Автомобили > Генерално за Автомобилите
Винер Осигурување - Прашања и совети во врска со осигурување
Drive-r:
--- Цитат: Alfista на 18 Ноември 2016, 16:03:00 pm ---Дали при исплата на штета каде што вината е 50/50 , и се работи за возило од 1998 година,
ми рекоа од Осигурителната компанија дека ќе ми биде исплатена 50% од штетата, па ме интересира:
Дали деловите ќе се рачунаат 50% од нови или од половни делови?
Дали може колата да ми ја офарба некој фарбар за 50% од цената?
--- Крај на цитатот ---
Контактирај со адвокат т.е. со Банзаи пред да идеш кај нив, и пиши на крај што ќе излезе.
Alfista:
--- Цитат: Drive-r на 28 Декември 2016, 15:50:13 pm ---
--- Цитат: Alfista на 18 Ноември 2016, 16:03:00 pm ---Дали при исплата на штета каде што вината е 50/50 , и се работи за возило од 1998 година,
ми рекоа од Осигурителната компанија дека ќе ми биде исплатена 50% од штетата, па ме интересира:
Дали деловите ќе се рачунаат 50% од нови или од половни делови?
Дали може колата да ми ја офарба некој фарбар за 50% од цената?
--- Крај на цитатот ---
Контактирај со адвокат т.е. со Банзаи пред да идеш кај нив, и пиши на крај што ќе излезе.
--- Крај на цитатот ---
И,... исплатија 400 Евра, пари со кои не можеш само да ја офарбаш колата, кај се деловите, влечење...
Со други зборови: сите осигурителни компании, нудат ова она, а кога ќе дојде време да исплатат
се ќе измислат само да не дадат пари.
Drive-r:
Teбе ни 50% не те исплатиле.
kalimero:
--- Цитат: Drive-r на 28 Декември 2016, 16:44:36 pm ---Teбе ни 50% не те исплатиле.
--- Крај на цитатот ---
Drugar, onaka odokativno kolku trebalo da se plati spored tebe za shtetava?
Zemi vo predvid godishte na voziloto i podelenata odgovornost.
Kolku za info pogolema shteta od ovaa ja sanirav za 380 evra.
Inaku u Winner rabotam i utre ako mi tekne ke proverm shto kako i zoshto bilo tolku isplateno.
Drive-r:
Нема годиште за каросерија.
Ако браникот е пукнат се рачуна нов пр. браник 500е, фарбање + 200е = 700е вкупно
Треба да му исплатат 350евра ако треба да биде 50%
Така?
Навигација
[#] Следна страница
Оди на целосна верзија