Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 569943 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #3060 на: 30 Септември 2016, 19:54:14 pm »
Фајнали, Епл го копира Самсунг :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #3061 на: 30 Септември 2016, 20:10:13 pm »
И тоа боље, се разнесува уште пред да го добиеш :D, плус догодина Самсунг ќе ги ископира и ќе им зујат и нив телефоните.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3062 на: 30 Септември 2016, 20:12:49 pm »
Мора да има алтернативен извор на зуење, кога веќе нема џекче за слушалки.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3063 на: 03 Октомври 2016, 17:54:50 pm »
Test Shows iPhone 7 Has the Worst Battery Life of All Current Flagship Smartphones

http://www.iphonehacks.com/2016/10/test-shows-iphone-7-worst-battery-life-current-flagship-smartphones.html

Бем ти батерија...

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #3064 на: 03 Октомври 2016, 18:04:48 pm »
Како и секоја година :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #3065 на: 03 Октомври 2016, 18:15:37 pm »
Глупости. Намерно го прават тоа, демек не ти треба повеќе во денот. Мислам дека само тоа ги кочи да се најбољи.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #3066 на: 03 Октомври 2016, 18:19:22 pm »
Само тоа, меморијата, екранот, камерата и неколку други работи.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #3067 на: 03 Октомври 2016, 18:26:58 pm »
Не мислев на хартија.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #3068 на: 03 Октомври 2016, 18:27:07 pm »
Да де.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #3070 на: 04 Октомври 2016, 23:10:00 pm »
Белки еден ден ке ја оправат батеријата... ИОС 10 нема нешто којзнае што ново, ама мислам дека малце заглавува. Се мислев да земам новата 7мица, ама се предомислев, нема нешто којзнае што ново, не е баш водоотпорен, изгледот е со минимални измени.... едноставно им оде на пазарот и ке произведуваат и нормално мора да напредуваат, ама за жал па и не напредуваат многу... мислам сега откако ке почне со 4К видеа, виртуелна реалност, 3Д екрани и сл, мислам дека Ејпл ке застане... од година на година наместо да напредуваат и да се први во нови перформанси камери и се, тие заостануваат зад самсунг. иако тоа не се приметува благодарение на оперативниот систем и е задоволувачки за човечките потреби, ама самсунг е многу понапред во техничките спецификации... на самсунг само ИОС платформа му фале и да е топ за обичниот човек.

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #3071 на: 05 Октомври 2016, 07:50:44 am »
Белки еден ден ке ја оправат батеријата... ИОС 10 нема нешто којзнае што ново, ама мислам дека малце заглавува. Се мислев да земам новата 7мица, ама се предомислев, нема нешто којзнае што ново, не е баш водоотпорен, изгледот е со минимални измени.... едноставно им оде на пазарот и ке произведуваат и нормално мора да напредуваат, ама за жал па и не напредуваат многу... мислам сега откако ке почне со 4К видеа, виртуелна реалност, 3Д екрани и сл, мислам дека Ејпл ке застане... од година на година наместо да напредуваат и да се први во нови перформанси камери и се, тие заостануваат зад самсунг. иако тоа не се приметува благодарение на оперативниот систем и е задоволувачки за човечките потреби, ама самсунг е многу понапред во техничките спецификации... на самсунг само ИОС платформа му фале и да е топ за обичниот човек.

Samsung ako e so IOS ke bide dva pati poskap od iphone. So vcerasniot release na google se ubediv deka nema da zemam pak Android so toa sto sega za da imas dobar Android ti trebaat najmalku 500 evra.

Si zemas iphone i si bici telefonot 3 godini ko nov da e. Ja imam 6 kata vise 2 godini i seuste baterijata si drzi ko prviot den. Funkcionira isto top bez mn zezanje, gasenje aplikacii i sl..

Macbook Pro od 2012 uste mi drzi 5h baterija i ne me ima ostaveno u nieden slucaj. Kazi mi koj laptop ispod 1000 evra ke ima tolku kvalitetni elementi?

Sent from my iPad using Tapatalk

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #3072 на: 05 Октомври 2016, 10:55:34 am »
Зошто да е поскап? Јас реков само да е на ИОС платформа со истите перформанси што ги има сега(што Ејпл никогаш нема да дозволи, тоа нив ги држе на врвот), или сакаш да кажеш ајфонот е скап поради платформата? Со секој нов апгрејд на ИОС следуваат багови доста(што е нормално), после некое време се средуваат баговите, ама таман ги средат баговите, излегува нова бета верзија. Со секое излегување на нов апгрејд на ИОС, секој постар модел застанува, што е тактика за да се купуваат нови телефони секако, ама барем да одат напред и со перформансите. Да бидеме реални, самсунг си пичи напред, ајфонот некако забавува се повеќе и повеќе, со секој нов модел ајфон оди еден чекор напред, самсунг рипа по 2 чекори. Е сега што платформата е андроид и што се случија неколку бомби на телефоните(ризик ствара капитал, мора да ризикуваш ако сакаш да си меѓу најдобрите) тоа е грешка на работниците, а богами и на тестерите. Јас имам 6ка, ама со новиот апгрејд на почетокот имаше доста багови, што порано не беше така(барем не до толку многу) кај претходните модели. Фала богу што повеќе нема 16гб и мислам дека најмалку треба 64гб најниската меморија, ама верувај за година, максимум 2, итекако ке бидеш присилен да го замениш. Мене ми е доволен овој, не ми треба 3Д да снимам да гледам или 4К снимка што мислам дека е тотално непотребно, уште немаме телевизори 4К(а додуша не ни ни треба), ама тоа е, технологијата се развива многу брзо, особено кај корејците/азијците. Не знам баш за лаптопите што како е, ама да не можеш една слика или филм или фотошоп или апликација да си симнеш, па за што ти воопшто користи макбук???

