad da ne kocis soobrakjaj.

Присутен fuzzjaw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 529
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4TB
« Одговори #3552 на: 06 Јуни 2025, 08:45:10 am »
Малку касно годинава, ама спремен за сезона конечно. Вчера регистриран и сменети гуми. Сепак се решив пак за Dunlop SportSmart TT наместо Pirelli, ги добив за 22,000 точно шо е сосем океј цена. Дури беа извадени тркалата сменив и плочки, уште сервис остана за некои месец дена и таман сме.

Патем, вчера на технички ги замолив да го измерат нивото на бучава. Со Akrapovic-от без катализатор, ама со DB killer, е на 90db од максималните 96db според плочката, шо значит дека е комплетно легален.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #3553 на: 06 Јуни 2025, 09:06:17 am »

Мислење за брендот Гусите? Во двоумење сум помеѓу сим фиддле 3 и Гусите матрикс. Буџетот е околу 1900 евра така да сум симфони е надвор од него, а и не би сакал да дадам повеќе пари за нешто што би го возел 3 месеци макс. Дали некој ги возел двата за да сподели дали има разлика во вожња или квалитет?

Gusite се одлични. Всушност тие и прават за голем број брендови, така што овие до кај 5-6к скутери од априлија, хонда, јамаха и слилно голема е веројатноста да се баш од гусајт фабриката.
Во нивниот шоурум се гледа што произведуваат.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7560
« Одговори #3554 на: 06 Јуни 2025, 10:29:10 am »
Вие што чекате впишување на забрани, гледајте некако сега преку лето да ви ја дадат, за да не ви се случи како на мене, во Февруари, кога нема опција за алтернативно превозно средство. :D