Автор Тема: Помош за нова кола  (Прочитано 17533 пати)

Присутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1479
Одг: Помош за нова кола
« Одговори #45 на: 07 Април 2016, 18:29:00 pm »
Црвена како на Краниум леонот  ::) ::) ::)
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #46 на: 07 Април 2016, 19:13:16 pm »
Така де :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #47 на: 07 Април 2016, 19:31:09 pm »
Ја би аполо блу, нарочито ако е металик. Бојата е авионче...

Црвена боја како на краниум леонот не можам да поднесам на 35 степени у лето, ми се повраќа.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #48 на: 07 Април 2016, 19:35:08 pm »
Ја не би црвена од причина што мноогу ја јаде време и сонце, многу страда. Бледее и оксидира како ниедна друга, односно најбрзо од сите. Но,  не мора да значи, ако ја одржуваш прописно, ако ја переш и негуваш со квалитетни производи, ако ја восоцираш, ако ја гаражираш ќе ти трае, ама осетлива е.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #49 на: 08 Април 2016, 13:07:54 pm »
Ако сакаш никогаш во живот да не ја видиш чиста ..строго црна.
Мушкарац во црвен Леон...делува сомнително. ;D
Ова Aполо блу делува интересно, поготово со црн бандаж.
Сивата исто не е лоша али превише потсеќа на Шкода.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #50 на: 08 Април 2016, 17:29:24 pm »
Се согласувам со Стратро од А до Ш....... ;D

Вчера видов црвен леон со затементи стакла во Паланка.... перверзија жива. Се врткав околу колата ко .мачор  ;D

Ја би црвен.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #51 на: 08 Април 2016, 17:54:08 pm »
Си помешал со розево.  :)
Цитат
In ancient Rome red symbolized blood and courage; Roman soldiers wore red tunics, and generals wore a scarlet cloak, and had their bodies painted completely in red during ceremonial triumphs. It also sometimes represented sin; the Book of Revelation described the ‘’scarlet whore of Babylon.” In the Middle Ages, red was the color of majesty; it was the color of the banners of the Byzantine Empire, and the Emperor Charlemagne painted his palace red and wore red shoes as symbol of his authority. In Christianity it represented the blood of Christ and the Christian martyrs; in 1295 it became the color worn by Cardinals of the Roman Catholic Church. Merchants and ordinary people wore clothing dyed with madder at celebrations. Nobles and merchants wore the more intense red made with Kermes. In the 16th century, Spanish merchants began to import cochineal into Europe, which made an even more brilliant red; it became the fashion color of the aristocracy.

Red also played an important role in the culture of Imperial China. In Chinese philosophy, red represented fire, one of the five elements. During the Zhou, Han, Jin, Song and Ming Dynasties, red was considered a noble color, and it was featured in all court ceremonies, from coronations to sacrificial offerings, and weddings. The gates of imperial palaces were usually painted red. Chinese artisans used the mineral cinnabar to produce the famous vermilion or “Chinese red” color of Chinese lacquerware.[4]

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #52 на: 10 Април 2016, 23:09:22 pm »
Црвено освен на италијанско, не ми иде ни на ништо друго...можда ради ancient Rome.

или..

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #53 на: 11 Април 2016, 00:31:06 am »
Светло плавата стои фантастично во живо!

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2648
« Одговори #54 на: 11 Април 2016, 01:04:57 am »
Ако можеш и такви бандажи да најдеш како од втората слика  :o :o

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 941
« Одговори #55 на: 11 Април 2016, 01:25:15 am »
Здраво дечки, разгледував периодов доста возила и на крајот се одлучив за Мазда 3 или Сеат Леон. Нема да ја возам претерано, 6-7к годишно во просек(претежно град) и имам буџет до кај 19.000.

Маздата ја гледав бензинец 1.5i 100 коња со ниво на опрема Challenge (второ ниво)  -  18.000

Леонот пак ми го препорачаа и ми го нудат дизелот 1.6 110 коња, со еден куп опрема лед сијалици итн уствари се', освен она што го има ФР моделот како дополнување на Style - 19.000

Е сега Маздата ми се свиѓа повеќе ама така лош однос добивам у салон, не сакаат никаков попуст да дадат, ниту дополнително опрема а сакам колата во кеш да ја платам, за разлика од нив у Сеат добив значително намалување и за 1.000 сериозно размислувам да го одберам Леонот.

Што би ми препорачале вие ? Дали грешам у ситуацијава што тежнеам накај Леонот поради односот и подобрата цена, опрема и дизел мотор наспроти бензин.

Јас го имам леонот веќе 2 години и 1 месец но во 1.4 Tsi варијанта, во црвена Emocion Red боја и немам ама баш ниту една забелешка. Кога бирав и јас ја гледав маздата и се разочарав од неа право да ти кажам. Кога пак би бирал буквално истото би го земал само во евентуално FR 1.8Tsi или Cupra 2.0 Tsi :D
Така да со здравје да се вози! :D

Ја не би црвена од причина што мноогу ја јаде време и сонце, многу страда. Бледее и оксидира како ниедна друга, односно најбрзо од сите. Но,  не мора да значи, ако ја одржуваш прописно, ако ја переш и негуваш со квалитетни производи, ако ја восоцираш, ако ја гаражираш ќе ти трае, ама осетлива е.

За жал ова е вистина поготово со пералниве низ градов освен Бушав и Дандо катастрофа. Но сепак Emocion Red e боја на Сеат а нијансата е перверзна така да пак би го избрал во црвена варијанта. :D

Црвена како на Краниум леонот  ::) ::) ::)
Така де :)

;)

Ја би аполо блу, нарочито ако е металик. Бојата е авионче...

Црвена боја како на краниум леонот не можам да поднесам на 35 степени у лето, ми се повраќа.

Па не би рекол  ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Одг: Одг: Помош за нова кола
« Одговори #56 на: 11 Април 2016, 07:48:37 am »
Светло плавата стои фантастично во живо!
Да, да, да, да.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #57 на: 11 Април 2016, 09:23:15 am »
Ова темно црвеново и не е така лошо.

Отсутен Cvetko Cvele

• Почетник
  • *
  • Пораки: 14
« Одговори #58 на: 11 Април 2016, 11:34:34 am »
Црвена ке земам, фала ви на сите многу за помошта, стварно многу ми помогнавте бидејќи сум тотален аматер. Ке пуштам и сликичка од колата кога ке дојде :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Одг:
« Одговори #59 на: 11 Април 2016, 12:28:37 pm »
ФР беше?