Автор Тема: Op-Com  (Прочитано 5682 пати)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5006
  • The Spartan General
Одг: Op-Com
« Одговори #31 на: 30 Март 2017, 14:29:33 pm »
Зависи на кој протокол го користи опел за пре-програмирање.  Најчесто истиот кој се користи за дијагностика и читање меморија, се користи и за програмирање и препрограмирање на модули.
Ако да, и ако протоколите се поддржани од овие штекерите, тогаш да, ќе можеш да си го пре-програмираш бродот.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен amater

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 159
« Одговори #32 на: 30 Март 2017, 15:17:03 pm »
а старата програма работи ли?
само новата неќе?
а за таа требало новите драјвери од папката да се инсталираат

ако неќе неќе, дај му го на некој што има постар опел

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20632
« Одговори #33 на: 30 Март 2017, 15:29:59 pm »
Старата работеше до вчера, не сум ја пробал пак :)

Што се тиче новата, значи ги пробав сите можни варијанти за драјверите... Абе и под Вин 10, 7, ХР, админи, глупости, едноставно нејќе, не ги прифаќа драјверите. 

Цитат
Tip:
Please do not update online,otherwise OPCOM will damaged .
Diconnect internet when install and run software

If CD unreadable or broken or CD is old software ,please MUST contact to send you download weblink

Едино друго што може да ме заебава, да е строго за 32 битен систем курафтево, па заради тоа да нејќе да ги прифати драјверите. Мене сите оперативни по компјутериве ми се 64 битни.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен amater

• Јуниор
  • **
« Одговори #34 на: 30 Март 2017, 15:36:43 pm »
има 64 битни драјвери, пробај од device manager на serial converter напрај update driver и сам оди одбери го inf фајлот. на have disk.
update driver > browse my computer... > let me pick from a list... > have disk > browse

ако ти даде грешка дај screenshot

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #35 на: 30 Март 2017, 17:55:59 pm »
Пробано ми е и тоа, у сите можни разни варијанти. Нејќе, кажува дека Виндоус не може да најде драјвери за уредот во тој фолдер.

Сеа видов дека ХР виртуелката ми била 32 битна, така да, веројатно и тоа паѓа у вода.

Останува да сумњам дека нешто се има поебано поради апдејтот што си го направи.

Фак ит, памет за друг пут.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен amater

• Јуниор
  • **
« Одговори #36 на: 30 Март 2017, 20:55:15 pm »
Пробано ми е и тоа, у сите можни разни варијанти. Нејќе, кажува дека Виндоус не може да најде драјвери за уредот во тој фолдер.

Сеа видов дека ХР виртуелката ми била 32 битна, така да, веројатно и тоа паѓа у вода.

Останува да сумњам дека нешто се има поебано поради апдејтот што си го направи.

Фак ит, памет за друг пут.
ама не да го оставиш windows да бара драјвери во фолдер
ти сам .inf фајлот да го одбериш
не search for driver software in this location, туку тоа под него let me pick from a list of device drivers on my computer
мислам дека и ќе добиеш предупредување дека драјверот не е за уредот, ти сепак инсталирај го

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #37 на: 30 Март 2017, 21:03:00 pm »
@amater : Шефе, еве, пробав како што ми кажа под Виндоус 10, со исклучен сајнинг, крахна, ми рече дека детектирал грешка и дека ќе се ресетира. Тоа и го учини...

Пробав пак под ХР виртуелка, истото ми се деси...

Пробав и под 7ца виртуелка и еве скриншот:

« Последно менување: 31 Март 2017, 01:45:48 am velestrumf »