Автор Тема: Formula 1 - Season 2017  (Прочитано 93272 пати)

Отсутен ghost555

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 140
Одг: Formula 1 - Season 2017
« Одговори #435 на: 18 Септември 2017, 23:10:04 pm »
Многу јасно се гледа од видеата дека Макс немаше што да прави во толку тесен простор, е сеа можеме да си тераме филмови дека он е крив за инцидентот. Плус на ова знаејќи го Ветел како реагира за секој инцидент во кој он е оштетен, а јас колку што видов овде беше прилично смирен со реакција после инцидентот, ми укажува на тоа дека си знае човекот дека малце претера со затварањето.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34166
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #436 на: 18 Септември 2017, 23:54:31 pm »
Многу јасно се гледа од видеата дека Макс немаше што да прави во толку тесен простор, е сеа можеме да си тераме филмови дека он е крив за инцидентот. Плус на ова знаејќи го Ветел како реагира за секој инцидент во кој он е оштетен, а јас колку што видов овде беше прилично смирен со реакција после инцидентот, ми укажува на тоа дека си знае човекот дека малце претера со затварањето.

Глупости.
100% е вината на Верстапен. Јасно беше дека не може да извојува против два болида јасно пред него и значајно побрзи, па панкерот мораше да ја уништи трката. Тоа најдобро се гледа и од неговата камера и од на Фетел. Фетел беше цела кола пред него.
Погледни каде е Фетел а каде е Верстапен веќе влезен во Кими

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6688
« Одговори #437 на: 18 Септември 2017, 23:55:02 pm »

Изгледај го уште еднаш видеово и ке ти стане јасно дека нормално е затворањето на Фетел.

Сингапур 2010 година, Алонсо на идентичен начин го затвора второпласираниот Фетел што е нормална работа затоа што е понапред и јасно е дека ако навреме не го затвори, ја остава отворена внатрешната страна за напад. Гледајте од 0:19.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34166
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #438 на: 19 Септември 2017, 00:03:10 am »
Carlos Sainz, хаха, каква будала

Отсутен ghost555

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 140
« Одговори #439 на: 19 Септември 2017, 02:07:00 am »

Изгледај го уште еднаш видеово и ке ти стане јасно дека нормално е затворањето на Фетел.

Сингапур 2010 година, Алонсо на идентичен начин го затвора второпласираниот Фетел што е нормална работа затоа што е понапред и јасно е дека ако навреме не го затвори, ја остава отворена внатрешната страна за напад. Гледајте од 0:19.

Затворањето е нормално но агресивно во оваа ситуација. Проблемот беше што Ветел незнаеше дека Кими е од лево, и со неговото затварање го натера Макс да се потргне лево, а Макс не го удри ниту Ветел ниту Кими, кога беше контактот Макс возеше скрос право, Кими подзаборавил дека задниот дел му е многу поширок од предниот, па кога го помина со предниот го собра со задните гуми. Друга работа е тоа што Кими беше побрз од Ветел, ја имаше внатрешната линија, Ветел затвори скрос до лево, ако Кими не го собереше Макс, Кими и Ветел ќе имаа директен контакт. По мене како што кажав Ферари си се криви, ако има право Ветел да затвори и да брани прва позиција, има право и Макс да не закочи за да го пропушти Кими. Макс ќе беше крив ако удреше во некое од Ферарињата, во случајов Кими го собра Макс. Еве ги сликите репостирани за да ја видиш траекторијата што ја зборам цело време, како и двете ферариња го ставија во сендвич, и на првата доле кај ретровизорот можеш да видиш кога Кими со задниот пневматик го собра Макс. https://imgur.com/a/zpLdt   https://imgur.com/a/yB5wz Разликата во позициите на двете слики покажува како затвори Ветел, и дали според тебе ако Кими поминеше покрај Макс немаше да има контакт меѓу Кими и Ветел ?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #440 на: 19 Септември 2017, 02:13:43 am »
Нема оправдување за возач кој секоја втора трка му е со инцидент и DNF ...

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6688
« Одговори #441 на: 19 Септември 2017, 02:34:35 am »
Затворањето е нормално но агресивно во оваа ситуација. Проблемот беше што Ветел незнаеше дека Кими е од лево, и со неговото затварање го натера Макс да се потргне лево, а Макс не го удри ниту Ветел ниту Кими, кога беше контактот Макс возеше скрос право, Кими подзаборавил дека задниот дел му е многу поширок од предниот, па кога го помина со предниот го собра со задните гуми. Друга работа е тоа што Кими беше побрз од Ветел, ја имаше внатрешната линија, Ветел затвори скрос до лево, ако Кими не го собереше Макс, Кими и Ветел ќе имаа директен контакт. По мене како што кажав Ферари си се криви, ако има право Ветел да затвори и да брани прва позиција, има право и Макс да не закочи за да го пропушти Кими. Макс ќе беше крив ако удреше во некое од Ферарињата, во случајов Кими го собра Макс. Еве ги сликите репостирани за да ја видиш траекторијата што ја зборам цело време, како и двете ферариња го ставија во сендвич, и на првата доле кај ретровизорот можеш да видиш кога Кими со задниот пневматик го собра Макс. https://imgur.com/a/zpLdt   https://imgur.com/a/yB5wz Разликата во позициите на двете слики покажува како затвори Ветел, и дали според тебе ако Кими поминеше покрај Макс немаше да има контакт меѓу Кими и Ветел ?

