Автомобили > Генерално за Автомобилите

Винер Осигурување - Прашања и совети во врска со осигурување

<< < (8/51) > >>

Drive-r:

--- Цитат: Alfista на 18 Ноември 2016, 16:03:00 pm ---Дали при исплата на штета каде што вината е 50/50 , и се работи за возило од 1998 година,
ми рекоа од Осигурителната компанија дека ќе ми биде исплатена 50% од штетата,  па ме интересира:

Дали деловите ќе се рачунаат 50% од нови или од половни делови?
Дали може колата да ми ја офарба некој фарбар за 50% од цената?

--- Крај на цитатот ---

Контактирај со адвокат т.е. со Банзаи пред да идеш кај нив, и пиши на крај што ќе излезе.

Alfista:

--- Цитат: Drive-r на 28 Декември 2016, 15:50:13 pm ---
--- Цитат: Alfista на 18 Ноември 2016, 16:03:00 pm ---Дали при исплата на штета каде што вината е 50/50 , и се работи за возило од 1998 година,
ми рекоа од Осигурителната компанија дека ќе ми биде исплатена 50% од штетата,  па ме интересира:

Дали деловите ќе се рачунаат 50% од нови или од половни делови?
Дали може колата да ми ја офарба некој фарбар за 50% од цената?

--- Крај на цитатот ---

Контактирај со адвокат т.е. со Банзаи пред да идеш кај нив, и пиши на крај што ќе излезе.

--- Крај на цитатот ---

И,... исплатија 400 Евра, пари со кои не можеш само да ја офарбаш колата, кај се деловите, влечење...

Со други зборови: сите осигурителни компании, нудат ова она, а кога ќе дојде време да исплатат
се ќе измислат само да не дадат пари.

Drive-r:
Teбе ни 50% не те исплатиле.

kalimero:

--- Цитат: Drive-r на 28 Декември 2016, 16:44:36 pm ---Teбе ни 50% не те исплатиле.

--- Крај на цитатот ---

Drugar, onaka odokativno kolku trebalo da se plati spored tebe za shtetava?

Zemi vo predvid godishte na voziloto i podelenata odgovornost.
Kolku za info pogolema shteta od ovaa ja sanirav za 380 evra.

Inaku u Winner rabotam i utre ako mi tekne ke proverm shto kako i zoshto bilo tolku isplateno.

Drive-r:
Нема годиште за каросерија.

Ако браникот е пукнат се рачуна нов пр. браник 500е, фарбање + 200е = 700е вкупно
Треба да му исплатат 350евра ако треба да биде 50%

Така?

Навигација

[0] Индекс на пораките

[#] Следна страница

[*] Претходна страница

Оди на целосна верзија