Автор Тема: НАУКА (Астрономија)  (Прочитано 267041 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
Одг: НАУКА (Астрономија)
« Одговори #1200 на: 27 Февруари 2019, 23:04:38 pm »
? ? ? Како сакате, убивајте, изневерувајте, крадете лажете, нема никој да ве казни, немајте гајле, ама на страшниот суд да не речите не сум ви кажал.
Мене некои математики тамо и логики нема да ми го поматат умот да станам неверник, Сатаната тоа сака, тогаш се радувка, кога плукате по бога кога го омаловажувате неговото битие. Каков биг бен, каков ганг банг,  каков сингуларитет, какви црни дупки, сите тие навидум сложени пресметки се со една цел- да те збунат и да те заведат во темнината, а ко ќе се си збунет се знае- луд јебе збуњеног. За постоењето на креаторот сведочи нашето постоење, оти тој е и креатор и крација.
„Науката испрати летало далеку 6.4327084 x 10 на деветти степен (44 просечни растојанија меѓу сонцето и земјата) да прелета на само 3000км далеку од тело со дијаметар од 30км. Пробај сфати ја разликата.“- Јак доказ дека не постои бог.
„Леле мајко мила. Еден бил бог и бил семоќен. Ти си бил поголем атеист и од најголемиот бе брат.“ Да, во мојата вера има само еден бог и е семоќен, христијанството не е грчка митологија да има 50 богови кој се смртни.
А ако е некој арогантен еве го нај арогантното суштество што постоело некгаш
Санки в подрум имат 3-4 универзуми па да каже дека немало бог во ниедем демек све знае па сигурен бил дека немало бог.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #1201 на: 28 Февруари 2019, 08:15:16 am »
Za ubistva kradenje I se ona sto ne cini da se iskoreni imas primarna alka koja se narekuva SEMEJSTVO, ako ne si jadel zauski ko mal za nedelenje,kradenje,frlanje gjubre,lazenje, nema na 15-20 godini da se opravis, togas te zema institucija policija na drmanje, pa sud I na kraj zatvor da razmislis samiot zasto si dosol do taa tocka...ako ne ti tekne, pa onda povtoruvanjeto e majka na znaenjeto,
Imav sreka moite roditeli da me vospituvaat kako sto treba I Sega toa go primenuvam na moite DECA..me osuduvaat deka e zastareno I SL , moderni vreminja bile, Ali eve u zatvor ne sum, imam familija, I vo ovaa vukojebina sum stvoril nesto so postena rabota I imam malce vistinski prijateli.. Ako e modern vreme nema site pederi da se praime  ::)
Najgolemite vernici I radikali koi GI zapoznav najgolemite kriminali GI Pravda kriejki se pozadi religijata

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1202 на: 28 Февруари 2019, 08:45:58 am »
Za ubistva kradenje I se ona sto ne cini da se iskoreni imas primarna alka koja se narekuva SEMEJSTVO, ako ne si jadel zauski ko mal za nedelenje,kradenje,frlanje gjubre,lazenje,

А што поразлочно налага религијата?

Najgolemite vernici I radikali koi GI zapoznav najgolemite kriminali GI Pravda kriejki se pozadi religijata

Точно, многупати била злоставувана религијата и црквата сквернавена, што пак не оспорува постоење на бог, нити поддржува постоење на Бог...

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10593
« Одговори #1203 на: 28 Февруари 2019, 09:23:12 am »
Не е потребна религија да ми пропагира за позитивни вредности, ко божем сум малоумен па Попо да ме учи и за тоа да легачи и ништо да не работи.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1204 на: 28 Февруари 2019, 18:34:46 pm »
и тие што заглавиле робија не се малоумни, или што станале сериску убијци, што ја измислиле нуклеарната бомба, ама голема пакост направиле.
Па не е баш така како што мислиш, еве на филан чоек што има син тешко болен сите трошоци му ги покрива Отец Бобан од донации. Ни научен институт, ни фонд за здравство. Па сега промисли ти кој лежи и зема пари за лежење.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #1205 на: 28 Февруари 2019, 20:34:50 pm »
Види сега, има место за сите под сонцето, односно нема да те убедувам да се откажеш од верувањето во господ, барем не додека не почнеш да ме убедуваш дека го створил универзумот.
Само за потсетување, до пред да речеме 100 години, преку поповите ни кажуваше дека ги имал створено живиот свет, земјата, морето, небото, сонцето, планетите, ѕвездите, и толку. Стварањето го имал направено пред неколку илјади години. 
Денес, наеднаш се сетил дека заборавил во списокот да стави диносауруси, атоми, кваркови, лептони, галаксии, универзум(и) и, упс, сето тоа пред неколку милијарди години.

