Автор Тема: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори  (Прочитано 908138 пати)

Отсутен freakyniki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 329
Одг: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #1455 на: 12 Декември 2014, 09:00:08 am »
Колата ја купив со  монтиран плин, се работи за BMW 520i 1998 год, со боца во рез.тркало. Наместено ми било да префрла на плин кога моторот е на 30 температура. Дали можете да ми го направите порано да префрла на плин или дирекно (секако доколку не е штетно) ?
Пеглал не пеглал....пегли време пролази

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #1456 на: 12 Декември 2014, 11:07:05 am »
У случај ако ти се брза за одговор, пошто луѓето си имаат работа и може да почекаш, еве да улетам, пошто ми ја имаат кажано информацијава...

Може да се корегира температурата при која префрлува, мене ме прашуваа на колку сакам да биде :)
А за директно, мислам дека не може, ама нека си кажат Плимонт, да не им се мешам у штипки :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #1457 на: 12 Декември 2014, 12:06:54 pm »
Мене на 40 степени ми е. Ако ставиш на поладно, при ладно време мислам дека ке ти засецкува

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #1458 на: 12 Декември 2014, 12:24:19 pm »
кај мене е на 35, не сум осетил некое сецкање

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #1459 на: 12 Декември 2014, 12:50:40 pm »
freakyniki сака на помалце од 30 да го направи

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1460 на: 12 Декември 2014, 13:57:44 pm »
За зима ке имаш проблеми, и 30 степени мислам дека е малку оптималната е околу 35, пролет и лето нема да имаш проблеми. Мое мислење но причекај на официјален одговор.

Отсутен otrakan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 281
« Одговори #1461 на: 12 Декември 2014, 14:43:41 pm »
Кај мене е наместено на прво палење од сабајле е на бензин и за 3 сек. префрла после си пали на плин и немам никаков проблем ни на минус,имам ево плински систем
;)

Отсутен freakyniki

• Јуниор
  • **
« Одговори #1462 на: 12 Декември 2014, 14:53:18 pm »
freakyniki сака на помалце од 30 да го направи

You are right On Point! :D  Kaj mene dodeka prefrli na plin ja vise sum stignal na rabota.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #1463 на: 12 Декември 2014, 18:59:24 pm »
па ти немаш потреба од кола на таа релација :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1464 на: 12 Декември 2014, 19:13:03 pm »
Ми ја зема реченицата.

Отсутен freakyniki

• Јуниор
  • **
« Одговори #1465 на: 12 Декември 2014, 22:07:57 pm »
па ти немаш потреба од кола на таа релација :D

koga vrne i koga e mn ladno imam :D

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 869
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
« Одговори #1466 на: 17 Декември 2014, 13:44:27 pm »
Плимонт,

Од минатава вечер почна некој звук како кандило да ми се јавува во колава. Со детална анализа открив дека звукот доаѓа од боцата и се јавува при клатење, веројатно пловак или шотијзнам си има паднато/откачено пошто претходно немаше никакви звуци.

Утре веројатно ќе поминам да видите тоа што може да се среди, пошто звук од кандило во кола на плин не е на арно. ;D

Звукот е предизвикан од пловакот на мултувентилот, а најчесто се забележува кај цилиндричните резервоари кои се сместени веднаш зад задното седиште. Можете да го посетите нашиот сервис за да додадеме дополнителни гумени прстени на пловакот, кои ќе го направат птивок. За оваа интервенција се демонтира мултивентилот и заради тоа потребно е на сервис да се дојде со празен резервоар.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 869
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
« Одговори #1467 на: 17 Декември 2014, 13:57:37 pm »
Колата ја купив со  монтиран плин, се работи за BMW 520i 1998 год, со боца во рез.тркало. Наместено ми било да префрла на плин кога моторот е на 30 температура. Дали можете да ми го направите порано да префрла на плин или дирекно (секако доколку не е штетно) ?

Најдобро е да не посетите со возилото за да видиме што можеме да направиме за порано вклучување на плинскиот погон. Според вашите зборови температурниот праг е веќе спуштен на 30 степени, што е прилично ниско. Кај секвенционалните системи нема опција за целосно исклучување на темпераурниот праг.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1468 на: 17 Декември 2014, 17:43:55 pm »
Плимонт,

Од минатава вечер почна некој звук како кандило да ми се јавува во колава. Со детална анализа открив дека звукот доаѓа од боцата и се јавува при клатење, веројатно пловак или шотијзнам си има паднато/откачено пошто претходно немаше никакви звуци.

Утре веројатно ќе поминам да видите тоа што може да се среди, пошто звук од кандило во кола на плин не е на арно. ;D

Звукот е предизвикан од пловакот на мултувентилот, а најчесто се забележува кај цилиндричните резервоари кои се сместени веднаш зад задното седиште. Можете да го посетите нашиот сервис за да додадеме дополнителни гумени прстени на пловакот, кои ќе го направат птивок. За оваа интервенција се демонтира мултивентилот и заради тоа потребно е на сервис да се дојде со празен резервоар.

Инаку се работи за торусна боца. Заборавив да напоменам.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5576
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #1469 на: 17 Декември 2014, 19:21:41 pm »
I kaj mene isto taka.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!