Автор Тема: Мојот нов Golf 4  (Прочитано 2491 пати)

Отсутен Gryffindor

• Почетник
  • *
  • Пораки: 48
Мојот нов Golf 4
« на: 20 Мај 2016, 13:25:10 pm »
Zdravo na site.

Jas porano imav Fiat Stilo 1.9 JTD i go imam pretstaveno ovde, no sega kupiv Golf 4 i sakam da go pretstavam. Pred da pochnam sakam da kazham deka stiloto e prodadeno, ne poradi nezadovolstvo od kolata tuku poradi moi privatni prichini. Kako i da e so Stiloto nemav nikakva maka..i ushte go preporachuvam na onie shto se mislat da kupat kola.

Golfot go kupiv pred edna nedela...iskreno ne sakav Golf poradi toa shto e najprodavana kola..ali ovoj avtomobil beshe iskluchok :)
Kolata ja znam vekje edna godina ipol..poradi toa shto mi beshe vo familijata, no ne beshe moja...nema nikakva mana..motorot e 1.9 TDI..ima okolu 230.000 km pominato..redovno odrzhuvan..ima centralna brava, klima i site ostanati nishani, osven elektronski stakla.
Znachi kolata ja imam edna nedela..ne sum imal dovolno vreme da ja osvezham, ne sum kupil nishto novo za nea. vo nea ima edno staro radio i poradi toa se mnogu kaam oti ne si go izvadiv novoto Sony radio od stiloto pred da go prodadam :) Sega mi se izvdeni ratkapnite i ima aluminiumski bandazhi, no se od Audi..kako i da e natamu kje go sreduvam..eve sliki...

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Одг: Мојот нов Golf 4
« Одговори #1 на: 20 Мај 2016, 15:54:21 pm »
Уелкам то мејнстрим.  Инаку од опрема голфот има клима и ништо друго. Со сите нишани значи да има се. Арно е вака на прв поглед.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #2 на: 20 Мај 2016, 16:03:54 pm »
Супеш штом си нашол од познат човек да го земеш.

Отсутен BazeMK

• Почетник
  • *
  • Пораки: 29
« Одговори #3 на: 20 Мај 2016, 17:12:40 pm »
Со здравје да си го возиш и многу километрии !

Отсутен Gryffindor

• Почетник
  • *
  • Пораки: 48
« Одговори #4 на: 21 Мај 2016, 18:25:51 pm »
Да, мејнстрим е..искрен ќе сум..прво не сакав Голф..сакам Алфа Ромео 156..али овој испадна вака пошто и редовен сервис му е направен и тоа со квалитетен сет, германски..плочки на кочници се сменети и се друго што е од потрошен карактер, а треба да се менува ако зимам увезена кола..инаку голфот е увезен од Германија со цел тефтер со напишани редовни сервиси од овластени сервиси..и ми беше само пали вози..освен што менував уље.
Инаку моторот е од 90 коња и можам да кажам дека е многу штедлив..троши помалку од Стилото, али добро тоа беше 116 коња. Си ги ставив зимните Мишелин гуми од Стилото..сеа треба да купам летни. Планирам да купам добро радио..а натаму и оригинал алуминиумски бандажи за Голф.
Битно ми беше да се добро одржувана кола..ме плаши непознатото, посебно кога станува збор за половни увезени возила..јас имав среќа што го најдов тоа Стило така добро..

Отсутен Боби Л.

• Редовен
  • Пораки: 1273
  • I live my life a quarter mile at a time...
« Одговори #5 на: 21 Мај 2016, 21:15:54 pm »
Се шириме како птичји грип :D :D :D
Одлично голфче со здравје да се вози уба да му е среќата :)
https://www.youtube.com/watch?v=-Lc9QZqITc4
Брзината не е опасна,туку будалата шo седи зад воланот :)