Автор Тема: Мислења/совети/помош за нова кола  (Прочитано 32545 пати)

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5719
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Одг: Мислења/совети/помош за нова кола
« Одговори #315 на: денес во 08:38:41 »
Jas so moi 186cm vozam so sedisteto vrateno nanazad do kraj, i vo Arteonot mozam jas da sednam pozadi na sedisteto bez da mi udiraat kolenata.
Na toj nacin testirav modeli pred da se odlucam.
Vo Lancerot na istiot nacin samo pomaliot sin moze da sedi, vo sluzbenata Fabia ne moze nitu on :D

Koga i da moram da vozam so sedisteto ponapred mi e tolku neudobno da najcesto i davam na zena mi da vozi.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4548
« Одговори #316 на: денес во 08:41:17 »
Така тестирам и јас, ама нема возило од овие кај што нема да ми фаќаат колената, во некои дури и нема шанси ни да седнам.
Едино возило до сега каде сум седнал напред и ми било екстра комотно, и после сум седнал позади и не ми фаќале колената, беше постара С класа од 2010 негде, имав околу 20 цм плус пред нозе кога седнав позади :)

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7084
  • Бенве сие бенве
« Одговори #317 на: денес во 10:17:47 »
Х5/Х7 дизелче земи си и немаш гајле

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15303
« Одговори #318 на: денес во 11:01:42 »
Прв пат деновиве имав шанса да се возам со Toyota Corolla Wagon Hybrid.

Клаустрофобија ме фати. Главата ја изначукав на секое влегување и излегување.

Материјалите внатре беа ОК ништо посебно ама не беа лоши.

Звучна изолација полоша од Шкодата ама се гледа дека е доста робусно возило.

За такси / рент а кар измислено. За фамилијарно - мене лично не ми брка работа.

Кровот е премногу закосен навнатре и мислам дека секој што е над 185cm ќе ја удира главата на влегување и излегување.

Мислењето за CVT не ми е сменето - одвратно.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6865
« Одговори #319 на: денес во 11:21:54 »
Така тестирам и јас, ама нема возило од овие кај што нема да ми фаќаат колената, во некои дури и нема шанси ни да седнам.
Едино возило до сега каде сум седнал напред и ми било екстра комотно, и после сум седнал позади и не ми фаќале колената, беше постара С класа од 2010 негде, имав околу 20 цм плус пред нозе кога седнав позади :)

Во таа Ц класа Мерцедес седењето е ептен ниско. Додуше, оваа про ми е во блиско опкружување е 2013-та.

Четвороношки излегувам од неа.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15055
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #320 на: денес во 13:04:09 »
@ficomk  Можеби била лонг верзија,затоа така.Мада и нормалната е комотна. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4548
« Одговори #321 на: денес во 13:25:44 »
За Мерцедес мислев на S класа, не на C, таа не ја ни пробувам, знам дека ќе е мала за мене.
Не пишав во долгиот пост, влегов и во X5ката, ја измерив и нејзе, не е поголема, те нема повеќе простор за нозе од 5ката. Има повеќе волумен дека е повисока, ама иако изгледа огромно од надвор, просторот за нозе е тука со лимузината, но чувството е дека е попространа кола у секој случај. Ама тоа веќе е доста над буџет.
Еве една табела што ми ја направи Gemini за трошоци годишно за моделите, по актуелниве цени за литар бензин и дизел. Осигурувањето е ориентационо, може да е и помалце, но и повеќе.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5342
« Одговори #322 на: денес во 14:03:47 »
За Мерцедес мислев на S класа, не на C, таа не ја ни пробувам, знам дека ќе е мала за мене.
Не пишав во долгиот пост, влегов и во X5ката, ја измерив и нејзе, не е поголема, те нема повеќе простор за нозе од 5ката. Има повеќе волумен дека е повисока, ама иако изгледа огромно од надвор, просторот за нозе е тука со лимузината, но чувството е дека е попространа кола у секој случај. Ама тоа веќе е доста над буџет.
Еве една табела што ми ја направи Gemini за трошоци годишно за моделите, по актуелниве цени за литар бензин и дизел. Осигурувањето е ориентационо, може да е и помалце, но и повеќе.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
na kolku km godisno? na tie oficijalni brojki dodaj 1litar

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7549
  • French diamond
« Одговори #323 на: денес во 14:38:23 »
Тебе другар ако не те собира ни С класа, ни Х5ка ко шо кажваш, купи си најубо камион или некој американски Кадилак. Кола е, не е дневна соба па да се осеќаш како на кауч да лежиш.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3824
« Одговори #324 на: денес во 14:47:34 »
5 души да ме држат и тројца да ме маваат нема да извадам метро и да мерам простор позади.
Мое мислење, не се навредувајте.

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6231
« Одговори #325 на: денес во 15:09:42 »
Седмосед барај, ако веќе немаш место ни за тебе и позади.
Ќе го подесиш колку шо сакаш сњдиштето назад, и да не се седи зад тебе имаш уште две седишта екстра за сопатниците.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4233
« Одговори #326 на: денес во 15:38:52 »
5 души да ме држат и тројца да ме маваат нема да извадам метро и да мерам простор позади.
Мое мислење, не се навредувајте.

Ги има мерките во каталогот за секој модел.

CX5 новиов делува дека има многу место внатре. Почекај да извадат појак мотор и види како ќе вози
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"