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #3073 на: 05 Октомври 2016, 11:48:54 am »
Зошто да е поскап? Јас реков само да е на ИОС платформа со истите перформанси што ги има сега(што Ејпл никогаш нема да дозволи, тоа нив ги држе на врвот), или сакаш да кажеш ајфонот е скап поради платформата? Со секој нов апгрејд на ИОС следуваат багови доста(што е нормално), после некое време се средуваат баговите, ама таман ги средат баговите, излегува нова бета верзија. Со секое излегување на нов апгрејд на ИОС, секој постар модел застанува, што е тактика за да се купуваат нови телефони секако, ама барем да одат напред и со перформансите. Да бидеме реални, самсунг си пичи напред, ајфонот некако забавува се повеќе и повеќе, со секој нов модел ајфон оди еден чекор напред, самсунг рипа по 2 чекори. Е сега што платформата е андроид и што се случија неколку бомби на телефоните(ризик ствара капитал, мора да ризикуваш ако сакаш да си меѓу најдобрите) тоа е грешка на работниците, а богами и на тестерите. Јас имам 6ка, ама со новиот апгрејд на почетокот имаше доста багови, што порано не беше така(барем не до толку многу) кај претходните модели. Фала богу што повеќе нема 16гб и мислам дека најмалку треба 64гб најниската меморија, ама верувај за година, максимум 2, итекако ке бидеш присилен да го замениш. Мене ми е доволен овој, не ми треба 3Д да снимам да гледам или 4К снимка што мислам дека е тотално непотребно, уште немаме телевизори 4К(а додуша не ни ни треба), ама тоа е, технологијата се развива многу брзо, особено кај корејците/азијците. Не знам баш за лаптопите што како е, ама да не можеш една слика или филм или фотошоп или апликација да си симнеш, па за што ти воопшто користи макбук???

Искрено..самснуг неможам да ги сварам..али тоа е лично што брендот ме потсеќа само на телевизор и грд дизајн. Еден самсунг неможам да речам дека е поубав од ајфон.. И да, не знам што повеќе има на Самсунг него ли на Ајфон? Зборам од функционалност за еден просечен корисник. Ставиле еџе екран, као демек ја еве ќе пишувам пораки на ивицава на екранов..амолед дисплеј, во ред, Лупнале процесор појак што неможе оперативниот да го свари и да биде толку нежен ко што е иос..Слично ко да си купил кола со 300 коњи, ама лимитирана на 110.. Еј, имам 300 конња кола..у реду, имаш.

А за врска со макбук, не знам кој макбук си чепнал, ама ја 16 саати на ден работам и вадам леб на макбук и гледам цели фирмишта што работаат на мек..Уникс базиран ос, 100 пута постабилен и поненасран од Виндоус..
Работев со Виндоус до пред 2 години, али од ко се пребацив на ОСХ (ради професионални причини) не би се вратил никад на Виндоус..

А тоа што неможеш слика, филм или апликација да симнеш, појма немам од кај го ископа...

Без разлика на све ова, се придружувам до мислењето дека продуктите на Ејпл се премногу скапи, али тоа е тоа...ко нема кој да им конкурира, сами ќе си ја диктираат цената и пак ќе си праат билиони.

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #3074 на: 05 Октомври 2016, 12:09:59 pm »
Па секој не работи на лаптоп или води фирма со лаптоп. Збореме за лаптоп што го употребуваш за секојдневие, да си симнеш песнички за во кола, варез апликации и игри, симнување позадини, торенти, филмови. За изгледот на самсунг се согласувам, ама тоа е разликата на вкусови И навика. Има многу работи што не ги знаеш за андроид што на ИОС МОЖЕБИ ке излезат некогаш или се излезени за неколку стотици еврејки. Андроидот можеби има проблеми со стабилноста и се, ама има доста и поволности. За секојдневие, за обичен човек ИОС е супер, зошто е лесен, брз, едноставен, НО не се сите задоволуваат само со фејсбук апликација. Детекција на лице(или очи, не сум сигурен), тоа ке биде една од WOW новости кај Ејпл, додека корисниците на андроид ке си умрат од смеа, ова е само еден пример. Кој век сме, уште ајфонот не е отпорен на удар, или отпорен на вода, идр. Да не збореме за игри, апликации, филмови, песни  што се плаќаат, што можат да ги најдеш на интернет и да си ги ставеш во телефонот беспари, барем кој се разбира малце повеќе(зборам за андроид). За песни, видеа, филмови има апликацијиа и за ИОС и некој што се поразбира ке се снајде, ама ВАРЕЗ апликации/игри (или воопшто билошто на макбук) на ИОС кога ке ставеш, пиши ми на пејџерот.