Според мене немаше да има контакт меѓу Кими и Фетел затоа што Кими го гледа Фетел и ќе возеше право, а Фетел посекако немаше да оди докрај лево затоа што свиокот е лев и ќе мора потоа малку нанадвор да отиде за да го фати свиокот, баш како што Алонсо погоре прави во видеото од 2010 година, затвора агресивно према внатрешна страна, па потоа оди кон надворешна за да го фати свиокот колку толку идеално.

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #442 на: 19 Септември 2017, 09:48:17 am »
Нема оправдување за возач кој секоја втора трка му е со инцидент и DNF ...
Ако гледаме според табелава и Vettel не е нешто чист возач...

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6564
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #443 на: 19 Септември 2017, 09:52:17 am »
Е да дека ферари го носат името треба сите да се тргаат настрана, слично како кими кога ќе му требаат поени на фетел, тој да се тргни.

Мора така инаку како ферари до титула повторно, возачка, за конструкторска со такви политики можат да сонуваат засега :)

Фетел е на рамниште на Розберг во плачење, само што во последниве 2 години, откако Рикиардо го ишлака во Редбул и агресивноста му се зголеми.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6506
« Одговори #444 на: 19 Септември 2017, 10:27:13 am »
Аргументи   :D

kristalno
zatoa ne drzi voda
ednostavno nema oset za prostor. zelen e i ne misli so mozok.
on e takov mentalen sklop. kopile.
Ма кави во линија, двата болида на ферари беа далеку пред жутокљунецов недоквакан.
сељакот неможеше да сконта дека Рајко има бољи рефлекс од него ..
ко типичен коњ... Ветел си имаше болид предност ...

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2717
« Одговори #445 на: 19 Септември 2017, 12:45:40 pm »
malce ko da se vrtime vo krug...
verstapen ne se trgase od vetel, secna vo levo za da go zatvara raikonenen.
moze on i negovite podrzuvaci samo da se vadat na toa sto vetel trgnal nakaj verstapen pa zatoa verstapen otisol vo levo. nema vrska toj nikad do sega ne se trgnal zatoa i sekoja vtora trka nekogo ucukuva. i pak go ostavaat da vozat F1.
razni interesi se vo prasanje, a definitino ferari ja nema silata i logistikata da vrsi prisitsok kako pred 10tina godini.
inace do sega verstapen ke bese kaznet barem edna trka. ne mislam samo na ova od singapur, neznam sto i kako ama ima nezdravo jak grb.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43956
  • Il Moderatore
« Одговори #446 на: 19 Септември 2017, 13:11:48 pm »
Аргументи   :D

Епитети, не аргументи.

Што се однесува до аргументите, момент пред судирот. :

ednostavno nema oset za prostor.
Ма кави во линија, двата болида на ферари беа далеку пред

Ветел си имаше болид предност ...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 517
« Одговори #447 на: 19 Септември 2017, 13:47:29 pm »
Не знам како да ти објаснам:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Нема што тука фетел да го гледа рајконен.

Единствен што има убав увид во двата болиди што се пред него е макс, и тој решава да не употреби кочница, туку да се учука во рајконен. Браос! Интелекц!
Тоа што стујардите решиле дека никој не е повеќе крив, не значи дека едниот не е поглуп.
Што е тоа што го има само на овој форум и на друго место го нема?
Дека Фетел не може ни да претпостави каде е кими?
Дека двата ферарија беа пред макс кога се деси инцидентот?
Дека макс со предниот дел удри во задниот дел на кими?

Singapore Grand Prix - Sebastian comments about the race

7 Sep 2017

I had an average start and then I moved slightly to the left trying to defend my position from Max. Then I got bumped on one side as Kimi’s car hit me. I’m not sure what happened.

Али тоа е што е, злобниците може да се ситат, што би се рекло хејтерс гона хејт. Ферари си остана без бодови, арогантниот макс си покажа колку вреди - чак две ферарија со еден потег може да уништи, хамилтон ни крив ни дужен застана на чело на табелата.
Ова чекав да го прочитам. Италијанските медиуми спротивно пишуваат од твоите пушувања на форумов. Нешто што го потенцирав претходно. :)

"Ferrari did everything wrong," declared La Gazzetta dello Sport.
The front page of Corriere dello Sport was equally incendiary: "No, Vettel! Not like that!

"The first 300 metres in Singapore was one of the most catastrophic events for Ferrari in the last decade."

http://en.f1i.com/news/280256-italy-turns-ferrari-singapour-debacle.html

Ferrari International Assistance strikes again....

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43956
  • Il Moderatore
« Одговори #448 на: 19 Септември 2017, 13:59:27 pm »
Јас не сум ни медиум, ни италијански ни германски, ни британски. Медиумите може да користат критики, да се сомневаат во тактиките, да праат анализи „што ако фетел беше 6-ти, наместо да пробаше да си го задржи првото место“, и слични мозочни гимнастики.
Јас сум публика. Од мој агол, работите изгледаат така: Макс предизвика удес, при што најмногу изгубија Ferrari, а најмногу доби Хамилтон.

момент пред удес, двете ферарија се пред Макс:

Момент на удес, Макс го удира Кими:

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #449 на: 19 Септември 2017, 14:15:03 pm »
Сајтот од погоре е високо кредибилен, директор е Бертран Гашо, возачот на формула 1 чиј најголем успех беше тепање на таксист.