Автор Тема: Мислење за Alfa Romeo GT 2.0 JTS  (Прочитано 2519 пати)

Отсутен onedeaf

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 64
Мислење за Alfa Romeo GT 2.0 JTS
« на: 01 Февруари 2016, 20:29:58 pm »
Имам прилика да земам Алфа ГТ од братучед, во одлична состојба со без малку 60к километри. Ме интересираат повеќе информации окулу алфите особено бензинците дека се големи потрошачи на гориво.
Прво колку често и колку чини ремонт на нежната предница на алфата?
Второ трпи ли моторот плин или метан?
Трето да не има некои типични мани и недостатоци за ГТ или за JTS што би требало да ги земам во предвид?
Цена на редовен сервис?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
Одг: Мислење за Alfa Romeo GT 2.0 JTS
« Одговори #1 на: 01 Февруари 2016, 20:45:23 pm »
Да пробам да ти одговорам на некои прашања.
Подвозјето ако го сервисираш со TRW или оригинални делови, истите ќе потраат 70-80.000км по нашиве патишта. Не очекувам дека оваа со 60.000км има некои посериозни проблеми со повозјето, освен можеби горни вилушки...
JTS моторите си „лапаат“ уље, поради изведбата на системот на директно вбризгување, можно е да имаат проблеми со гареж во усисната грана што може да допринесе до губиток на максималната снага, и имаат 5 ламбда сонди...
Не се конвертираат на плин (или е скапа конверзијата и троши 20-30% бензин успут). И си трошат бензинче (рачунај 11-12 градска со пазење).

Цената на редовен сервис ти е околу 100-120е, ако го правиш со Selenia Racing и оригинални филтри.
Цената на промена на ремени е околу 300-400е (во овластен сервис може и до 600е да отиде), бидејќи има 3 ремени и куп затегачи и ролери, и се менуваат на максимум 60.000 или 3 години.

Ако ги „преживееш“ овие работи, и ако еднаш ја средиш, тогаш ќе имаш шанси да уживаш во едно од најобрите на изглед купеа од Алфа и ќе се изнауживаш во одличните возни карактеристики.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Одг: Мислење за Alfa Romeo GT 2.0 JTS
« Одговори #2 на: 02 Февруари 2016, 00:00:16 am »
Другите алфисти ќе ти речат само да ја купиш.
Јас ќе ти речам, 2,0 јтс звучи како за 4 цилиндраш - Одлично!!!

Друг одговор не добиваш а нема ни да ти треба после одговорот на Симо  ;)
Напомена: На Симо не му пиши приватни пораки, ќе те тера спирали да и ставаш на алфата  ;D