Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Zdravo plimont dali moze vase mislenje imam vozilo Honda civic ep1 1.4is, ima vgradeno plinski ured zenit blue box so kapalka. Se funkcionira napraven e redoven servis na propisanata kilometraza staven e i na kompjuter se ok pokazuva, pred nekoe vreme primetiv koga e ladno nadvor vo vozenje koga prefrla se ima deseno nekolku pati da zatrokira i prefrli ova se slucuva samo vo zima, isto taka koga raboti na plin koga ke dadam malku gas i odzemam koga doagja na okolu 900 obrtai malku zatresuva i kako da puka tivko i odma se smiruva na benzin koga raboti go nema toj problem dali moze da e do klapnata da treba da se iscisti?
Smeneti se pred 2.000 km NGK
Цитат: BakiMK на 14 Февруари 2022, 07:49:06 amSmeneti se pred 2.000 km NGKСмени ја марката на свеќиците. Јас два пати го јадев со НГК свеќици!!Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk
Здраво ПлимонтИмам еден проблемИмам Тојота Корола 1994 год 1,3 бензин/плин(Ferroni плински уред)Пред овој проблем колата палеше нормално и на бензин и на плинПроблемот е следенКолата беше возена на бензин и така ја изгаснав после 8 часа кога сакав да ја запалам ми запали и за 2-3 мин ми изгаснаи после тоа не сака да запали ни на бензин ни на плин значи само вергла и не палиДали би знаеле што може да биде?Или некој друг ако знае каде да го барам проблемот
Здраво, имам Toyota Auris 1.33 Dual VVT-i и сум заинтересиран за инсталација на плински уред. Сум слушал дека јапонските мотори не баш најдобро ја поднесуваат конверзијата на плин, односно се појавуваат проблеми од типот на кривење вентили. Дали некој има искуство конкретно со ова возило и дали вградувањето капалка би го решило проблемот?
Здраво дечки, од вчера колата почна нешто да не ми префрла на плин, прифаќа само на бензин, а уредот за плин почнува да титка, дали знае некој што и е? Ова ми се случи откако ставив масло.