Автор Тема: Jolana Iris Bass '73  (Прочитано 1723 пати)

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5689
Jolana Iris Bass '73
« на: 14 Ноември 2016, 15:40:25 pm »
Незнам дали е за тука или за во работилница темата ама еве ке ја поставам овде па ако мислат администраторите нека ја преместат кај што е прикладно.
 Љубител сум на жичани инструменти , ги имам во некој поголем број, решив да претставам еден проект шо го имав започнато во во летото ама го баталив , па го завршив дури сега пред месец дена :D
 Станува збор за Jolana Iris од 1973 година која ја добив во неисправна состојба, расипани потенциометри ,искривен врат и изместена интонација, и со илјада бои четкани през годините нанеа.
Еве неколку слики во прилог, извињавам се за лошата камера дигитрон од телефон користам во последно :)

Наредно дојде стружење со пегла, од 80ка , па се до 400 600 шмиргла

наредно искитирав секаде кај што имаше потреба, па шприцкит па шмирглање шприцкит со сува шмиргла до , незнам зошто немам слики од тие работи..па после стигна фарбање во комора, бојата е некоја од тојота, првично сакав да ја фарбам сам ама било зезнато за нанесување оти е металик па требало незнам како прво основата па кристалите па незнам шо да се нанеси..
еве го финалниот резултат, бојата е супер, само имам лоша камера неиди до израз , особено иди до израз на денска светлина преливаат кристалите )

сменети се и нови потенциометри , нови капачиња занив , исто така најдов и хромиран поклопац за бриџот
потоа е менав еден праг, го исправив вратот, нова кобилица од пластика на вратот , и ја наместив интонацијата , така да сега е во културна форма за свирење :)
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8157
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Одг: Jolana Iris Bass '73
« Одговори #1 на: 14 Ноември 2016, 16:21:34 pm »
Ќе се произнесе другиот заразен стручњак Стратро за некое време во темава  :)

Одлично излегло вака навидум. Се гледа дека со задоволство и е посветено време.

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5689
« Одговори #2 на: 14 Ноември 2016, 20:11:00 pm »
Фала, во споредба од шо беше има разлика , особено за свирење, штима сегде и држи штим, сеа звукот .. јеби га не е фендер џез басс :D  али сепак има некој интересен винтиџ звук од магнетите, потсеќа онака постпанкерски алтернативно, особено со перце свирена :)
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8770
  • Пичлеме
« Одговори #3 на: 14 Ноември 2016, 20:22:01 pm »
Св Трифун, премиум ракија :)
Шала на страна, голема разлика.