Имав Corsa C со 1.4 twinport моторче. Опрема јок, само клима, централна со далечинско и серво мислам дека имаше мојата. Моторот беше на ланче и освен што знаеше да исцица 500-600 грама уље на 4-5к километри беше у глобала ОК. Ја имав од 2005 до 2015. Ја земав од салон во МКД и извозев 70.000 низ Скопје и 10.000 на автопат.
Чести проблеми имав со пумпицата за перење на заден ветробран, лесно се запушува, а кога ке се запуши прегорува. За 10 години механички ништо не ми откажа дури ни сет за квачило не дојде на ред. Освен редовни сервиси и замена на каишот на секои 3 години заедно со пневматиците и сондите, немав нешто издатоци освен ОГРОМНИ ПРОБЛЕМИ што имав со климата. Поточно хладњакот за климата 2 пати го менував еднаш во 2009 под гаранција и во 2012 приватно(400 евреи). Меѓувреме едно 6 пати одев кај лепачи и кај фреонџии за да ја дополнам и затнам климата. Хладњаците пуштаа под десниот држач по дефолт и знаеше да поработи и до крај на летото ако ја пунам со фреон со лепак кај денис & денис.
Потрошувачката е далеку од оваа што ја кажуваш. Град околу 10 на пролет и есен, зима 11.5, а лето без клима кога не работеше 10, а со клима иде до 12 од шала. Башка ко да губеше душа колата кога ќе пуштиш клима, фаровите ко фенерчиња светеа. 8-9 мислам ни со пазење ни со 50 у 5-та нема да извадиш. Отворено е друга приказна до 90 км/ч околу 6.5 - 7, а ако ја возиш со 120 км/ч (скоро 4000 rpm) машала 10+ ги голташе.
За низ град беше топ работи мирно, тивко, лесна за паркирање, прегледна, со простор за 5 за до овде онде.
Плинче не и ставив дека немаше простор за во резервно да ставиш боца (фабрички отвор за мало резервно тркало), а багажникот ми требаше.
Единствена причина што ме натера да се разведеме со колата беше потрошњата и цената на 95-ката во 2012,2013 и 2014, цената стигна до 90 што у превод беше околу 120-150 км за 1000 денари.