Автор Тема: Бебешко/детско седиште за во кола  (Прочитано 52267 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8952
Одг: Бебешко/детско седиште за во кола
« Одговори #180 на: 26 Јули 2020, 14:41:53 pm »
како мене ми личи детево не е ни врзано на втората слика...

лежечка положба е за транспортер повеќе. Седиштава од 9 до 36 генерално немаат лежечка посебно ако се изофикс бидејки нема простор како да се навали уште

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6150
« Одговори #181 на: 26 Јули 2020, 15:43:38 pm »
@Deni

Ги имам и двете. Првото е тоа што праша членот дали го бива. Не го бранам, напротив, викам дека е лошо седиште. Второто е Cangaroo Better Nano што го купив накнадно, ради тоа што не го бива првото - Chicco Gro up. Второто има 3 положби за местење и е бар дупло подобро седиште од извиканото Chicco.

@MarceCvarce

Врзано е. Па тука е и маката, да има бенефит и на транспортер по потреба. Ова е од 0-25.

Не можам ни да замислам да тргнам негде на пат со дете, без тоа седиште. Толку е добро. А и она си го сака, едвај чека да си седи во него.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #182 на: 26 Јули 2020, 16:00:52 pm »
Ама ова е ептен легнато. Вакви седишта не ни има, се на се 2-3 се и тоа постари модели. (Зошто не смее вака да седи демек детето) а сите што малце знаат, бараат вакви седишта.

Во МК само 1 има, и еве ова што го спомна сега е второ.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7071
« Одговори #183 на: 26 Јули 2020, 17:08:59 pm »
Малиов ми има 4.5 години и 24 кила, нит му се нозете на шалт табла, нит па има проблем со спиење у седиште. Седиштето има позиција за спиење и се навалува малце, до сега нема забелешки на удобноста.

Јас како дете спиев испружен на задно седиште со перница и фротирка, али јбг се сменија времињата.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #184 на: 26 Јули 2020, 17:28:50 pm »
Малиов ми има 4.5 години и 24 кила, нит му се нозете на шалт табла, нит па има проблем со спиење у седиште. Седиштето има позиција за спиење и се навалува малце, до сега нема забелешки на удобноста.

Јас како дете спиев испружен на задно седиште со перница и фротирка, али јбг се сменија времињата.
"се навалува малце" е моментот што го дискутираме.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7071
« Одговори #185 на: 26 Јули 2020, 17:31:26 pm »

Епа вие ептен ги учите за директори, мојов сакал да биде полицаец, како другачие ќе научи да спие во трета смена на столче. Од мал се учи.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #186 на: 26 Јули 2020, 18:17:01 pm »
Спореди со сликата погоре колку е навалено тоа.

А пошто не се навалуваат доволно, ако е исофикс може да се стави перниче мало под седиштето за да го навали уште малку.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 859
« Одговори #187 на: 26 Јули 2020, 21:13:11 pm »

Епа вие ептен ги учите за директори, мојов сакал да биде полицаец, како другачие ќе научи да спие во трета смена на столче. Од мал се учи.
Win

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
« Одговори #188 на: 26 Јули 2020, 21:13:51 pm »
Спореди со сликата погоре колку е навалено тоа.

А пошто не се навалуваат доволно, ако е исофикс може да се стави перниче мало под седиштето за да го навали уште малку.
Deni, имаш ти седиште?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #189 на: 26 Јули 2020, 21:15:56 pm »
Да.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
« Одговори #190 на: 26 Јули 2020, 21:19:04 pm »
Fuck logic, али ај... Големи сте, вие си знаете.

Повеќе од пола саат не може да спие во седиштево. Се гледа дека едноставно не е удобно, не е до детето.

Тука, 10 и кусур саати нагоре спиеше и 10 саати назад спиеше лани, без да се мрдне, не да се разбуди, значи цирка 4000 километри не ги сети, дете од 2.5 години. Возење. Сликата е од на брат ми колата, али нема везе, немам појасна од мојата, принципот е тој.

Сеа јас ќе гледам во случај на удес седиштето да е безбедно, а цело време нека се кичми дур се вози.

И тоа и тоа се врзуваат со каиши. И тоа и тоа имаат посебни каиши со 3 точки на врзување. Не се безбедни?

Како што кажав, fuck logic.
Off topic
Скоро 4000km за 20 и кусур саати?
Колку е "скоро" и "кусур"? По есапов испаѓа дека просечно 100 и кусур км/ч си возел или скоро 200км/ч?
Добар просек

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
« Одговори #191 на: 26 Јули 2020, 21:20:54 pm »
Да.
Какво? Упатен си во проблематикава, дај совет за какви да ги смениме нашиве?

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6150
« Одговори #192 на: 26 Јули 2020, 21:35:40 pm »
Не бе батка, спиеше по толку на одење и на враќање. Остатокот си се забављавме. Нагоре 23-24 саати, назад 22 и нешто...

Го најде човекот за 100 на саат просек...

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #193 на: 26 Јули 2020, 21:50:23 pm »
Детето спиело 200 на саат ;D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #194 на: 26 Јули 2020, 22:27:55 pm »
Најдобро оставевте ги децата дома. Ем они безбедни, ем вие одмор ќе видите.

;D ;D ;D