Dobrovecer ,Vladimir od Prilep . Steta sto porano ne sum go pronasol ovaj forum .Drago mi e deka e tuka , makedonski ! Sto da vi kazam za sebe ....so klesti vo race sum se rodil najverojatno .Mehainikata mi e od dete vo glava .Najverojatno nasledeno od tatko mi , eden od najdobrite majstori vo vremeto za Scania .Tamy nekade na 14 li bese godini ,izfrizirav Pony Express moped taka da gi topese lagerite na kolcata ..he he .Devedestite godini so brat mi zaedno spremivme edno Jugo......Jugo so 2000ccm motor od Fiat Ritmo Abarth.Se razbira , bregasti novi , izduv , ventili , kanali , dellorto horizontalni karburatori ,izduv, Bilstein amortizeri /uste me boli glava koga mi tekne kolku gi plativ togas/ 13-ki i 7 cola siroki bandazi so Yokohama gumi , disk kocnici na site cetiri trkala , prepraveno vesanje /uniball/ ,sasijata pojacana , roll bar se razbira ......ludinca za toa vreme ....
Pozz od Prilep
PS >kade da otvoram tema za ova ............mi treba jak menjac /preden pogon/ sakam uste eden proekt da napravam dodeka me drzat nozete ....V6 250ks bi turbo motor od Maserati ubavo bi legnal vo nekoe malo vozilo so preden pogon .....