Автор Тема: Golf Rallye  (Прочитано 382413 пати)

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг: Golf Rallye
« Одговори #690 на: 26 Ноември 2011, 21:05:07 pm »
I konecno haubata e gotova :)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Решеткиве што си ги ставил ич не стојат.
Али чим си решил еден совет: смени го редоследот на решетките 2ра на место 1.
Така да воздухот на 1ва да влегува а од 2ра да излегува.

Прочитаја темата полека од почеток па ќе ја сватиш и хаубата, и од што е.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #691 на: 26 Ноември 2011, 21:14:08 pm »
top e roki, ;) a za resetkite, i treba da se taka  :) toa nekoj si go mislel,vozduh vlaga od napred i dole a si izlaga nagore, baska i topliot avtomatski si e polesen i ide gore, ako vlaga i od gore samo ke ima ogromna turbulencija vnatre i pomala efektinost razmisli na golemi brzini kako ke si dise dole vlaga izlaga gore i ima konstanten protok (vlez izles) treba da ja iznesuva toplinata efektivno ;)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #692 на: 26 Ноември 2011, 21:14:36 pm »

Прочитаја темата полека од почеток па ќе ја сватиш и хаубата, и од што е.
Одамна сум запознаен со темава и знам од што е.  :D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #693 на: 26 Ноември 2011, 21:18:34 pm »
Сега останува уште така неприметно да накалемиш крилја на вратите и спремен си за полетување.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #694 на: 26 Ноември 2011, 21:19:23 pm »
баш оргинално си игледа хаубата,а и неможе да се стават обратно бидејќи не се со ист ооблик

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #695 на: 26 Ноември 2011, 22:04:28 pm »
И да може да се стават обратно разликите би биле незначителни.  По потреба, усисот ќе создаде подпритисок па воздух ќе влегува и од двете дупки, покрај останатите. Во случајов е битно да се доведе свеж воздух од надвор, сеедно од каде, и да има доволно количество на ладен воздух на располагање за во случај кога ќе притисне нагло на гас да не се гуши моторот. Во ваков случај дупките ќе помогнат поефективно да се надополнува усисаниот воздух со свеж и ладен воздух од надвор. Со тоа ќе се намали подпритисокот кај филтерот за воздух на минимум. Тој подпритисок го гуши моторот без разлика што е со форсирана аспирација.

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #696 на: 27 Ноември 2011, 03:39:31 am »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Решеткиве што си ги ставил ич не стојат.
Али чим си решил еден совет: смени го редоследот на решетките 2ра на место 1.
Така да воздухот на 1ва да влегува а од 2ра да излегува.
svasta... ???

Отсутен 2fast4you

• Редовен
  • Пораки: 1797
  • Some drive to work ... I work to drive!!!
« Одговори #697 на: 27 Ноември 2011, 11:44:38 am »
Kolku site da znaat resetkite sluzat SAMO da ja izvlecat toplinata od motorot. Ne postoi tuka nikakov vlez,izlez,vakum...bla,bla,bla. Resetkite sluzat samo toliot vozduh koj go generira motorot da ima od kaj da go napusti prostorot, a za vlez na laden vozduh mislam deka e dovolno samo prednata maska. Pozdrav  :-*

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #698 на: 27 Ноември 2011, 11:49:46 am »
Можеби и за малце повише да се чуе моторчето. :)

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #699 на: 27 Ноември 2011, 13:09:44 pm »
Можеби и за малце повише да се чуе моторчето. :)

тоа гратис од куќата :)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #700 на: 27 Ноември 2011, 15:15:31 pm »
За да не влече воздух и од горе ќе треба да ставиш барикади. Инаку кога си шмука моторот воздух, шмука од секаде. А полесно го вшмукува топлиот воздух бидејќи е полесен.

Инаку за ладење на мотор мислам дека многу поефективно ќе биде да ставиш поголем хладњак, црева со поголем пресек, да го зголемиш притисокот на пумпата за вода, да смениш термостат кој порано ќе ги пали вентилаторите и да ставиш помоќни вентилатори.

Отсутен 2fast4you

• Редовен
  • Пораки: 1797
  • Some drive to work ... I work to drive!!!
« Одговори #701 на: 27 Ноември 2011, 19:14:35 pm »
За да не влече воздух и од горе ќе треба да ставиш барикади. Инаку кога си шмука моторот воздух, шмука од секаде. А полесно го вшмукува топлиот воздух бидејќи е полесен.

Инаку за ладење на мотор мислам дека многу поефективно ќе биде да ставиш поголем хладњак, црева со поголем пресек, да го зголемиш притисокот на пумпата за вода, да смениш термостат кој порано ќе ги пали вентилаторите и да ставиш помоќни вентилатори.
??? ??? ??? ??? ???
Prvo jas kolku sto znam motorot vsmukuva vozduh od edno mesto ne mi e jasno toa kako smuka vozduh od sekade ??? A kako vtoro na 2.0 tfsi motorot duri i pod toj prttisok ne mu treba pogolemi perki ili hlanjak. Fabrickiot sistem bez nikakov problem si ja vrsi rabotata...barem nikoj do sega na toj motor ne se pozalil na sistemot za ladenje na vodata vo motorot ???

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #702 на: 27 Ноември 2011, 20:32:41 pm »
Вмукува од едно место, а вшмуканиот воздух околу филтерот за ваздух се надополнува од околината по патеки по кои има најмалку отпор за вшмукување. Тоа значи дека ако има воздушен пат од филтерот за воздух до решетките од хаубата дека, покрајдругото моторт ќе вшмукува воздух и од отворите под хауба.

За ладењето на моторот 2.0TFSI немам информации. Ако велиш дека има добар систем за ладење тогаш нема поентата да оставаш отвор на хаубата. Да не звучам сега ко википедија, ама водата ја спроведува топлината околу 1000 пати поефективно од воздухот. Значи ефективното ладење треба да се адресира на воддниот систем: хладњак, пумпа, црева и вентилатори. Не на отворите кои превенствено служат за да овозможат да влегува воздух под хауба.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
« Одговори #703 на: 27 Ноември 2011, 20:44:39 pm »
Сите сте се фатиле за ладењето...
Овие решетки и те како даваат поагресивен изглед на предниот дел :)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #704 на: 27 Ноември 2011, 21:04:24 pm »
Секако дека го имаат custom елементот во себе. Јас целото испакнување на хаубата го толкувам како правење простор за да се напасира моторот.