Автор Тема: The Grand Tour (Top Gear Amazon) Clarkson/Hammond/May  (Прочитано 120205 пати)

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
Одг: The Grand Tour (Top Gear Amazon) Clarkson/Hammond/May
« Одговори #450 на: 17 Декември 2017, 19:43:38 pm »
Јас секогаш си ги гледам гостите. Интересни ми се муабетите.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9228
« Одговори #451 на: 18 Декември 2017, 09:10:46 am »
добро оној Ричард Хамонд следно Дачиа Сандеро изгледа ќе вози :D

ова со Фордот втората ми беше нешо како во Јапан кога возот со GTR Nissan, башка и моментот со овој демек неможе да оди...

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 765
« Одговори #452 на: 18 Декември 2017, 09:19:37 am »
Кларксон и компанија како да заборавија дека имаат фанови кои ги пратат повеќе од една деценија...или мислат дека истите патат од амнезија..или па не ги заболе за старите фанови  бидејќи имаат премногу нови фанови...

Ок, Фордот (а и Мерџанот)  се порњава и тоа од оние по тврдите...али се останато е веч виџено...многу пати...со Астон..со Мекларен Мерцедес..Со Ферари V12...
Едино што е различно  е ЦД то кое му го даваат да го слуша во колата... ;D

Самиот Џереми во една прилика имаше кажано за гранд тур а и за топ гиар последните сезони важеше, дека они праат some kind of entertainment show which happens to have cars in it(не го ставам у наводници пошо не е цитат него нешо у тој стил беше), башка пола свет не ги глеа ради колите, ги глеа од навика ради "глупирањата" нивни меѓусебни.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9228
« Одговори #453 на: 18 Декември 2017, 09:21:34 am »
јас само поради колите гледам

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #454 на: 18 Декември 2017, 09:24:51 am »
Одлични си се момците, новава сезона ми е супер забавна за гледање. Многу долго време се присутни, не може да се очекува постојано нешто да измислуваат.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #455 на: 18 Декември 2017, 10:40:17 am »
Кларксон и компанија како да заборавија дека имаат фанови кои ги пратат повеќе од една деценија...или мислат дека истите патат од амнезија..или па не ги заболе за старите фанови  бидејќи имаат премногу нови фанови...

Ок, Фордот (а и Мерџанот)  се порњава и тоа од оние по тврдите...али се останато е веч виџено...многу пати...со Астон..со Мекларен Мерцедес..Со Ферари V12...
Едино што е различно  е ЦД то кое му го даваат да го слуша во колата... ;D

Самиот Џереми во една прилика имаше кажано за гранд тур а и за топ гиар последните сезони важеше, дека они праат some kind of entertainment show which happens to have cars in it(не го ставам у наводници пошо не е цитат него нешо у тој стил беше), башка пола свет не ги глеа ради колите, ги глеа од навика ради "глупирањата" нивни меѓусебни.

Не се разбираме.
Нормално дека се entertainment show  a не car review show...мораа на таа карта да се вадат за да не попијат казна од Елон Маск у Тесла.;)

Муабетот е дека јас ( а верувам и многу други) ги гледам 10 години, по најмалку 2 пати секоја епизода и гледам премногу повторување, идентично сценарио во кое имаш кола која Кларксон ја вози (Мекларен Мерцедес, Ферари Скалиети, Астон Мартин, Мустанг Шелби, Нисан ГТР и сега Форд ГТ) и се трка против јавен превоз (воз, брод, авион) до одредена дестинација , каде, како што реков едина разлика е ЦД то кое Кларксон го слуша во колата...(еднаш учи јазик, втор пат се говорите на Маргарет Тачер, сега беше аудио книга  на Џејмс Меј).

Истото важи и со 3 половни коли кои го возат со мал милион кварови до негде...
Истото важи и за Африка, Боливија, Аргентина спешал....

Одамна им фалат тазе идеи, независно колку се јаки колите кои  ги возат.
Не дека нема да ги гледам во иднина, али одамна не ме изненадиле.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #456 на: 18 Декември 2017, 10:43:03 am »
Јак фактор е Елон Маск за вадењето.

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #457 на: 18 Декември 2017, 18:05:49 pm »
Амазон ја мислам само со буџетот на гранд тур може елон маск со се гаки да го купи не па ли со цел нивни буџет, а што се однесува до типот на шоу по правило не го водат као ентертејмент, него Factual знам и у неколку наврати и го нагласуваа тоа на топ гиар, поготово еднашка коа возеа низ америка со корветата кадилакот. За тоа и Џереми се зезаше со тоа за инвалидите "The Grand Tour a show that cares" или на топ гиар "TopGear a show that provides information like no other show on tv" и сличните нему цитати/

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #458 на: 18 Декември 2017, 18:14:33 pm »
Мислиш дека е толку евтин Илон Маск?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #459 на: 18 Декември 2017, 18:56:15 pm »
Не мислам дека е воопшто ефтин, да не се разбереме погрешно, ама мислам дека амазон финансиски мн по добро стои од него.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #460 на: 18 Декември 2017, 20:57:47 pm »
Џеф безос? Па нели е најбогат на оваа планета. На други планети незнам.

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #461 на: 18 Декември 2017, 21:14:52 pm »
Џеф Безос моментално по форбс е на трето место со 72,8 милијарди а Илон Маск е на 80то место со 13,9 милијарди(ова се податоци за 2017та не риал тајм ранкинг). Али да не забегуваме оф топик.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #462 на: 18 Декември 2017, 22:15:20 pm »
Амазон ја мислам само со буџетот на гранд тур може елон маск со се гаки да го купи не па ли со цел нивни буџет, а што се однесува до типот на шоу по правило не го водат као ентертејмент, него Factual знам и у неколку наврати и го нагласуваа тоа на топ гиар, поготово еднашка коа возеа низ америка со корветата кадилакот. За тоа и Џереми се зезаше со тоа за инвалидите "The Grand Tour a show that cares" или на топ гиар "TopGear a show that provides information like no other show on tv" и сличните нему цитати/

Неофицијално, буџетот за 3 сезони Гранд Тур е 160 милиони фунти. Илон Маск „тежи“ 20+ билиони долари.

Буџет на Гранд Тур е една работа, буџет на Амазон друга, „тежината“ на Џеф Безос и Илон Маск сосема трета. Да не би мешале баби и жабји батаци.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #463 на: 18 Декември 2017, 23:48:21 pm »
Пировата победа за ББЦ пред суд беше во тоа што,  за да избегнат казна, мораа самите да се "деградираат" од car review show.во entertainment show.
А тоа што го направија со Тесла Роудтсерот само кажува колку реално треба да му се верува на Кларки кога јаде гурабии против некои брендови.

Не случајно старата Астра ОПЦ ја пеналеше за катастрофален torque steer и неуправливост, а читав дека уствари цел тест (намерно) го снимале со изгасен traction control.
Во секој случај,  количето си го кажа своeто на Нирбургринг бидејќи своевремено држеше рекорд за најбрз FWD хеч.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #464 на: 19 Декември 2017, 00:41:21 am »
Пиши му на Илон дека и тебе ти ја изругале колата на Топ Гир подобро ќе се осеќа :p