За отец Бобан, секоја чест на исклучоците.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1206 на: 28 Февруари 2019, 21:48:52 pm »
? ? ? Како сакате, убивајте, изневерувајте, крадете лажете, нема никој да ве казни, немајте гајле, ама на страшниот суд да не речите не сум ви кажал.
Мене некои математики тамо и логики нема да ми го поматат умот да станам неверник, Сатаната тоа сака, тогаш се радувка, кога плукате по бога кога го омаловажувате неговото битие. Каков биг бен, каков ганг банг,  каков сингуларитет, какви црни дупки, сите тие навидум сложени пресметки се со една цел- да те збунат и да те заведат во темнината, а ко ќе се си збунет се знае- луд јебе збуњеног. За постоењето на креаторот сведочи нашето постоење, оти тој е и креатор и крација.
„Науката испрати летало далеку 6.4327084 x 10 на деветти степен (44 просечни растојанија меѓу сонцето и земјата) да прелета на само 3000км далеку од тело со дијаметар од 30км. Пробај сфати ја разликата.“- Јак доказ дека не постои бог.
„Леле мајко мила. Еден бил бог и бил семоќен. Ти си бил поголем атеист и од најголемиот бе брат.“ Да, во мојата вера има само еден бог и е семоќен, христијанството не е грчка митологија да има 50 богови кој се смртни.
А ако е некој арогантен еве го нај арогантното суштество што постоело некгаш
Санки в подрум имат 3-4 универзуми па да каже дека немало бог во ниедем демек све знае па сигурен бил дека немало бог.

Ти си спремен за Господ Акхбаар!!

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1207 на: 01 Март 2019, 03:24:28 am »
In the name of science, hawkin akbar ?  Патем, allah akbar е свернавење на религијата т.е. самоубиството е забрането во религијата. https://pravoslavie.mk/samoubistvo-smrten-grev/
Види сега, има место за сите под сонцето, односно нема да те убедувам да се откажеш од верувањето во господ, барем не додека не почнеш да ме убедуваш дека го створил универзумот.
Само за потсетување, до пред да речеме 100 години, преку поповите ни кажуваше дека ги имал створено живиот свет, земјата, морето, небото, сонцето, планетите, ѕвездите, и толку. Стварањето го имал направено пред неколку илјади години. 
Денес, наеднаш се сетил дека заборавил во списокот да стави диносауруси, атоми, кваркови, лептони, галаксии, универзум(и) и, упс, сето тоа пред неколку милијарди години.

За отец Бобан, секоја чест на исклучоците.
Убаво е кажано, без разлика дали пред 100 или 2к год, све створил. Тоа што откриле после 1900 години некои работи, друга приказна. Тек тогаш разбрале. Во библијата се вели дека светот е создаден од отецот синот и светиот дух, што потполно се полапа со науката која вели дека светот е создаден од протон, неутрон и електрон. и тоа пред 2 к години. Немало друг начин тогаш да им се објаснат некои работи на луѓето, не била толку развиена технологијата.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1208 на: 01 Март 2019, 03:44:21 am »
Dobro si ispadnal na selfito

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #1209 на: 01 Март 2019, 18:47:03 pm »
Ова ме потсети на еден постар муабет...златото е отпадок од метаболизмот на специјален вид "црви" кои живеат длабоко во земјата... ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1210 на: 01 Март 2019, 22:03:28 pm »
Во библијата се вели дека светот е создаден од отецот синот и светиот дух, што потполно се полапа со науката која вели дека светот е создаден од протон, неутрон и електрон. и тоа пред 2 к години.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #1211 на: 02 Март 2019, 04:21:34 am »

Точак се препозна ли?

Миле е детето FYI.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1212 на: 02 Март 2019, 08:10:10 am »
Во библијата се вели дека светот е создаден од отецот синот и светиот дух, што потполно се полапа со науката која вели дека светот е создаден од протон, неутрон и електрон. и тоа пред 2 к години.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Па не кажа која е поврзаноста со големината на универзумот и постоењето на Бога ?

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3345
« Одговори #1213 на: 02 Март 2019, 08:12:52 am »
Вакцинирани сте сите у темава?

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9181
  • Пичлеме
« Одговори #1214 на: 02 Март 2019, 09:13:38 am »
Јас како ултра религиозен човек ќе спомнам само дека никаде во Библијата не е наведено вакцинирање. Благодарам.