Автор Тема: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори  (Прочитано 879122 пати)

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
Одг: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #990 на: 15 Ноември 2013, 14:36:44 pm »
Имам пунто мк2 1.2 8v Колку кошта плинскиот уред со боца кај резервната гума и колку време е потребно за монтажа ?

Kaj Punto 1.2 predvideno e postavuvanje na sekvencionalen plinski ured, so torusen rezervoar od 42 litri koj se vgraduva na mestoto na rezervnoto trkalo. Cenata e 570 evra (35.050 denari).Vreme na montaza e eden den, voziloto ke se primi nautro, a popladne okolu 16.00 casot ke bide podgotveno za predavanje na sopstvenikot so vgraden plinski ured, a ako pobara klientot I so zavrsen atesten pregled (opcija za koja se doplaka 2100 denari)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #991 на: 16 Ноември 2013, 13:02:23 pm »
Мислам дека еднаш прашав ама ај пак: Колку чини литар(или како и да е пакувано) масло за ладење вентили?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #992 на: 16 Ноември 2013, 13:12:04 pm »
нема во литар паковања...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1476
« Одговори #993 на: 17 Ноември 2013, 01:20:18 am »
колку би коштал уред за бора/толедо/голф со мотор 2.3 v5 10 вентилски 150 кс ?
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #994 на: 19 Ноември 2013, 16:53:25 pm »
Мислам дека еднаш прашав ама ај пак: Колку чини литар(или како и да е пакувано) масло за ладење вентили?

Cenata e 600 denari, za pakuvanje od 1/2 litar.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #995 на: 19 Ноември 2013, 16:55:37 pm »
колку би коштал уред за бора/толедо/голф со мотор 2.3 v5 10 вентилски 150 кс ?

Cenata za vgraduvanje na plinski ured na V5 motor iznesuva 830 evra, so doplata od 30 evra ako se izbere torusen rezervoar koj se postavuva na mesto na rezervno trkalo. Cenata se odnesuva na Landi Omegas Evo uredot, verzija za 5/6 cilindri

Отсутен tsd

• Почетник
  • *
  • Пораки: 30
« Одговори #996 на: 22 Ноември 2013, 08:46:14 am »
Здраво дечки, ме интересира кој плински уред е најдобар за Astra 2 classic 1.4 која цена е и како го решавате проблемот со Бобината кај тие мотори :)

Поздрав,

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #997 на: 22 Ноември 2013, 12:46:26 pm »
Проблемот со бобината?

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #998 на: 22 Ноември 2013, 15:52:59 pm »

кое штрафче за што е?
да ја наштелам распљиначава, да не ве малтерирам

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #999 на: 22 Ноември 2013, 15:54:52 pm »
Па едно е :)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #1000 на: 22 Ноември 2013, 15:55:54 pm »
trebe i softver.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #1001 на: 22 Ноември 2013, 16:05:08 pm »
Па едно е :)

тоа најдоле е за испуштање на тоа црното знам

е сеа ова црново големо и таму горе десно има уште едно скриено едно од тие две е за лер гас едно за смеса
ама незнам кое е што

а за софтвер не треба и онака сондата е при крај :D

Отсутен tsd

• Почетник
  • *
« Одговори #1002 на: 22 Ноември 2013, 17:39:07 pm »
Да Djidji кај тие мотори нема кабли за свеќици и бобината(бомбина ја викат некои :-)   ) е директно поставена на моторот. Тоа ја прегрева и гори. Кај некои побрзо кај некои не,ама е познат проблем за тие мотори

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1003 на: 22 Ноември 2013, 19:05:00 pm »
Ja го возам истиот мотор Z14XEP (и Z16XEP(R) e ист) и не мислам дека моторот ја прегрева бобината. Слушав верзии дека дека штрафовите што ја држат бобината се загреваат и на тоа место пластиката се топи и пробива преку штрафот на маса. Затоа знам доста луѓе кои ги вадат штрафовите или заменуваат со тефлонски. Бобината гори ако не ти чинат свеќиците или лошо налегнува на нив (лош контакт, прелазен отпор...), а претпоставувам дека ги прашуваш Плимонт заради повисоките температури што се развиваат при согорувањето на плинот. Ја возам на плин, а разговарав и со marsher кој е гуру за Опел, према неговите сознанија, а и сознанијата на неговите колеги надвор од државава причината за горење на бобините е пред се во нивниот тогашен неквалитет или лошо подесениот зазор на свеќиците, неквалитетни свеќици, истрошени свеќици, свеќици со гареж на нив (лошо согорување) и тн. Гледам го пратиш хрватскиот форум... ова беше случај за тие до 2006 г. Па ти тргни го украсното капаче и пипни ги штрафовите, чим можеш со рака да ги издржиш пластиката сигурно нема да се стопи. Ова е мое мислење, а ти прашај и во сервисите на Опел.
Како и да е, зборот ми беше дека Плимонт нема врска со бобината на колата, затоа и се зачудев на прашањето како го решаваат проблемот со бобината :)
Сега здраво и добредојде, пошто не се претстави во темата ;) Претстави ни го и твоето ауто у гаража. Поздрав!

Отсутен tsd

• Почетник
  • *
« Одговори #1004 на: 22 Ноември 2013, 23:38:21 pm »
Ова ми е муабет од по луѓе,знам дека аутомакедонија не ги доштрафувале штрафовите односно ја разлабавувале што мислам дека е лоша идеа. Расчепкав по нетов и паметно решение не најдов.  Ги прашав Плимонт по шо мислам дека искуствено би требало да знаат бидејки и нив ги засега. Ако е така како што викаш тогаш проблемот се решава со навремено и квалитетно одржување на моторот и во суштина не би требало да претставува проблем. Ти благодарам за објаснувањето и секако ќе се претставам на форумов и колинчето со мене иако до сега ништо не сум го рчкал па нема што многу да се пофалам :-)