Автор Тема: Интернационален транспорт  (Прочитано 17695 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Интернационален транспорт
« на: 31 Јануари 2016, 20:18:33 pm »
Да не знаете да препорачате некој (чоек или фирма) со комбенце или помал камион, да врши транспорт низ Европа?

Ќе ве молам да предложите за нешто што знаете за сигурно, а не да нагаѓате што може, кој може итн.

Благодарност.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Одг: Интернационален транспорт
« Одговори #1 на: 31 Јануари 2016, 20:26:21 pm »
Мислиш некој кој има редовно тури или само за еднократна употреба?За редовно тешко дека некој оди низ Европа со мал камион или комбе,а и да има тој веќе има зафатен простор пошо никако не би му се исплаќало да се движи празен во еден правец.Најубаво е да прашаш по шпедициите,а има и двајца копуци  :D на форумот шо се бафтаат со таа работа(Пират07 и МАРЈАН)...А види можиш и да ја ставиш пратката и во шлепер,има шлепери кои прават збирна роба... :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #2 на: 31 Јануари 2016, 20:30:19 pm »
Bravo Vele za temava... cel den baram coek sto moze da mi odnese nesto do belgrad...

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #3 на: 31 Јануари 2016, 20:36:48 pm »
За помали транспорти, контактирај ги ОлиШпед. Ако нешто специфично, пиши што треба, ќе ги контактирам јас па ќе пренесам инфо.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4 на: 31 Јануари 2016, 20:39:25 pm »
Bravo Vele za temava... cel den baram coek sto moze da mi odnese nesto do belgrad...

Јас работам во Белград. Што ти треба и за кога? Не знам точно да ти кажам кој ден ќе одам ама одам често.

@Velestrumf, имаш редовно комбе за Прага. Ако ти одговара дестинацијата ќе ти дадам контакт телефон. Знам дека еднаш неделно оди сигурно, а понекогаш и два пати.

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #5 на: 31 Јануари 2016, 22:15:03 pm »
Веќе година дена сум во транспортот.. до сега нај далеку е москва.. ако треба ке појачаме :D
пиши за каде и колкаво е тоа што треба да се пренесе. дали мора да се царини или да помине така..
може да најдеме некој ако е пакет или слично да го стави во палетарка и тоа е тоа :P

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #6 на: 31 Јануари 2016, 22:23:00 pm »

Јас работам во Белград. Што ти треба и за кога? Не знам точно да ти кажам кој ден ќе одам ама одам често.

@Velestrumf, имаш редовно комбе за Прага. Ако ти одговара дестинацијата ќе ти дадам контакт телефон. Знам дека еднаш неделно оди сигурно, а понекогаш и два пати.
Konkretno sea treba da pratam edni farovi nagore. Ali ideava za nekakov si transport za delovi/bilo sto e odlicna poso mnogu cesto kupuvam od srbija/bosna/hrvatska i nema koj da go donese delot.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #7 на: 31 Јануари 2016, 23:07:23 pm »
Веле, каде се наоѓа пратката што сакаш да ти се донесе или однесе?
Од каде за каде? Или ти треба нешто редовно?

Со комбе или соло камион е значително поскапо и за нијанса побрзо одколку да се донесе како збирна пратка.
Ако би објаснал поконкретно (нека е и ПП), радо би советувал со повратни информации.

Мендо,
Ќе се јавам во ABB Trollhattan да ти стават шекер во резервоарот и да ти го расипат вебастото и у бродот со црнец да те стават  ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #8 на: 01 Февруари 2016, 00:22:59 am »
Ме интересира за транспорт на делови од покуќнина (рецимо пар комоди, трпезариска маса со столици и сл. ), ко за референца, нешто што би собрало во комбе Форд Транзит (основно, не со висок кров или подолго меѓуоскино), од Скопје за Дортмунд, која би била грубо цената, кои се условите, сигурноста на транспортот итн?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #9 на: 01 Февруари 2016, 06:44:50 am »
Ova mislam deka i Fedex moze da go odnesat, imam drugarce koe raboti vo fedex i cesto vozi nagore vakvi i slicni raboti od domakjinstvo.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #10 на: 01 Февруари 2016, 08:05:04 am »
Мој совет ти е прво да се обратиш во царинските шпедиции да провериш кои се документи ќе се потребни.
Ова ти го велам од причина што се работи за половен мебел (ако разбрав добро? А и новиот мебел подлежи некогаш), кој знае да подлежи и на фито-санитарни прегледи за кои мора да се издаде сертификат без кој нема да ја примат робата во Германија.

Збирен транспорт работиме па ти кажувам кои се искуствата.
Не би можл да кажам дали има поинаква регулатива за покуќнина. Затоа и кажувам да се провери во царинска шпедиција.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #11 на: 01 Февруари 2016, 09:57:20 am »
Ova mislam deka i Fedex moze da go odnesat, imam drugarce koe raboti vo fedex i cesto vozi nagore vakvi i slicni raboti od domakjinstvo.

Не барам Федекс или ДХЛ, пошо мислам дека значително поскапо ќе чини... Можда мислам погрешно, треба да се испита ситуација.

Мој совет ти е прво да се обратиш во царинските шпедиции да провериш кои се документи ќе се потребни.
Ова ти го велам од причина што се работи за половен мебел (ако разбрав добро? А и новиот мебел подлежи некогаш), кој знае да подлежи и на фито-санитарни прегледи за кои мора да се издаде сертификат без кој нема да ја примат робата во Германија.

Збирен транспорт работиме па ти кажувам кои се искуствата.
Не би можл да кажам дали има поинаква регулатива за покуќнина. Затоа и кажувам да се провери во царинска шпедиција.

Јес, ју из корект.

Ок, фала, ќе проверам преку шпедиција.

Фала за одговорите момци.
« Последно менување: 01 Февруари 2016, 11:32:13 am velestrumf »

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #12 на: 01 Февруари 2016, 11:31:10 am »
Јас сум чул за луѓе што носат половен мебел од Германија навака и знам дека не им е голем проблем. Е сега обратно не сум разбрал.

Иначе, да шпедицијата треба да знае најдобро што се ќе ти треба.

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 763
« Одговори #13 на: 14 Февруари 2017, 11:10:31 am »
Некој што праќал за Србија ствари по автобус, да сподели искуство? Колку земаат возачиве, дали има проблем?

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #14 на: 14 Февруари 2017, 11:16:51 am »
https://www.dbschenker.mk/log-mk-mk/start/

Другар се селеше во Берлин со овие, малку се скапи.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.