Автор Тема: Formula 1 - Season 2017  (Прочитано 89629 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22217
Одг: Formula 1 - Season 2017
« Одговори #225 на: 27 Јуни 2017, 11:20:28 am »
Jaко беше...

Инаку телеметријата покажала дека Хамилтон исто се понашал и во претходните случаи кога имало safеty car...Не знам зашто успорил од 90 и кусур на под 40 км/ч, но тоа е тоа..

Фетел доби казна не затоа што го удри Хамилтон, туку заради она што го направи откако го удри...отиде скоро паралелно до него, му мафташе и имаше втор контакт.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #226 на: 27 Јуни 2017, 12:15:18 pm »
Криво ми е што му го ебаа викендот на Кими
Поради него гледам формула и не ми се гледа више...

Шефе кажи му на Финецот да успори да го заглави овој пред мене да го претицам пошто иначе не можам".
Е ради ова.

Armex алудираше на Хамилтон, он бараше Ботас да успори ...

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 517
« Одговори #227 на: 27 Јуни 2017, 16:27:31 pm »
Нели досадна формулава. Одеднаш се испостави дека сите ја гледате секоја трка и само ви се пишува за онаа која ќе ви се погоди. Рака на срце ваква трка немало од Канада 2011.

Ferrari International Assistance strikes again....

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3721
« Одговори #228 на: 27 Јуни 2017, 16:46:46 pm »
Бахреин 2014
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43646
  • Il Moderatore
« Одговори #229 на: 27 Јуни 2017, 19:49:58 pm »
Тркава беше легендарно интересна, по сите стандарди. Дома пак ќе си ја глеам.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #230 на: 27 Јуни 2017, 20:52:28 pm »
Бахреин 2014
Батон влезе 6 пати во боксот, падна на 15-та позиција, стигна прв. Нема шанси друга ваква трка да гледаме па дури и оваа во Баку е со друг вид на тензија. Бахраин 2014 и не е нешто за изненадување затоа што Розберг и Хамилтон беа пуштени да се тркаат последниве три години. Она што ми остава (непотребен) белег е реакцијата на фановите или коментаторите како Хамилтон побарал од Ботас да го забави Фетел. Вакви појави па дури и побезобразни беа направени во времето на Шумахер па никому ништо, нели? Значи Хамилтон побарал, а дали тоа ќе се изврши е друго прашање. Шумахер кога ќе побарал нешто, не требаше да се приговара, нели? Никој тогаш не рипна да каже „ејјјј видете го Шумахер како плаче“ ама ај... некој сака да му се радува на седумте титули.

Како и да е, ова е Канада 2011 како за мало потсетување.

https://www.youtube.com/watch?v=q6Iaz1-8VC0

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6368
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #231 на: 27 Јуни 2017, 22:03:32 pm »
Хах, Батон ги исчука Алонсо и Хамилтон од трката, си намале конкуренција.

Инаку од лани се виде колкав плачко е Ветел кога не му оди како шо сака, се само ми ми ми..., а Хулкенберг никогаш не му оди на чоекот кога има нешто хаос или кога ќе се пружи нешто шанса, знаев дека ќе заеби нешто пак, инаку можеше да биди тука во првите. Колку подиуми Перзе напрае со форс индија овој никако подобро од 4-то.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2606
  • Custom made interiors
« Одговори #232 на: 28 Јуни 2017, 21:31:59 pm »
Нели досадна формулава. Одеднаш се испостави дека сите ја гледате секоја трка и само ви се пишува за онаа која ќе ви се погоди. Рака на срце ваква трка немало од Канада 2011.

Јас не ги гледам сите туку така ми се погоди таа да ја гледам. И затоа што беше интересна и ја изгледав докрај иначе ако задремав одма ја менев.

Денот ми беше некни таков, од сабајле ЕТСС со Иџе гледав па МотоГП па Формула.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6438
« Одговори #233 на: 29 Јуни 2017, 07:21:50 am »
Шо знам, оваа година формулата мене лично ми е многу поинтересна за гледање во споредба со години назад. Убаво е што секој може да победи, интересни дешавки, претекнувања...

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #234 на: 29 Јуни 2017, 09:04:00 am »
Шо знам, оваа година формулата мене лично ми е многу поинтересна за гледање во споредба со години назад. Убаво е што секој може да победи, интересни дешавки, претекнувања...
Најверојатно си фан на ферари, но после ерата на Шумахер. Вакви изјави на фераристи му беше забрането да пишат, освен ако не си се наоѓал на лице место во Австрија 2002 па да свирнеш со уста против нив. :D

Инаку се согласувам, формулава никогаш не била поинтересна изминативе години откако Мерцедесите се тркаа меѓу себе или оваа година конечно го дочекавме дуелот меѓу Хамилтон-Фетел. Се надевам дека ќе остане во Ферари, да не испадне да добие „нога“ за надвор/сиктер и на негово место да го вратат Алонсо. :P

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3721
« Одговори #236 на: 29 Јуни 2017, 23:50:06 pm »
Дополнителна истрага за инцидентот меѓу Хамилтон и Ветел

https://www.formula1.com/en/latest/headlines/2017/6/f1-vettel-hamilton-baku-fia-penalty-collision-further-action.html
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
« Одговори #238 на: 07 Јули 2017, 09:23:55 am »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore