Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 569373 пати)

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 966
    • nobrain.dk
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #3360 на: 13 Јануари 2017, 18:43:41 pm »
Дечки зимно време батеријава изгледа не трпи студ.. последниве денови на 40-50% батерија надвор кога сум излезен ми се дешава да се исклучи целиот и после а го ставам на чарџер си продолжува од кај 40-50 да се полни... а на топло си тера ден и пол батерија што ли може да е? Сензор ... ајфон 6 64гб

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #3361 на: 13 Јануари 2017, 18:48:13 pm »
Си имаат некоја глупост. Истото ми се дешава на 5Ѕ.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #3362 на: 13 Јануари 2017, 19:01:13 pm »
Батериите не сакаат ладно време.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #3363 на: 13 Јануари 2017, 19:36:49 pm »
Абе не сакам ни ја, ама не се исклучувам тоталка кога ќе залади :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
« Одговори #3364 на: 13 Јануари 2017, 20:23:09 pm »
Имам еден проблем, на 4ката имав жолтеникава флека долж екранот од левата страна, а сега на 6кава почнува да се појавува од десната... Му се има случено на некој ?
No turbo, no fun :)

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #3365 на: 13 Јануари 2017, 21:29:05 pm »
Јас имам како флека ама не си е од ајфонот, изгребано ми е. Можеби и ти си го изгребал од клучеви или слично.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
« Одговори #3366 на: 13 Јануари 2017, 21:56:28 pm »
Имам еден проблем, на 4ката имав жолтеникава флека долж екранот од левата страна, а сега на 6кава почнува да се појавува од десната... Му се има случено на некој ?
Обично се јавува кај телефони со менувани екрани или кај некои телефони со фабричка маана (Како кај LG G2).

Чаре нема, само замена на екран.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Шалабајзер
« Одговори #3367 на: 14 Јануари 2017, 00:36:07 am »
Обично се јавува кај телефони со менувани екрани или кај некои телефони со фабричка маана (Како кај LG G2).

Не е менувано ништо, туку ме чуди од што се појавуваат тие флеки, да се од влага не ми се верува, од жежок што бил ќе се пожалеа и други, до душе ми има треснато неколку пати, но не верувам дека ќе е и тоа..

Јас имам како флека ама не си е од ајфонот, изгребано ми е. Можеби и ти си го изгребал од клучеви или слично.

Имам стаклена фолија скоро 6 месеци, флекава е на дисплеј и се појави пред месец дена

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
« Одговори #3368 на: 14 Јануари 2017, 02:08:54 am »

Не е менувано ништо, туку ме чуди од што се појавуваат тие флеки, да се од влага не ми се верува, од жежок што бил ќе се пожалеа и други, до душе ми има треснато неколку пати, но не верувам дека ќе е и тоа..

Имам стаклена фолија скоро 6 месеци, флекава е на дисплеј и се појави пред месец дена

Можно е и од топло, ако ти прегреал. А можно е и од силен притисок, но не ми е верно дека ќе биде жолта флеката, жолта флека значи burn-in.

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
« Одговори #3369 на: 14 Јануари 2017, 10:28:16 am »
Дечки зимно време батеријава изгледа не трпи студ.. последниве денови на 40-50% батерија надвор кога сум излезен ми се дешава да се исклучи целиот и после а го ставам на чарџер си продолжува од кај 40-50 да се полни... а на топло си тера ден и пол батерија што ли може да е? Сензор ... ајфон 6 64гб

мене на 20 или под 20 посто на ладно ми се гасне.... 6с иам...

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #3370 на: 14 Јануари 2017, 11:02:19 am »

Истиот проблем го имав и јас. Батеријата полна 40-50% штом го извадам на екстремно ладно време надвор од јакна и почнам да го замарам, се гаси.

Читав по форуми дека iPhone е калибриран да работи во температурно подрачје од 0 до 45 степени. Штом надмине под или над овие вредности, може да се јават симптомите со гаснење.

Ако ти се изгаси телефонот од ладно, држи го копчето за заклучување од страна заедно со Home копчето и ќе ти се вклучи телефонот без проблем.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 966
    • nobrain.dk
« Одговори #3371 на: 14 Јануари 2017, 11:23:52 am »
zlatkoa fala ti na solucijata bas ke probam.. thanks
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #3372 на: 14 Јануари 2017, 12:01:55 pm »
Јас до сега со ладното сум немал проблем, мислам да ми се гасне, ама и на жената се има изгаснето. Инаку кикац, твојот проблем можеби е од прегреано стакло и од таа заштитна фолија да ти пожтел екранот.  Пробај со алкохол(може ракиичка мааалце) на едно крпче да го пребришаш, не мора да го гасеш телефонот, само ке истуреш малце алкохол на крпичка и пробај дали ке се тргне, ако не се тргне, тогаш бате пикселите на екранот ти се оштетени и само со замена на екран се поправа.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Шалабајзер
« Одговори #3373 на: 14 Јануари 2017, 13:34:33 pm »
Ќе видам периодов ако жолтее повеќе и се проширува ќе барам чаре и, ќе барам некој со iCloud, и онака ми треба и задно алуминиумско капаче/куќиште, патрал сум го напраил

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #3374 на: 19 Јануари 2017, 19:21:13 pm »
Никој не произвел телефон што работи над 0 степени, тоа се апсурди. Милион телефони сменив, ниеден не гасел под 0 степени. Си има некоја маана ајфонот не сте сами вие што се жалите.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need